Interlife, κτίριο

Interlife: Κέρδη 7,3 εκατ. ευρώ το 2015

Με κέρδη της τάξεως των 7,3 εκατ. ευρώ έκλεισε το 2015 για την Interlife ΑΑΕΓΑ, καθώς τα δεδουλευμένα ασφάλιστρα ανήλθαν σε 50,75 εκατ. €, έναντι 44,99 εκατ. € το 2014, και τα ίδια κεφάλαια σε 47,85 εκατ. € έναντι 43,2 εκατ. €.

Επιπλέον, αύξηση παρουσίασαν οι επενδύσεις κατά 20,56% και τα αποθέματα κατά 10,36% (90,44 εκατ. έναντι 81,95 εκατ. το 2014), με τον δείκτη κάλυψης αποθεμάτων να ανέρχεται στο 1,46 έναντι 1,34 το 2014. Τέλος, η εταιρεία για τρίτη συνεχή χρονιά ανακοίνωσε τη διανομή  μερίσματος ύψους 0,03 € ανά μετοχή.

Παρουσία μετόχων που αντιπροσωπεύουν άνω του 75% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας πραγματοποιήθηκε στις 6 Ιουνίου η ετήσια γενική συνέλευση της Interlife, στο Κτήμα Χρηστίδη στη Θεσσαλονίκη. Μετά το πέρας της γενικής συνέλευσης ακολούθησε ανοιχτή εκδήλωση-δεξίωση, όπου παρευρέθηκαν, εκτός από τους μετόχους, εκλεκτοί προσκεκλημένοι από τον τραπεζικό και χρηματιστηριακό χώρο, εκπρόσωποι τοπικών φορέων, δημοσιογράφοι, ακαδημαϊκοί κ.ά.

Μιλώντας στην εκδήλωση, ο διευθύνων σύμβουλος της Interlife Γιάννης Βοτσαρίδης προχώρησε σε μια γενική επισκόπηση της εξέλιξης των ασφαλίστρων την τελευταία δεκαετία στην ευρωπαϊκή ζώνη. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο ποσοστό δαπάνης ασφαλίστρων επί ΑΕΠ για κάθε χώρα και στην κατανομή ασφαλίστρων ανά κλάδο στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Προσδιόρισε τους παράγοντες που συνετέλεσαν στη μείωση του ασφαλιστικού τζίρου στη χώρα την τελευταία πενταετία κατά 32,44% και τόνισε ότι, παρά τις εξαιρετικά δυσμενείς και υφεσιακές συνθήκες στην ελληνική οικονομία, η εταιρεία κατάφερε να καταγράψει άνοδο +13,33%.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών Αθανάσιος Πρόιος αναφέρθηκε στην εξέλιξη των οικονομικών μεγεθών της τελευταίας 5ετίας, με έμφαση στην επίτευξη των στόχων και στη θωράκιση της εταιρείας από τους κινδύνους που διατρέχουν τόσο τα στοιχεία του ενεργητικού όσο κι εκείνα του παθητικού. Όπως επεσήμανε, η πρότυπη εταιρική διακυβέρνηση και οι ρεαλιστικές αποτυπώσεις των στοιχείων, όπως αυτά καθορίζονται από τα διεθνή standards που εφαρμόζει η εταιρεία από το 2010, συνετέλεσαν στην ανάπτυξη μέσα στα χρόνια της κρίσης, με σταθερή κερδοφορία και αξιοζήλευτα υψηλή φερεγγυότητα, στα πρότυπα της οδηγίας Solvency II.

Τον προσανατολισμό της Interlife στην εφαρμογή νέων τεχνολογιών και ψηφιακών εφαρμογών, που συνιστούν μια από τις κύριες παραμέτρους της συνεχούς ανάπτυξης που επιτυγχάνει η εταιρεία από την ίδρυσή της έως σήμερα, υπογράμμισε ο διευθυντής Αποζημιώσεων Κωνσταντίνος Βοτσαρίδης. Το καινοτόμο Πρόγραμμα Διαχείρισης Ζημιών που διαθέτει η Interlife στους συνεργάτες της, τόνισε, εξοικονομεί χρόνο και λειτουργικές δαπάνες, και απλοποιεί τις διαδικασίες έκδοσης αποζημιώσεων για πελάτες και διαμεσολαβητές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*