back to top
22.3 C
Athens
Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2026

Nα κλείσουν τα ανοικτά ζητήματα της αγοράς

[starbox]

 

- Advertisement -

Η συμφωνία της πώλησης της ΑΤΕ Ασφαλιστικής στην ERGO έχει καθυστερήσει στην ολοκλήρωσή του και το γεγονός αυτό δημιουργεί ερωτηματικά. Στην αρχή οι γερμανοί δεν ήθελαν την θυγατρική στη Ρουμανία και η Τράπεζα Πειραιώς έλυσε το πρόβλημα μέσα σ’ ένα χρόνο. Μετά επικαλέστηκαν θέματα προμηθειών και πάλι η Τράπεζα Πειραιώς έλυσε το πρόβλημα , μετά προχωρούσαν σε ενδελεχή έλεγχο κάθε πράξης και πάλι η διοίκηση της εταιρείας ανταποκρίθηκε. Τελικά έγινε φανερό ότι η γερμανική εταιρεία θέλει να προσφέρει όσο το δυνατόν χαμηλότερο τίμημα θεωρώντας έμμεσα ότι τα 92 εκατ. ευρώ  της αρχικής συμφωνίας ήταν μάλλον υπερβολικά.  Έφτασαν σε σημείο , τα στελέχη από το Ντύσσελντορφ να θέσουν πέρυσι το καλοκαίρι τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις ως παράγοντες ολοκλήρωσης της συμφωνίας. Τελικά φαίνεται ότι μετά από παρατεταμένους ελέγχους , η συμφωνία θα ολοκληρωθεί αλλά άγνωστο με ποιο τίμημα.  Στο διάστημα αυτό, η διοίκηση και τα στελέχη της ασφαλιστικής καταφέρνουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της αγοράς και σε ορισμένες περιοχές της περιφέρειας να αυξήσουν και τα μερίδια αγοράς τους.  Σε άλλες πάλι περιοχές έχουν χάσει ή κινδυνεύουν να χάσουν συμβόλαια από τον ανταγωνισμό.  Σε κάθε περίπτωση , η συμφωνία πρέπει  να καταλήξει σε κάποια απόφαση την οποία πρέπει να πάρει το Ντύσσελντορφ.

Στο άλλο καυτό θέμα της αγοράς , τις εξελίξεις στην International Life δηλαδή, οι καθυστερήσεις  έχουν μεγάλο κόστος στο θέμα των πωλήσεων και της δυναμικής διακράτησης συμβολαίων.  Μόνο που στην περίπτωση της International Life η κατάστασή είναι διαφορετική και πιο περίπλοκη. Για την σημασία της ύπαρξης της εταιρείας στην ισορροπία της ασφαλιστικής αγοράς έχουμε αναφερθεί  πολλές φορές. Ίσως θα πρέπει και οι ανταγωνιστές της , αντί να επιχαίρουν για τις εξελίξεις να προβληματιστούν εάν θέλουν να κερδίσουν μερικά χαρτοφυλάκια παραπάνω υποθηκεύοντας  τη δυναμική του κλάδου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Με απόλυτη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα εκδηλώσεων «Πολιτιστικό Καλοκαίρι – Φθινόπωρο» του Συλλόγου Εργαζομένων του Ομίλου ERGO

Με μια εμβληματική και συγκινητική συναυλία-αφιέρωμα στο Ρεμπέτικο τραγούδι από τον Γιώργο Νταλάρα στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας, έπεσε η αυλαία

ERGO My Fund: Αποταμίευση από σήμερα για τους στόχους του παιδιού αύριο

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η ERGO Hellas αναδεικνύει τη σημασία του οικονομικού προγραμματισμού για το μέλλον των παιδιών, μέσα από το ERGO My Fund.

ERGO Hellas: Καλή σχολική χρονιά με έμφαση στα παιδιά και στις νέες εμπειρίες

Το μήνυμα τις εταιρείας προς μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς

ERGO My Home: 24ωρη τεχνική βοήθεια για απρόοπτα στην κατοικία

Η υπηρεσία αφορά περιπτώσεις όπως διαρροές και λοιπά τεχνικά προβλήματα, αλλά και όπου ο ασφαλισμένος απουσιάζει

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

ΛΕΞΙΚΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ #5 COMBINED RATIO: Ο δείκτης που αποκαλύπτει την πραγματική εικόνα της ασφάλισης

Μια ασφαλιστική εταιρεία μπορεί να αυξάνει τα ασφάλιστρά της, να διευρύνει το χαρτοφυλάκιό της και να κερδίζει μερίδιο αγοράς.

Ν. Κεχαγιάογλου/Κ2: Πώς θα αυξηθεί η παραγωγή στην Περιουσία

Πολλοί ενδιαφέρονται να ασφαλίσουν τις ιδιόκτητες κατοικίες τους έναντι των ζημιών που δυνητικά προκαλούν οι φυσικές καταστροφές, λίγοι υπογράφουν διευκρινίζει, μιλώντας στo IW.gr o Διευθύνων Σύμβουλος της K2

Γαλλικό μοντέλο ασφάλισης φυσικών καταστροφών: Η εμπειρία της CCR στην Αθήνα

Την τεχνογνωσία της Γαλλίας στη διατήρηση της ασφαλισιμότητας απέναντι σε φυσικές καταστροφές παρουσίασε στην Αθήνα ο γενικός διευθυντής της Caisse Centrale de Réassurance

Δ. Μαζαράκης: Να απλοποιηθούν οι όροι των συμβολαίων περιουσίας

«Είμαστε χρόνια κολλημένοι στο 2,5%», παρατηρώντας, μεταξύ άλλων ότι χρειάζεται να απλοποιηθούν οι όροι των συμβολαίων

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

AIG Greece: Η αστική ευθύνη μιας επιχείρησης δεν σταματά στην είσοδό της

Τον ρόλο της ασφάλισης αστικής ευθύνης στην προστασία των επιχειρήσεων από απαιτήσεις τρίτων αναδεικνύει η AIG Greece, μέσα από ανάρτησή της στο Facebook.

Ο Enrico Nanni αναλαμβάνει καθήκοντα CEO Ευρώπης στη Howden από το 2027

Ο Enrico Nanni αναλαμβάνει καθήκοντα CEO Ευρώπης στη Howden από την 1η Ιανουαρίου 2027, διατηρώντας παράλληλα τον ρόλο του Chief Commercial Officer.

Σε μία συγκυρία πιέσεων, η βιομηχανία ξεχωρίζει ως σταθερός πυλώνας ανάπτυξης για την Ελλάδα

Παρά την αυξημένη αβεβαιότητα, οι πωλήσεις του ελληνικού επιχειρηματικού τομέα συνεχίζουν να κινούνται ανοδικά, με δυναμική αντίστοιχη της ευρωπαϊκής.

Οι λευκές γραμμές που μειώνουν τα τροχαία

Έρευνα που ξεκίνησε το 1957 στις ΗΠΑ κατέγραψε μείωση 19% στα τροχαία ατυχήματα μετά την τοποθέτηση λευκών γραμμών

Στα γραφεία της Karavias Underwriting Agency στελέχη από το συνδικάτο των LLOYD’S

Η συνεργασία και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας ανοίγουν τον δρόμο για νέες ασφαλιστικές λύσεις, αναφέρει η Karavias Underwriting Agency