Μηνυτήρια αναφορά Άδωνη για το ΚΕΕΛΠΝΟ

Στη δικαιοσύνη στράφηκε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, καταδεικνύοντας ειδικά τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας για την παρέμβαση στον διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ για τις ΜΕΘ, αλλά και για την αντικατάσταση του ΔΣ του φορέα.

Ο πρώην υπουργός Υγείας βρέθηκε σήμερα το πρωί στον Άρειο Πάγο, όπου κατέθεσε τη μήνυση, τονίζοντας πως η παρέμβαση στις λίστες γιατρών και νοσηλευτών για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι παράβαση κακουργηματικού χαρακτήρα. Κατά τον κ. Γεωργιάδη και τη Νέα Δημοκρατία, θα πρέπει να αναζητηθούν και ευθύνες για την απόφαση που υπογράφουν τόσο ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός όσο και ο Παύλος Πολάκης, για την αντικατάσταση του προέδρου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ.

«Καταθέσαμε μηνυτήρια αναφορά στην οποία αναδεικνύουμε και ζητούμε να ερευνηθούν οι ποινικές ευθύνες τόσο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη όσο και των υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Υγείας, οι οποίοι χωρίς να έχουν κανένα δικαίωμα, παράνομα επεξεργάστηκαν τα αρχεία 2.800 αιτήσεων που σχηματίστηκαν για τον διαγωνισμό για την πρόσληψη από το ΚΕΕΛΠΝΟ γιατρών και νοσηλευτών για τις ΜΕΘ» ανέφερε σε δηλώσεις του, εξερχόμενος του Αρείου Πάγου, ο κ. Γεωργιάδης.

«Είναι κακουργηματική περίπτωση και προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 22, παράγραφοι 4 και 6 του νόμου για την προστασία των προσωπικών δεδομένων» συμπλήρωσε.

Παράλληλα, ζήτησαν από τους δικαστικούς λειτουργούς τη δίωξη για παράβαση καθήκοντος εκείνων που υπογράφουν την αντικατάσταση του ΔΣ του Κέντρου, δηλαδή τον υπουργό και τον αναπληρωτή, γιατί το έπραξαν «χωρίς να έχουν κανένα δικαίωμα και προς βλάβη του προέδρου και των μελών του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ, που αντικαταστάθηκαν παρανόμως».

Ο εισαγγελέας καλείται τώρα να αποφασίσει αν θα κινήσει τη διαδικασία για αναζήτηση ευθυνών. Για τους απλούς πολίτες η αρχή γίνεται με μια προκαταρκτική εξέταση, ενώ για τον κ. Πολάκη ή και τον κ. Ξανθό θα πρέπει να κινηθούν οι διαδικασίες μέσω του Κοινοβουλίου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*