Αllianz, logo, λογότυπο, σημαίες

Allianz: Τo πολυτιμότερο ασφαλιστικό brand παγκοσμίως

Ως το πολυτιμότερο ασφαλιστικό brand και στη φετινή κατάταξη Brand Finance Global 500 εδραίωσε τη θέση της η Allianz, αφού όχι απλώς παραμένει στην κορυφή του ασφαλιστικού Top 50 επί τρία συναπτά έτη, αλλά είναι και η μόνη ασφαλιστική εταιρεία στο παγκόσμιο Top 50 των ισχυρότερων brands για το 2016.

Χάρη στη μεγάλη ανάπτυξη της παραγωγής, η αξία του brand αυξήθηκε κατά 8,1% και συγκεκριμένα από 17,2 δις ευρώ ανήλθε σε 18,6 δις ευρώ (20,3 δις δολάρια ΗΠΑ), ανεβάζοντας την Allianz στην 43η θέση του Top 500 με τα διεθνή brands (από την 44η θέση το 2015).

«Αυτή η εξαιρετική κατάταξη δείχνει ότι η στρατηγική του brand-εμβλήματος, καθώς και η σαφής εστίαση στον πελάτη και στην ψηφιοποίηση χτίζουν την εμπιστοσύνη και έχουν απήχηση στους πελάτες μας σε όλο τον κόσμο. Θα θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε για την αυξανόμενη αφοσίωσή τους» σχολίασε ο Christian Deuringer, επικεφαλής Global Brand Management της Allianz.

Η επιτροπή της Brand Finance αναγνώρισε την ανθεκτικότητα του ομίλου σε ένα περιβάλλον γεμάτο προκλήσεις, καθώς και τις υψηλές αποδόσεις, που καθοδηγούνται από το εμβληματικό brand, την πελατοκεντρικότητα και την ψηφιακή προσέγγιση, καθιστώντας έτσι την Allianz μια από τις πλέον brand driven εταιρείες χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών της φετινής κατάταξης.

Αξιολογώντας τις μελλοντικές προοπτικές της Allianz, η Brand Finance εκτιμά ότι η πελατοκεντρική προσέγγιση του ομίλου μπορεί να δώσει περαιτέρω αξία χτίζοντας πάνω στα σημερινά οικονομικά μεγέθη. Επιπλέον, η Brand Finance έκρινε ότι το brand της Allianz είναι εξαιρετικά καλά τοποθετημένο ώστε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες ανάπτυξης που προκύπτουν από τις σημαντικές αλλαγές στον ασφαλιστικό κλάδο, με βασικό άξονα την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών.

Δείτε τη φετινή κατάταξη Brand Finance Global 500 εδώ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*