Και τελικά… αναρτήθηκε η θετική λίστα

Στην ιστοσελίδα του ΕΟΦ φιλοξενείται εδώ και λίγη ώρα η θετική λίστα φαρμάκων, προκειμένου να δοθεί χρόνος, έστω και μερικών ημερών, στις φαρμακευτικές εταιρείες να διατυπώσουν τυχόν ενστάσεις.

Συγκεκριμένα, αν και -όπως τονίζουν κύκλοι της Αριστοτέλους- οποιοσδήποτε χρόνος διαβούλευσης με τις εταιρείες επί της θετικής λίστας δεν ήταν υποχρεωτικός, αποφασίστηκε τελικά η ανάρτησή της για να αποφευχθούν σημαντικά λάθη.

Έτσι, ο ΕΟΦ ανήρτησε στην ιστοσελίδα του τον Θετικό Κατάλογο Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων, στο πλαίσιο «της γραμματειακής υποστήριξης και φιλοξενίας που παρέχει» στην αρμόδια Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας.

Τα αρχεία που αναρτήθηκαν είναι τόσο η θετική λίστα, δηλαδή με τα φάρμακα που αποζημιώνονται από την κοινωνική ασφάλιση, όσο και η λίστα με τα λεγόμενα Φάρμακα Υψηλού Κόστους ή ακριβέστερα τα σκευάσματα της λίστας του Ν. 3816.

«Η συγκεκριμένη ανάρτηση θα συνεισφέρει ουσιαστικά στη διευκόλυνση, επιτάχυνση και ολοκλήρωση του έργου της Επιτροπής» σημειώνει ο ΕΟΦ.

Οι ενδιαφερόμενοι ΚΑΚ καλούνται να αποστείλουν επισημάνσεις και σχόλια έως τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: thetiki-lista@eof.gr.

LISTA_INPUT_2016_01_25

LISTA_INPUT_N3816_2016_01_25

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*