back to top
20.5 C
Athens
Δευτέρα 18 Μαΐου 2026

Interamerican-ΠΟΜΙΔΑ: 7 χρόνια συνεργασία, με αλληλεγγύη στους αστέγους

Επτά έτη συμπληρώνει φέτος η συνεργασία της Interamerican με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων, μια συνεργασία που προβλέπει προνομιακά ασφάλιστρα για την κάλυψη επαγγελματικής στέγης, κατοικίας, κοινοχρήστων χώρων και αστικής ευθύνης διαχειριστών.

Η εταιρεία συμμετείχε και φέτος στη γενική συνέλευση της ομοσπονδίας, που πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιανουαρίου παρουσία της Διεθνούς Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων –με αντιπροσώπους από 15 χώρες–, καθώς και επαγγελματικών φορέων, εκπροσώπων της πολιτείας, των κομμάτων και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

- Advertisement -

Οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης έχουν προσδώσει στη συνεργασία ΠΟΜΙΔΑ-Interamerican και μια ακόμη, καθαρά κοινωνική, διάσταση. Για τέταρτη χρονιά, η ομοσπονδία και η εταιρεία συνέπραξαν για την οικονομική υποστήριξη του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) και των κοινωνικών δομών που ο Δήμος έχει αναπτύξει. Τις αντίστοιχες επιταγές παρέλαβαν ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και η πρόεδρος του Κέντρου Ελένη Κατσούλη.

Ο κ. Καμίνης, ως κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης και υπό την ιδιότητα του καθηγητή συνταγματικού δικαίου αλλά και ως τέως Συνήγορος του Πολίτη, στην προέκταση του θέματος της νομολογίας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την προστασία της ιδιοκτησίας, ανέδειξε το μείζον ζήτημα της φιλοξενίας 50.000 προσφύγων και την υποχρέωση της χώρας μας έναντι της ΕΕ να στεγαστούν 20.000 εξ αυτών σε ιδιωτικές κατοικίες. Ο δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε και στην κατάρτιση νομοσχεδίου για την αξιοποίηση εγκαταλελειμμένων ιδιοκτησιών με τη συνεργασία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και στην ανάγκη αποδέσμευσης ακινήτων που έχουν δεσμευθεί επί 30 έτη χωρίς να έχουν απαλλοτριωθεί.

- Advertisement -

Επισημαίνεται ότι, πέρα από την προφανή σύνδεση της φτώχειας με το πρόβλημα στέγασης, οι ανάγκες σίτισης των αστέγων και απόρων που αντιμετωπίζει ο Δήμος αυξάνονται συνεχώς. Σε αυτό το πλαίσιο η Interamerican υποστηρίζει σταθερά το ΚΥΑΔΑ από το 2012, μέσω της εθελοντικής συνεισφοράς τροφίμων μακράς διαρκείας από εργαζομένους και συνεργάτες της –9 τόνοι τρόφιμα υπολογίζεται πως έχουν συγκεντρωθεί μέχρι σήμερα–, αλλά και της συνεχιζόμενης, ανοιχτής εκστρατείας «Κατάθεση αλληλεγγύης, πράξη ζωής». Επίσης, πέρα από την οικονομική συνδρομή της στο ΚΥΑΔΑ, η εταιρεία αναλαμβάνει χορηγικά την παροχή των εορταστικών γευμάτων του Πάσχα, των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Υποτροφία «Δ. Κοντομηνάς» στην αριστεύσασα του Executive MBA του ΟΠΑ από τον Όμιλο Interamerican

Η πρωτοβουλία αποτελεί φόρο τιμής στον ιδρυτή της εταιρείας, καθώς και στις αξίες που πρέσβευε

Η Anytime ανεβάζει ρυθμούς στη Ρουμανία – Βίντεο

Έμφαση στην ενίσχυση των πωλήσεων, στην αναγνωρισιμότητα του brand και στη δημιουργία στρατηγικών συνεργασιών

Αλλαγή νοοτροπίας τώρα – πριν από την επόμενη καταστροφή

Η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί με όρους «μετά την καταστροφή»

Anytime: Δυναμική είσοδος στη Ρουμανία με αιχμή το «no-surprise insurance»

Το «Insurance World» βρέθηκε στην επίσημη πρεμιέρα της εταιρείας στο Βουκουρέστι

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η ΕΥΡΩΠΗ Holdings απέκτησε το 50% της Alpha Insurance Brokers

Η εταιρεία ενισχύει τη θέση της στη ρουμανική αγορά και διευρύνει στρατηγικά τη διεθνή της παρουσία

Νέα πιστοποίηση «Great Place to Work» για τη Mega Brokers

Τ. Χατζηθεοδοσίου: «Επιβεβαίωση της σταθερής μας δέσμευσης να καλλιεργούμε περιβάλλον εμπιστοσύνης, εξέλιξης και ουσιαστικής συμμετοχής»

Έξυπνες διαβάσεις: τι είναι, τι ισχύει και τι πρέπει να κάνουν οι οδηγοί;

Ένας αναλυτικός, χρηστικός οδηγός από την πλατφόρμα Pricefox

Μάθετε γιατί η Coface φέρνει νέα εποχή στην ασφάλιση πιστώσεων στην Ελλάδα

Η εταιρεία στοχεύει να αυξήσει τα μερίδια της στην ελληνική αγορά, παίρνοντας δουλειές και από μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

«αν ήξερες!»: Τι σημαίνει η αστική ευθύνη εργοδότη

Καλεσμένος του 4ου επεισοδίου είναι ο Νίκος Γαβρίλης, Διευθύνων Σύμβουλος της Globalis, με πολυετή διεθνή εμπειρία στην ασφάλιση και στη διαχείριση κινδύνου

Η ΕΥΡΩΠΗ Holdings απέκτησε το 50% της Alpha Insurance Brokers

Η εταιρεία ενισχύει τη θέση της στη ρουμανική αγορά και διευρύνει στρατηγικά τη διεθνή της παρουσία

Στα €20,1 εκατ. οι αποζημιώσεις για τα ακραία καιρικά φαινόμενα του Ιανουαρίου

Μια πρώτη εκτίμηση για τις ασφαλισμένες ζημιές του διημέρου 21-22/1 επιχειρεί η νέα έρευνα της ΕΑΕΕ

Νέα πιστοποίηση «Great Place to Work» για τη Mega Brokers

Τ. Χατζηθεοδοσίου: «Επιβεβαίωση της σταθερής μας δέσμευσης να καλλιεργούμε περιβάλλον εμπιστοσύνης, εξέλιξης και ουσιαστικής συμμετοχής»

Στη διοικητική δομή της Karavias ο Χρ. Προκοπίου

Καθήκοντα Chief Underwriting Officer αναλαμβάνει το έμπειρο στέλεχος