back to top
19.4 C
Athens
Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2026

300 ασφαλιστές και αντασφαλιστές στο 17th Hydra Meeting

300 περίπου ασφαλιστές και αντασφαλιστές από την Ελλάδα και μεγάλο αριθμό χωρών του εξωτερικού συμμετείχαν φέτος στο Hydra Meeting που διοργάνωσε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) από 24 έως 26 Σεπτεμβρίου 2015. Tο Συνέδριο της Ύδρας μετρά φέτος 17 ολόκληρα χρόνια κι έχει αναδειχτεί σε ετήσιο γεγονός και θεσμό για τη διεθνή ασφαλιστική αγορά.

HYDRA_33

- Advertisement -

Ο κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρος της ΕΑΕΕ, ανοίγοντας το συνεδριακό κομμάτι του 17th Hydra Meeting αναφέρθηκε στη δύσκολη οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα και την πορεία της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς. Τόνισε ότι η ασφαλιστική αγορά ανταποκρίνεται αρκετά καλά υπό τις συνθήκες και παρά το γεγονός ότι η παραγωγή ασφαλίστρων έχει μειωθεί από € 5,4 δισ. το 2009 σε λιγότερο από € 4 δισ. το 2014, οι αποζημιώσεις που καταβάλλει η αγορά κάθε χρόνο συνεχίζουν να κυμαίνονται περίπου στα € 3 δισ. το χρόνο κατά μέσο όρο. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα βασικά θέματα που απασχολούν την ελληνική ασφαλιστική αγορά : την ενίσχυση του συμπληρωματικού ρόλου της Ιδιωτικής Ασφάλισης στις συντάξεις προς όφελος όλων των μερών και κυρίως των πολιτών, την ενεργοποίηση της συνεργασίας με το δημόσιο στην υγεία, την επίλυση φαινομένου των ανασφάλιστων οχημάτων, την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών και ιδιαίτερα του σεισμού αλλά και το πλαίσιο της δραστηριοποίησης των ασφαλιστικών εταιριών με ελεύθερη παροχή υπηρεσιών. Ο Πρόεδρος της ΕΑΕΕ έκλεισε την τοποθέτησή του με σύντομη αναφορά στα βασικά χαρακτηριστικά του ευρωπαϊκού περιβάλλοντος και της ευρωπαϊκής ασφαλιστικής αγοράς αυτή τη στιγμή.

HYDRA_44

- Advertisement -

Ακολούθησε χαιρετισμός από τον κ. Νικόλαο Φράγκο, Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος ανέφερε πως η συνεργασία του Κράτους με τους φορείς της Ιδιωτικής Ασφάλισης στους τομείς των συντάξεων και της υγείας, δεν κρίνεται ως αρνητική ή απαγορευτική. Απαραίτητη προϋπόθεση, ωστόσο, αποτελεί η διατήρηση του διακριτού ρόλου της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Η ενότητα της 25ης Σεπτεμβρίου 2015 ήταν αφιερωμένη στις αλλαγές που φέρει η εξέλιξη της τεχνολογίας στην ασφαλιστική δραστηριότητα. Στο θέμα αυτό τοποθετήθηκαν οι κ.κ. Ηρώ Παπαδοπούλου, Διευθύνουσα Σύμβουλος, TNS ICAP, Παναγιώτης Λελεδάκης, Πρόεδρος, Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Συμβούλων, Alexandre Knight, Head of Digital Business & Multi Access Mediterranean Sea & Latin America, AXA MedLA και Jean – François Gasc, Managing Director, Accenture Την ενότητα συντόνισε ο κ. Ερρίκος Μοάτσος, Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών & Δημοσίων Σχέσεων της ΕΑΕΕ και CEO AXA INSURANCE S.A.

HYDRA_!!

Οι διακεκριμένοι ομιλητές της ενότητας αυτής αναφέρθηκαν στις καθοριστικές αλλαγές που φέρει η τεχνολογία σε όλα τα στάδια της αλυσίδας : στον τρόπο που ενημερώνεται, επιλέγει και αγοράζει ο καταναλωτής, στα συστήματα, τη στρατηγική και τη λειτουργία των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και στην προσέγγιση του πελάτη από τον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή.

Το 17th Hydra Meeting με την ευγενική τους χορηγία στήριξαν οι AON BENFIELD, CARPENTER TURNER, EUROLIFE ERB INSURANCE GROUP και MATRIX BROKERS S.A. με χορηγία των εκδηλώσεων και οι ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, CARGLASS και DARAG.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Τι θα διαβάσετε στο νέο τεύχος του Insurance World

Το τεύχος Μαΐου-Ιουνίου 2026 κυκλοφορεί με κεντρικό θέμα τη συνέντευξη του Νίκου Βαγιάννη, CEO της Export Credit Greece

Η Τράπεζα Πειραιώς και η Accenture δημιουργούν το Newra AI Hub

Ένας μόνιμος μηχανισμός καινοτομίας και υλοποίησης λύσεων, που αξιοποιεί τις δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης της Anthropic

Karavias: Δυναμική παρουσία και επετειακό networking event στην 26η Συνάντηση της Ύδρας

Γ. Καραβίας: «Συμπληρώνοντας 40 χρόνια, συνεχίζουμε με τις ίδιες αξίες που μας καθόρισαν από την ίδρυσή μας: συνέπεια, εξειδίκευση, σχέσεις εμπιστοσύνης και διαρκή αναζήτηση καινοτόμων λύσεων

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ετήσιο ταξίδι συνεργατών της Brokers Union στη Πολωνία 

Η Brokers Union πραγματοποίησε το ετήσιο ταξίδι συνεργατών της από τις 18 έως τις 22 Σεπτεμβρίου στην Πολωνία

Άλλα έξι βραβεία για τη Eurolife FFH και τη δέσμευσή της απέναντι στην υπογεννητικότητα και τη στήριξη της οικογένειας

Με έξι διακρίσεις συνολικά βραβεύτηκε η Eurolife FFH στα Hellenic Responsible Business Awards, για τη συνεργασία της με τη HOPEgenesis

Δημογραφικό και μητρότητα

Το Rise Motherhood Summit 2026 φέρνει στο επίκεντρο τη στήριξη της μητρότητας ως κρίσιμο μέρος της συζήτησης για το δημογραφικό μέλλον της Ελλάδας.

Η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική επιβραβεύει τους κορυφαίους συνεργάτες της με VIP ταξίδι στο Costa Navarino

Η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική διοργάνωσε από τις 18 έως τις 20 Σεπτεμβρίου ένα ξεχωριστό ταξίδι επιβράβευσης στο Costa Navarino για τους συνεργάτες

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Εν αναμονή της απάντησης της EIOPA για τα ισόβια ασφαλιστήρια υγείας

Η ΕΑΔΕ θεωρεί ιδιαίτερα σημαντικό ότι το ζήτημα τίθεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο και αναμένει την απάντηση της EIOPA

Ετήσιο ταξίδι συνεργατών της Brokers Union στη Πολωνία 

Η Brokers Union πραγματοποίησε το ετήσιο ταξίδι συνεργατών της από τις 18 έως τις 22 Σεπτεμβρίου στην Πολωνία

Νέο ολοκληρωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Πρόληψης, Αποτροπής και Αντιμετώπισης Ασφαλιστικής Απάτης

Η ασφαλιστική απάτη, είτε οργανωμένη είτε ευκαιριακή, αποτελεί σήμερα μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις για την ασφαλιστική αγορά διεθνώς.

Άλλα έξι βραβεία για τη Eurolife FFH και τη δέσμευσή της απέναντι στην υπογεννητικότητα και τη στήριξη της οικογένειας

Με έξι διακρίσεις συνολικά βραβεύτηκε η Eurolife FFH στα Hellenic Responsible Business Awards, για τη συνεργασία της με τη HOPEgenesis

Δημογραφικό και μητρότητα

Το Rise Motherhood Summit 2026 φέρνει στο επίκεντρο τη στήριξη της μητρότητας ως κρίσιμο μέρος της συζήτησης για το δημογραφικό μέλλον της Ελλάδας.