back to top
17.3 C
Athens
Παρασκευή 10 Απριλίου 2026

300 ασφαλιστές και αντασφαλιστές στο 17th Hydra Meeting

300 περίπου ασφαλιστές και αντασφαλιστές από την Ελλάδα και μεγάλο αριθμό χωρών του εξωτερικού συμμετείχαν φέτος στο Hydra Meeting που διοργάνωσε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) από 24 έως 26 Σεπτεμβρίου 2015. Tο Συνέδριο της Ύδρας μετρά φέτος 17 ολόκληρα χρόνια κι έχει αναδειχτεί σε ετήσιο γεγονός και θεσμό για τη διεθνή ασφαλιστική αγορά.

HYDRA_33

- Advertisement -

Ο κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρος της ΕΑΕΕ, ανοίγοντας το συνεδριακό κομμάτι του 17th Hydra Meeting αναφέρθηκε στη δύσκολη οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα και την πορεία της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς. Τόνισε ότι η ασφαλιστική αγορά ανταποκρίνεται αρκετά καλά υπό τις συνθήκες και παρά το γεγονός ότι η παραγωγή ασφαλίστρων έχει μειωθεί από € 5,4 δισ. το 2009 σε λιγότερο από € 4 δισ. το 2014, οι αποζημιώσεις που καταβάλλει η αγορά κάθε χρόνο συνεχίζουν να κυμαίνονται περίπου στα € 3 δισ. το χρόνο κατά μέσο όρο. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα βασικά θέματα που απασχολούν την ελληνική ασφαλιστική αγορά : την ενίσχυση του συμπληρωματικού ρόλου της Ιδιωτικής Ασφάλισης στις συντάξεις προς όφελος όλων των μερών και κυρίως των πολιτών, την ενεργοποίηση της συνεργασίας με το δημόσιο στην υγεία, την επίλυση φαινομένου των ανασφάλιστων οχημάτων, την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών και ιδιαίτερα του σεισμού αλλά και το πλαίσιο της δραστηριοποίησης των ασφαλιστικών εταιριών με ελεύθερη παροχή υπηρεσιών. Ο Πρόεδρος της ΕΑΕΕ έκλεισε την τοποθέτησή του με σύντομη αναφορά στα βασικά χαρακτηριστικά του ευρωπαϊκού περιβάλλοντος και της ευρωπαϊκής ασφαλιστικής αγοράς αυτή τη στιγμή.

HYDRA_44

- Advertisement -

Ακολούθησε χαιρετισμός από τον κ. Νικόλαο Φράγκο, Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος ανέφερε πως η συνεργασία του Κράτους με τους φορείς της Ιδιωτικής Ασφάλισης στους τομείς των συντάξεων και της υγείας, δεν κρίνεται ως αρνητική ή απαγορευτική. Απαραίτητη προϋπόθεση, ωστόσο, αποτελεί η διατήρηση του διακριτού ρόλου της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Η ενότητα της 25ης Σεπτεμβρίου 2015 ήταν αφιερωμένη στις αλλαγές που φέρει η εξέλιξη της τεχνολογίας στην ασφαλιστική δραστηριότητα. Στο θέμα αυτό τοποθετήθηκαν οι κ.κ. Ηρώ Παπαδοπούλου, Διευθύνουσα Σύμβουλος, TNS ICAP, Παναγιώτης Λελεδάκης, Πρόεδρος, Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Συμβούλων, Alexandre Knight, Head of Digital Business & Multi Access Mediterranean Sea & Latin America, AXA MedLA και Jean – François Gasc, Managing Director, Accenture Την ενότητα συντόνισε ο κ. Ερρίκος Μοάτσος, Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών & Δημοσίων Σχέσεων της ΕΑΕΕ και CEO AXA INSURANCE S.A.

HYDRA_!!

Οι διακεκριμένοι ομιλητές της ενότητας αυτής αναφέρθηκαν στις καθοριστικές αλλαγές που φέρει η τεχνολογία σε όλα τα στάδια της αλυσίδας : στον τρόπο που ενημερώνεται, επιλέγει και αγοράζει ο καταναλωτής, στα συστήματα, τη στρατηγική και τη λειτουργία των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και στην προσέγγιση του πελάτη από τον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή.

Το 17th Hydra Meeting με την ευγενική τους χορηγία στήριξαν οι AON BENFIELD, CARPENTER TURNER, EUROLIFE ERB INSURANCE GROUP και MATRIX BROKERS S.A. με χορηγία των εκδηλώσεων και οι ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, CARGLASS και DARAG.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Άνοιξαν οι εγγραφές για το 26th Insurance & Reinsurance Meeting της Ύδρας

Δείτε το πρόγραμμα της διοργάνωσης και λοιπές χρήσιμες πληροφορίες

Accenture: Οι Ευρωπαίοι επιχειρηματικοί ηγέτες αυξάνουν τις επενδύσεις στην ΤΝ και τις προσλήψεις

Ωστόσο, σύμφωνα με την έρευνα «Pulse of Change», οι εργαζόμενοι εκφράζουν ανησυχίες για θέματα πρόσβασης, εμπιστοσύνης και εκπαίδευσης

ERGO: Νέος Διευθυντής Πωλήσεων Δικτύου Εταιρικών Συνεργατών ο Βασίλης Αντύπας

Με πολυετή πείρα στον ασφαλιστικό κλάδο, ο κ. Αντύπας αναλαμβάνει κομβικό ρόλο στην περαιτέρω ανάπτυξη και ενδυνάμωση του Δικτύου

Ολοκληρώθηκε η πώληση της AXA IM στην BNP Paribas

AXA IM και BNP Paribas συναποτελούν έναν ευρωπαϊκό κολοσσό με υπό διαχείριση κεφάλαια ύψους 1,5 τρισ. ευρώ

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

To 7o Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης έρχεται στις 18 Ιουνίου

Το #ocin26 θα πραγματοποιηθεί στο Divani Apollon Palace & Thalasso με παράλληλη online μετάδοση από το LiveOn Events+

Το «Ερρίκος Ντυνάν» στο Λονδίνο για το ReBrain Greece – Γέφυρα επιστροφής ταλέντων στην Ελλάδα

Η νέα δράση του ReBrain Greece θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Μαΐου στο Hilton London Metropole

Νέα δεδομένα για το κουτί πρώτων βοηθειών στα οχήματα – Ενισχύονται οι απαιτήσεις από τον Ιούνιο

Η Εθνική Ασφαλιστική υπενθυμίζει ότι η ασφάλεια στο δρόμο δεν εξαντλείται στη σωστή οδήγηση, αλλά προϋποθέτει και προετοιμασία για το απρόβλεπτο

Ο παγκοσμίου φήμης ομιλητής Matt Halloran στο MDRT Power Talk

Μια σημαντική ευκαιρία για τα μέλη του MDRT να έρθουν σε επαφή με μια σύγχρονη, ανθρώπινη προσέγγιση της επικοινωνίας και της σχέσης με τον πελάτη

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

To 7o Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης έρχεται στις 18 Ιουνίου

Το #ocin26 θα πραγματοποιηθεί στο Divani Apollon Palace & Thalasso με παράλληλη online μετάδοση από το LiveOn Events+

Ασφαλιστική ασπίδα για τον τουρισμό από την ΟΡΙΖΩΝ Ασφαλιστική ενόψει της σεζόν 2026

Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για ξενοδοχεία, ξενώνες, ενοικιαζόμενα δωμάτια και τουριστικά διαμερίσματα

Πασχαλινό τραπέζι χωρίς… δυσάρεστες εκπλήξεις

Οδηγίες για ασφαλή προμήθεια και παρασκευή τροφίμων από την ΕΕΚΕ, ώστε να περάσετε καλά ΚΑΙ τη Δευτέρα του Πάσχα

Το «Ερρίκος Ντυνάν» στο Λονδίνο για το ReBrain Greece – Γέφυρα επιστροφής ταλέντων στην Ελλάδα

Η νέα δράση του ReBrain Greece θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Μαΐου στο Hilton London Metropole

Δήμος Ηλιούπολης: Μήνας Οδηγικής Παιδείας και Ασφάλειας «Κωνσταντίνος Τζαφέστας» ο Απρίλιος

Ο μήνας περιλαμβάνει εκπαιδευτικές και βιωματικές δράσεις που θα πραγματοποιηθούν με τη συμμετοχή ειδικών και φορέων