Δ. Τσεκούρας: Μια πανηγυρική διαπίστωση και μια κοινή δράση

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η “ACCESS TO JUSTICE – ARAG DAY 2024” που είχε ως στόχο την ανάδειξη του ζητήματος της προσβασιμότητας στη δικαιοσύνη.

Λαμβάνοντας τον λόγο, ο κ. Δημήτριος Τσεκούρας, CEO ARAG Hellas, ανέφερε τους λόγους οι οποίοι οδήγησαν στην έναρξη αυτής της πρωτοβουλίας που έγινε το 2023, η οποία “συνεχίζεται και θα συνεχιστεί” όπως είπε χαρακτηριστικά:

“Όλα ξεκινησαν με μια διαπίστωση στις αρχές του 2023 από το Δ.Σ. της εταιρείας στη Γερμανία. Το Δ.Σ. απευθυνόμενο σε όλους εμάς που εκπροσωπούμε την εταιρεία στις χώρες όπου δραστηριοποιείται, ανέφερε μια διαπίστωση. Στην ιδρυτική της πράξη, το καταστατικό της, που συντάχθηκε πριν τον πόλεμο από τον τότε ιδρυτή της, τον Γερμανό δικηγόρο Heinrich Fassbender, είχε διατυπωθεί ο σκοπός της ίδρυσης αυτής της εταιρείας, που δεν είναι άλλος από το να διευκολύνουμε την πρόσβαση των ανθρώπων στην Δικαιοσύνη.

Η πρόσβαση κοστίζει λεφτά άρα δεν πρέπει να είναι προνόμιο για οικονομικά ισχυρούς αλλά για όλους. Αυτή τη διατύπωση τη βρήκαμε στους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ όπου στο 16/3 λέγεται ότι σκοπος είναι το Κράτος Δικαίου αλλα και η ισότιμη πρόσβαση όλων στη Δικαιοσύνη.

Αυτή η πανηγυρική διαπίστωση έκανε το ΔΣ της εταιρείας, στα πλαίσια του στρατηγικού σχεδιασμού της έως το 2030, να αναλάβει μια δράση κοινωνικής ευθύνης, καθώς η εταιρεία μας είχε και θα έχει αυτή την κουλτούρα.

Στις 29 Σεπτεμβρίου του 2023, στον ΔΣΑ πέρυσι, δεσμευτήκαμε απένταντι στο κοινό ότι το ελληνικό υποκατάστημα αναλαμβάνει μια δράση: Να υποστηρίξουμε την πρόσβαση στη δικαιοσύνη είτε πρακτικώς, είτε και σε επίπεδο ενημέρωσης και ενσυναίσθησης του προβλήματος των τυφλών.

Συνοδοιπόρος σε αυτή την πρωτοβουλία ήταν ο δικηγόρος Βαγγέλης Αυγουλάς. Ακούγοντας τα λόγια του άνοιξε το μυαλό μας. Δεν είναι ένας απλώς ένας δικηγόρος αλλά διευθύνει και τον οργανισμό “Με Άλλα Μάτια”. Σκοπος είναι να μην αποκλείεται από τη δημόσια σφαίρα η εκπροσώπηση των αναπήρων. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας έχουν γίνει μεταξύ άλλων 565 δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα όπου είχαν συμμετοχή 46.500 μαθητές.

Και συνέχισε: Tα πράγματα αλλάζουν. Κάποιες καταστάσεις έχουν ρυθμιστεί, πλέον ο νόμος δεν συγχωρεί βλακώδεις αρνήσεις και αποκλεισμούς. Αυτό για μένα είναι ένα success story που τιμάμε ο Βαγγέλης κι εμείς με τη συνεργασία μας”.

Διαβάστε επίσης:

ARAG DAY 2024: Μία πρωτοβουλία με κοινωνικό χαρακτήρα προς τα άτομα με αναπηρία