back to top
19 C
Athens
Παρασκευή 8 Μαΐου 2026

Αλλαγή σκυτάλης στην ARAG Hellas – Νέος CEO από αρχές του χρόνου ο Ανδρέας Γκρέκας

Μια σημαντική μετάβαση για την αγορά της Νομικής Προστασίας συντελείται στην ARAG Hellas, καθώς ο Γενικός Διευθυντής και Νόμιμος Εκπρόσωπος της εταιρείας Δημήτριος Τσεκούρας αποχωρεί από τη θέση του στις 31 Δεκεμβρίου 2025 λόγω συνταξιοδότησης, έπειτα από μια διαδρομή σχεδόν τεσσάρων δεκαετιών.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση, από την 1η Ιανουαρίου 2026 τη διοίκηση της ARAG Hellas αναλαμβάνει ο δικηγόρος Αθηνών Ανδρέας Γκρέκας, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για την ελληνική παρουσία του διεθνούς ομίλου ARAG SE.

- Advertisement -

Δημήτριος Τσεκούρας: Μια ιστορική φυσιογνωμία του κλάδου

Ο κ. Τσεκούρας συνδέθηκε μοναδικά με την εξέλιξη της Νομικής Προστασίας στη χώρα μας. Εντάχθηκε στην εταιρεία το 1985, επιστρέφοντας ως νεαρός δικηγόρος από τις σπουδές του στη Γερμανία. Από τότε κατέλαβε διαδοχικά καίριες θέσεις: Διευθυντής Ζημιών και Νομικός Σύμβουλος, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής και, από το 2011, Country Manager και Νόμιμος Εκπρόσωπος της ARAG στην Ελλάδα.

Παράλληλα, είχε σημαντική θεσμική παρουσία στον ασφαλιστικό κλάδο, καθώς διετέλεσε επί σειρά ετών Πρόεδρος της Επιτροπής Νομικής Προστασίας της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ). Επιπλέον, υπήρξε εισηγητής του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών (ΕΙΑΣ), συμβάλλοντας στη διαμόρφωση και διάδοση της σχετικής τεχνογνωσίας.

- Advertisement -

Η αποχώρησή του σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής για την ARAG Hellas, με τα στελέχη, το προσωπικό και τους συνεργάτες της εταιρείας να τον αποχαιρετούν «με απέραντες ευχαριστίες και ύψιστη τιμή για την πολύτιμη και πολυετή προσφορά του».

Ανδρέας Γκρέκας: Ο νέος επικεφαλής

Ο διάδοχος της θέσης Ανδρέας Γκρέκας είναι δικηγόρος με ισχυρό ακαδημαϊκό υπόβαθρο, έχοντας ολοκληρώσει νομικές σπουδές σε καταξιωμένα ιδρύματα του εξωτερικού. Διαθέτει παράλληλα σημαντική γνώση της ασφαλιστικής αγοράς, μέσα από συνεργασίες με ασφαλιστικές εταιρείες και διαμεσολαβητικούς οργανισμούς, γεγονός που θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμο για έναν κλάδο με υψηλές εξειδικευμένες απαιτήσεις.

Ο κ. Τσεκούρας θα παραμείνει δίπλα του στο αναγκαίο διάστημα μετάβασης, εξασφαλίζοντας ομαλή συνέχεια στο έργο της εταιρείας και στην εξυπηρέτηση των συνεργατών και ασφαλισμένων της.

Η αλλαγή ηγεσίας στην ARAG Hellas χαρακτηρίζεται από στελέχη της αγοράς ως μια συντεταγμένη και στρατηγικά οργανωμένη διαδικασία, που γίνεται σε κλίμα σεβασμού και αναγνώρισης. Η ARAG, διεθνής ηγέτιδα στη Νομική Προστασία, επενδύει συστηματικά στη σταθερότητα της ελληνικής θυγατρικής της, με στόχο να ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία της και να ανταποκριθεί στις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες για νομική υποστήριξη και ασφαλιστικές λύσεις.

Η επόμενη ημέρα βρίσκει την εταιρεία με νέο CEO, αλλά με διατήρηση της φιλοσοφίας, της τεχνογνωσίας και της προσήλωσης που καλλιεργήθηκαν επί δεκαετίες από τον κ. Τσεκούρα.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Στις 28/5 το 16ο Διεθνές Συνέδριο της Insurance Europe

Με θέμα «Building resilience in an uncertain world» – Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα

Ενημέρωση ΕΑΕΕ για τον Κώδικα Φόρου Προστιθέμενης Αξίας

Διαβίβαση σχετικής εγκυκλίου της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων

Η Karavias στο 26ο Insurance & Reinsurance Meeting

Στην ετήσια Ασφαλιστική και Αντασφαλιστική Συνάντηση της ΕΑΕΕ, η Karavias έχει αναλάβει τη διοργάνωση απογευματινού networking event

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η Εθνική Τράπεζα προς απόκτηση του 30% στην Allianz Ελλάδος και μακροχρόνια συμφωνία bancassurance

Το Μνημόνιο Συνεργασίας που μόλις υπεγράφη αποσκοπεί σε διευρυμένη πρόσβαση των πελατών σε λύσεις ζωής, υγείας και γενικών ασφαλίσεων μέσω των καναλιών της τράπεζας

Μάγδα Κράνη: «Το Επικουρικό Κεφάλαιο πέρασε τον γολγοθά και βγήκε πιο δυνατό»

Ενόψει του μεγάλου επετειακού συνεδρίου (12/5), η Γενική Γραμματέας του φορέα περιγράφει την πορεία του προς την ωρίμανση αλλά και το ουσιαστικό κοινωνικό του έργο

ΠΟΑΔ: Να μη γίνουμε Ιφιγένεια εν Αυλίδι για να φυσήξει ούριος άνεμος στον κλάδο υγείας

Ανακοίνωση της ΠΟΑΔ μετά τη συνάντηση φορέων της διαμεσολάβησης με τον CEO της Εθνικής Ασφαλιστικής Δ. Μαζαράκη

Νέος Πρόεδρος στην Ελληνική Στατιστική Αρχή

Δείτε το βιογραφικό του καθηγητή Αθανάσιου Κατσή

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Η Εθνική Τράπεζα προς απόκτηση του 30% στην Allianz Ελλάδος και μακροχρόνια συμφωνία bancassurance

Το Μνημόνιο Συνεργασίας που μόλις υπεγράφη αποσκοπεί σε διευρυμένη πρόσβαση των πελατών σε λύσεις ζωής, υγείας και γενικών ασφαλίσεων μέσω των καναλιών της τράπεζας

Μάγδα Κράνη: «Το Επικουρικό Κεφάλαιο πέρασε τον γολγοθά και βγήκε πιο δυνατό»

Ενόψει του μεγάλου επετειακού συνεδρίου (12/5), η Γενική Γραμματέας του φορέα περιγράφει την πορεία του προς την ωρίμανση αλλά και το ουσιαστικό κοινωνικό του έργο

«αν ήξερες!»: Σε λιγότερο από έναν μήνα έγινε σημείο αναφοράς!

Η σειρά vidcast «αν ήξερες!» του ΙW συνεχίζεται δυναμικά με νέα επεισόδια, διατηρώντας το ύφος που την έκανε εξαρχής να ξεχωρίσει

ΠΟΑΔ: Να μη γίνουμε Ιφιγένεια εν Αυλίδι για να φυσήξει ούριος άνεμος στον κλάδο υγείας

Ανακοίνωση της ΠΟΑΔ μετά τη συνάντηση φορέων της διαμεσολάβησης με τον CEO της Εθνικής Ασφαλιστικής Δ. Μαζαράκη

Νέα δωρεά 100 εκατ. ευρώ από τις 4 συστημικές τράπεζες για την αναβάθμιση σχολικών υποδομών

Τον 2ο κύκλο χορηγίας στο Πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου» ενεργοποίησαν οι Alpha Bank, Eurobank, Εθνική Τράπεζα και Πειραιώς