Αλλαγή σελίδας στη EUROINS!

Η Euroins Ελλάδος ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο μετά την δεκάχρονη παρουσίας της στην Ελλάδα και επιβεβαιώνει την αποφασιστικότητά των μετόχων της, μεταξύ των οποίων και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανάπτυξης (EBRD)*, να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες αλλαγές, που θα οδηγήσουν στην περαιτέρω ενίσχυση της θέσης της στην ελληνική ασφαλιστική αγορά.

Η Euroins Insurance Group αποτελεί σήμερα έναν από τους μεγαλύτερους ασφαλιστικούς ομίλους στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη – μέλος της EUROHOLD, η οποία πέρα από τον ασφαλιστικό κλάδο δραστηριοποιείται στον χώρο της Ενέργειας και της Τραπεζικής, με σημαντική παρουσία σε αρκετές Ευρωπαϊκές χώρες.

Από σήμερα, Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, η κα. Αγγελική Μουρατίδου** με σημαντική εμπειρία στην Ελληνική και διεθνή ασφαλιστική αγορά, αναλαμβάνει τα καθήκοντά της ως Γενική Διευθύντρια ενώ ο κ. Σμύρνης και ο κ. Ντιμιτρόφ παραμένουν στην εταιρεία ως Αναπληρωτές Διευθυντές για να παρέχουν την πολύτιμη υποστήριξή τους.

Η κα. Μουρατίδου, καταξιωμένο στέλεχος της ασφαλιστικής αγοράς, θα αναλάβει την αναδιοργάνωση της εταιρείας, έχοντας ως στρατηγικές προτεραιότητες την εστίαση σε προϊόντα και υπηρεσίες που διασφαλίζουν διαχρονικά βιώσιμη και κερδοφόρα ανάπτυξη, δημιουργώντας αξία για όλους τους εμπλεκόμενους. Ήδη κατά το προηγούμενο διάστημα οι μέτοχοι της Euroins Insurance Group ανέθεσαν στη διεθνούς φήμης εταιρεία συμβούλων Alvarez & Marshal την εκπόνηση πλάνου πλήρους ανασχεδιασμού των εργασιών και αναδιάρθρωσης της εταιρείας, προκειμένου να επιτύχει να διαμορφώσει μια πιο αποτελεσματική στρατηγική για το μέλλον.

Η κα. Μουρατίδου, ως επικεφαλής της Euroins στην Ελλάδα, θα εστιάσει στην περαιτέρω ενίσχυση των δικτύων πωλήσεων, στη διασφάλιση της αποτελεσματικής διαχείρισης των διαθέσιμων κεφαλαίων και πόρων, καθώς και στη συνεχή βελτίωση της αποδοτικότητας της Εταιρείας, της εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων και των συνεργατών της.

«Στόχος μας είναι η αναδιάρθρωση της εταιρείας μας προκειμένου να προσφέρουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους πελάτες και τους συνεργάτες μας και να ενισχύσουμε την παρουσία μας στην ελληνική αγορά», δήλωσε η κα. Μουρατίδου αναφέροντας ότι «Η πορεία μας θα στηριχθεί στην αξιοποίηση και ανάπτυξη του ταλέντου των ανθρώπων μας, αλλά και στις νέες συνεργασίες όπου αυτό κριθεί απαραίτητο».

————————-

*Η Euroins Insurance Company JSC είναι μία από τις κορυφαίες ασφαλιστικές εταιρείες στη Βουλγαρία με μερίδιο αγοράς 12%, σύμφωνα με στοιχεία της Επιτροπής Χρηματοπιστωτικής Εποπτείας στις 15.12.2023. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην Ελλάδα (μέσω υποκαταστήματος), την Πολωνία, την Ολλανδία, τη Γερμανία, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Γεωργία, τα Σκόπια και την Ουκρανία προσφέροντας πλήρες φάσμα ασφαλιστικών προϊόντων και κατέχει ηγετική θέση στην ταξιδιωτική ασφάλιση στη Βουλγαρική αγορά. Η Euroins Bulgaria είναι μέλος του Euroins Insurance Group (EIG), ενός από τους μεγαλύτερους ασφαλιστικούς ομίλους στην περιοχή. Ο πλειοψηφικός μέτοχος της EIG είναι η Eurohold Bulgaria, ένας κορυφαίος ενεργειακός και χρηματοπιστωτικός όμιλος. Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) είναι μέτοχος μειοψηφίας της EIG με σχεδόν το 10% του κεφαλαίου.

**Η κα. Μουρατίδου είναι Μαθηματικός με μεταπτυχιακές σπουδές στην Αναλογιστική Επιστήμη (FHAS), στο Marketing (Diploma in Marketing, CIM, UK) και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA, University of Bath, U.K.). Διαθέτει εκτενή εμπειρία στον ασφαλιστικό κλάδο, εξειδικεύεται σε θέματα στρατηγικής, επιχειρησιακού σχεδιασμού και οργανωσιακής αλλαγής. Μέχρι σήμερα έχει αναλάβει ιδιαίτερα απαιτητικές ηγετικές θέσεις καθώς έχει διατελέσει Διευθύνουσα Σύμβουλος της NBG Bancassurance, θυγατρικής της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και Γενική Διευθύντρια της ασφαλιστικής εταιρείας Credit Agricole Life. Είναι συγγραφέας του βιβλίου “Προϊόντα Unit Linked” και έχει συμμετάσχει ως κεντρική ομιλήτρια σε διεθνή συνέδρια.