Γιώργος Ζάχος: Να προχωρήσουν σε αλλαγές στον τρόπο δουλειάς οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές

Με την παρότρυνση προς τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές να αλλάξουν “συνήθειες”, να αναζητήσουν και να εφαρμόσουν νέες μεθόδους στην δουλειά τους, και να αξιοποιήσουν τις μεγάλες προοπτικές που ανοίγονται στην ιδιωτική ασφάλιση, ο κ. Γιώργος Ζάχος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ‘‘NP Ασφαλιστική’’, εκτιμά ότι η ασφαλιστική αγορά έχει σήμερα αποκτήσει δυναμική, εξελίσσεται σε περιβάλλον με νέες απαιτήσεις και αυτό θα πρέπει να γίνει αντιληπτό και να οδηγήσει όλους τους συντελεστές της αγοράς σε αναγκαίες προσαρμοστικές κινήσεις.

Μιλώντας στο insurance-eea διαπιστώνει ότι τόσο το κράτος όσο και οι πολίτες έχουν κατανοήσει καλύτερα την σημασία και του κλάδου της ιδιωτικής ασφάλισης και των ασφαλιστικών προϊόντων. Αυτό σηματοδοτεί και εξελίξεις στις οποίες οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές καλούνται να πάρουν θέση και να έχουν ρόλο.

Μήνυμα Αλλαγών

Με αυτή τη σκέψη διαμηνύει ότι οι επαγγελματίες πρέπει να περάσουν σε μια νέα “κατάσταση”. Γι΄αυτό και πρέπει να αλλάξουν τον τρόπο εργασίας τους που προέρχεται από το παρελθόν και τα δεδομένα άλλης εποχής, να μεταβάλουν τις συνήθειες που έως σήμερα συνοδεύουν την καθημερινότητά τους και να κατανοήσουν το σημαντικότερο το οποίο είναι το προσωπικό όφελος που έχουν μέσα από την εργασία και από το πώς την ασκούν.

Η αλλαγή νοοτροπίας είναι κρίσιμο μέγεθος και η νέα αντίληψη επιδέχεται να είναι πιο ενθουσιώδης και παρακινητική επάνω στη βάση αυτού που προσφέρει η ασφάλιση, καθώς όπως προαναφέρθηκε και η πολιτεία και οι πολίτες βλέπουν διαφορετικά και πιο ώριμα σήμερα την αξία της ασφάλισης.

Νέοι Υψηλότεροι Στόχοι

Πιστεύει, όπως μας αναφέρει ο κ. Ζάχος, ότι η σύγχρονη ανάπτυξη εργασιών θέλει επαναπροσδιορισμό τωνστόχων ή και νέους υψηλότερους στόχους, περισσότερη φαντασία στην πώληση και σφαιρική κατανόηση των προϊόντων που οι επαγγελματίες προωθούν.

Ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής είναι απαραίτητο να γνωρίζει εκτός από τα τεχνικά χαρακτηριστικά και την “φιλοσοφία” του ασφαλιστικού προϊόντος καθώς και τις ανάγκες και τις οικονομικές δυνατότητες του πολίτη που έχει απέναντί του μας επισημαίνει. Αυτό, συνεχίζει, συντελεί στο να τον ενημερώσει σωστά και να του δώσει την πραγματική διάσταση του ασφαλιστικού προγράμματος.

Πυλώνας η Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση

Ακόμα, θεωρεί ότι η ασφαλιστική διαμεσολάβηση είναι πυλώνας ανάπτυξης των εργασιών και αποδίδει μεγάλη αξία στους επαγγελματίες, στο έργο τους και την συμβολή τους στην ανάπτυξη της ιδιωτικής ασφάλισης. Στο πλαίσιο αυτό στην εταιρία του εμμένει στην διαρκή εκπαίδευση των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, μέσα από σύγχρονες διαδικασίες στις οποίες εμπεριέχονται και τα προαναφερόμενα στοιχεία.

Δεν είναι τυχαίο ότι δημιούργησε αποδεικνύοντας την έμφαση που δίνει στην παροχή γνώσης και την ειδική εκπαιδευτική πλατφόρμα, NP Asfalistiki   Academia, ενώ εξελίσσει και άλλες πρωτοβουλίες που ενισχύουν παλιούς και νέους ασφαλιστές στην κατάρτισή τους.

Κίνητρα στην Ιδιωτική Ασφάλιση

Δεν παραβλέπει ο κ. Ζάχος και την ανάγκη κινήτρων και φοροαπαλλαγών από το κράτος προκειμένου οι πολίτες να διευκολυνθούν στην πρόσβασή τους στα ασφαλιστικά προϊόντα. Όμως, εντοπίζει και την σημασία που έχει η αναγέννηση της αγοράς και όλων όσων συντελούν σε αυτή, προκειμένου να αποκτήσει ακόμη περισσότερα ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά και συμπεριφορές.