back to top
23.7 C
Athens
Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2026

Διάβασέ τον, γιατί εσύ θα χάσεις…

Ο ετήσιος απολογισμός της ΕΑΕΕ για το 2023, μια χρονιά κατά την οποία είχαμε, πραγματικά, νέα βήματα στον κλάδο και σημαντικές εμπειρίες για το σύνολο της αγοράς, πρέπει να διαβαστεί σε βάθος.

Ανάμεσα σε πολλά άλλα δεδομένα που μας παρουσιάζει αναλυτικά, ανά τομέα δράσεων, για το παραγωγικό έργο των επιτροπών, για τις κοινωνικές δράσεις της και τις καμπάνιες που «έτρεξαν» για το ευρύ κοινό, με κορύφωση τη δημιουργία του ενημερωτικού site iknow-insurance.gr, η ΕΑΕΕ δηλώνει ξεκάθαρα, με αυτόν τον ανανεωμένο τρόπο μαζικής επικοινωνίας, ότι ο κλάδος της ιδιωτικής ασφάλισης είναι ένας από τους κορυφαίους θεσμικούς επενδυτές στη χώρα μας, με 17,4 δισ. ευρώ επενδύσεις, το οποίο αντιστοιχεί σε 9,6% του ΑΕΠ.

- Advertisement -

«Καμία επένδυση, κανένα μεγάλο έργο, δεν γίνεται χωρίς τη συμμετοχή της ασφάλισης» λέει, χαρακτηριστικά, ο κ. Σαρρηγεωργίου, θυμίζοντας παράλληλα ότι ο κλάδος φέρνει σταθερότητα στις αγορές και διαθέτει έναν από τους υψηλότερους δείκτες φερεγγυότητας στην Ευρώπη, με συνεχή έλεγχο και εποπτεία.

Τι άλλο, όμως, διαπιστώνει ο κ. Σαρρηγεωργίου για τη χρονιά που πέρασε;
«Γεγονός είναι ότι στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλο κενό ασφαλιστικής προστασίας και αυτό αφορά στις φυσικές καταστροφές, αλλά όχι μόνο!».

- Advertisement -

Η σημαντική αυτή παραδοχή απασχόλησε την Ένωση και, φυσικά, δεν είναι κάτι που θα σταματήσει. «Αποτέλεσε βασικό μας στόχο το πώς θα μειώσουμε το κενό προστασίας στις φυσικές καταστροφές, την υγεία και τη συνταξιοδοτική αποταμίευση. Εστιάσαμε στις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για να αυξήσουμε την ασφαλιστική συνείδηση, να ενημερώσουμε σωστά τους πολίτες και να προτείνουμε στην κοινωνία και την Πολιτεία βιώσιμες λύσεις» τονίζει στο σημείωμά του.

Και το πέτυχαν, πράγματι, σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό, καθώς, από τον Ιανουάριο του 2024, εφαρμόστηκε η έκπτωση του ΕΝΦΙΑ, εφόσον κάποιος είναι επαρκώς ασφαλισμένος, όπως και η δέσμευση του πρωθυπουργού για υποχρεωτική ασφάλιση επιχειρήσεων με τζίρο πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ.

«Κάτι, επιτέλους, κινείται, αλλά είναι σίγουρο ότι βρισκόμαστε ακόμα στην απόλυτη αρχή μιας μεγάλης διαδρομής μέτρων που πρέπει να ληφθούν» αναφέρει ο κ. Σαρρηγεωργίου, σε έναν απολογισμό με πάρα πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία.

Αναζήτησέ τον και διάβασέ τον, γιατί εσύ θα χάσεις…

Από το περιοδικό Insurance World

Σχετικές δημοσιεύσεις

Συζητήσεις για νέα ασφαλιστικό σχήματα υπό την καθοδήγηση του Πούτιν

Την ίδρυση νέου μηχανισμού ασφάλισης πρότεινε , ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στην 18ο Σύνοδο των BRICS στο Νέο Δελχί που στόχο

Καλοκαίρι με… απρόοπτα: Η ασφάλιση στο επίκεντρο της καλοκαιρινής καθημερινότητας

Η καλοκαιρινή καμπάνια του Insurancemarket υπενθυμίζει ότι απρόβλεπτα περιστατικά μπορεί να προκύψουν ακόμη και στις πιο ανέμελες στιγμές

Ποιες αποζημιώσεις και ενισχύσεις θα λάβουν οι πυρόπληκτοι

Την ανάγκη άμεσης στήριξης των πολιτών που επλήγησαν από τις μεγάλες πυρκαγιές υπογράμμισε ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Ν. Βαγιάννης: Θέλουμε η ECG να γίνει σημείο αναφοράς για κάθε εταιρεία που κάνει το επόμενο βήμα εκτός συνόρων

Μέσα σε αυτό το απαιτητικό και διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, η Export Credit Greece ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο, θέτοντας στο επίκεντρο τον μετασχηματισμό

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η ασφάλιση πριν από τη ζημιά

Η φύση των κινδύνων αλλάζει και μαζί της αλλάζει και ο ρόλος της ασφάλισης.

Η ηγεσία του Ομίλου GrECo στην εκδήλωση της Αθήνας για την παρουσίαση της GrECo Hellas

Η παρουσία τους υπογραμμίζει τη στρατηγική σημασία της Ελλάδας και της Κύπρου στα περιφερειακά σχέδια ανάπτυξης

Cyber Parable: Από την Τροία στο Σύγχρονο Datacenter – Τα Διδάγματα της Κλασικής Αρχαιότητας για τη Ψηφιακή Ανθεκτικότητα

Στην αρχαία Τροία, τα τείχη δεν έπεσαν από βίαιη εισβολή, αλλά από ένα «δώρο» που έγινε δεκτό χωρίς έλεγχο.

P. Cotelle (FERMA President / Head of Cyber Insurance Management): «Μαζί είμαστε πιο δυνατοί»

Κεντρικός ομιλητής στο φετινό συνέδριο ήταν ο κ. Philippe Cotelle, President της FERMA (Federation of European Risk Management Associations), Head of Cyber Insurance Management & Head of Insurance Risk Management της Airbus Defence & Space.

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 28 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου

Κατά την περίοδο 28 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου, θα καταβληθούν 1.208.786.298,6 ευρώ σε 1.745.73 δικαιούχους

O μέγας κίνδυνος από την Τεχνητή Νοημοσύνη και τους Πράκτορες AI

Νομοτελειακά θα φτάναμε σε αυτό το σημείο καμπής με την Τεχνητή Νοημοσύνης και τους Πράκτορες ΑΙ

Τι λέει ο Νόμος 5327/2026 για την ενίσχυση της επαγγελματικής ασφάλισης

Περισσότερες δυνατότητες για εργαζόμενους και επιχειρήσεις, διεύρυνση των επιλογών συμπληρωματικής συνταξιοδοτικής αποταμίευσης και άλλες διατάξεις.

Έρευνα EY: Οι CFOs καλούνται να υιοθετήσουν το AI

Οι CFOs βρίσκονται πλέον στο επίκεντρο της δημιουργίας αξίας σε ένα ταχέως μεταβαλλόμενο και αβέβαιο περιβάλλον.

Η HDI Global Belgium διευρύνει τις υπηρεσίες της στον τομέα της αεροπορίας με τη δημιουργία νέας ομάδας Aviation

Η HDI Global (HDI) Belgium ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας μιας εξειδικευμένης ομάδας underwriting Αεροπορικών Κινδύνων (Aviation)