back to top
20.8 C
Athens
Δευτέρα 6 Απριλίου 2026

Dealbreaker ή dealmaker; Η οριοθέτηση της στρατηγικής των εξαγορών που οδηγούν στην επιτυχία

Την Τετάρτη 19 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής, το 1ο συνέδριο “Mergers & Acquisitions Summit: Trending Strategies & Technologies” με Silver χορηγό την Aon. Το συνέδριο διοργανώθηκε από το Money Review της Καθημερινής και πλαισιώθηκε από κορυφαίους παράγοντες της επιχειρηματικής και ακαδημαικής κοινότητας, καθώς και της κυβέρνησης.

Τον Όμιλο εκπροσώπησε ο Andrea Foti, Managing Director – Chief Commercial Officer EMEA, M&A και Transaction Solutions της Aon πλαισιώνοντας το θέμα Dealbreaker ή dealmaker; Στο ίδιο πάνελ συμμετείχαν και οι κ.κ. Απόστολος Γεωργαντάς, Partner της ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ – ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ και ο Ιωάννης Παπαδόπουλος,  Senior Partner & Co-founder της EOS Capital Partners με συντονίστρια την κυρία Ελευθερία Κυριακοπούλου, Partner, της εταιρείας Deloitte.

- Advertisement -

Βιώνουμε ένα αυξανόμενο επίπεδο ευαισθητοποίησης από τους πελάτες μας που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά, σχετικά με την αξιοποίηση του ασφαλιστικού κεφαλαίου ως ένα εργαλείο μετριασμού των κινδύνων και αύξησης των αποδόσεων. 

Η διείσδυση των ασφαλιστηρίων συμβολαίων W&I (Warranties & Indemnities) στις συναλλαγές επιταχύνεται σημαντικά. Ταυτόχρονα, η Aon βοηθάει στη δημιουργία καινοτόμων λύσεων για την αντιμετώπιση πιθανών κινδύνων, που εξατομικεύονται και χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο από επιχειρήσεις και άλλους ενδιαφερόμενους οργανισμούς” δήλωσε ο κύριος Andrea Foti.

- Advertisement -

Από τη συζήτηση στο πάνελ προέκυψε ότι οι συγχωνεύσεις και οι εξαγορές (M&A) προσφέρουν ευκαιρίες ανάπτυξης, αλλά απαιτούν και μια στρατηγική νίκης. Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε σημαντικά ζητήματα τακτικής, όπως οι αποφάσεις που αφορούν στην επιλογή του σωστού στόχου ή στην προτεραιότητα που δίνεται από τα οφέλη της ποιότητας αντί της ταχύτητας. Το πάνελ συμφώνησε ότι στη λήψη των παραπάνω αποφάσεων η ασφάλιση (W&I, Tax Insurance κτλ.) αποτελεί σημαντικό εργαλείο που συμβάλει στην επιτυχημένη έκβαση της διαδικασίας των συγχωνεύσεων και εξαγορών.

Επιπλέον θέματα που απασχόλησαν το συνέδριο είναι η προσαρμογή σε ανατρεπτικές τεχνολογίες (disruptive technologies), η πρόσβαση στην καινοτομία και τα πλεονεκτήματά της, πώς οι παράγοντες Περιβαλλοντικής, Κοινωνικής και Εταιρικής διακυβέρνησης (ESG) διαμορφώνουν τις νέες συγχωνεύσεις και εξαγορές, οι κανονισμοί σήμερα και τα νέα κυβερνητικά κίνητρα για συμφωνίες στο υπάρχον πλαίσιο.

Οι συγχωνεύσεις και εξαγορές θα μπορούσαν να προωθήσουν την ανάπτυξη της Ελλάδας με την εισροή κεφαλαίων, την ενίσχυση της καινοτομίας μέσω συνεργειών και στην πρόσβαση σε νέες αγορές. Σημαντικό θέμα που προέκυψε από την συζήτηση είναι το «πώς η Ελλάδα θα μπορέσει να ξεκλειδώσει τη δυναμική που προκύπτει από το σύνολο των συγχωνεύσεων και εξαγορών της και να μπορέσει να αναρριχηθεί περαιτέρω στην κλίμακα ανάπτυξης».

Σχετικές δημοσιεύσεις

4 σημαντικά μηνύματα για τους αντασφαλιστές

Εκτιμήσεις αλλά και προειδοποιήσεις από AM Best, Howden Re, Gallagher Re και Aon, στη σκιά του πολέμου στη Μέση Ανατολή

Αλλαγή ηγεσίας στην American International Group – Νέος CEO ο Eric Andersen

Η κίνηση εντάσσεται σε πολυετές πλάνο διαδοχής και πραγματοποιείται σε μια περίοδο με ενισχυμένες επιδόσεις και βελτιωμένα θεμελιώδη μεγέθη για την εταιρεία

AIG: Ο E. Andersen διαδέχεται τον P. Zaffino στη θέση του CEO

Ο Andersen έρχεται από την Aon, όπου διετέλεσε για σχεδόν τρεις δεκαετίες σε ανώτερες ηγετικές θέσεις

Baden-Baden 2025: Προτάσεις αντασφάλισης ενόψει 1ης Ιανουαρίου 2026

Bασικά θέματα συζήτησης στο συνέδριο, τα ILS, η τεχνολογία και ο ρόλος των κυβερνήσεων

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Πασχαλινή προσφορά από την Allianz Greece σε συνεργασία με τη Μουστάκας

Αγορές με επιστροφή ασφαλίστρων για τους κατόχους της κάρτας «Ασφαλιστικός Γονέας»

Bronze διάκριση για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Εθνικής Ασφαλιστικής

Πώς η εταιρεία κατάφερε να ενοποιήσει συστήματα και διαδικασίες, διαμορφώνοντας ένα σύγχρονο, συνεκτικό και πλήρως ψηφιοποιημένο περιβάλλον εργασίας

Η ασφάλιση για βραχυχρόνιες μισθώσεις γίνεται απαραίτητη: H λύση της Υδρογείου Ασφαλιστικής

Η εταιρεία δίνει στους ιδιοκτήτες ένα εργαλείο που προστατεύει την επένδυσή τους και εξασφαλίζει τη σιγουριά των επισκεπτών, με προαιρετικές επεκτάσεις για ειδικές περιπτώσεις

Νέα ψηφιακή εμπειρία για τους ασφαλισμένους από την Interasco

Οι χρήστες της πλατφόρμας My Interasco αποκτούν άμεση και ασφαλή πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες της εταιρείας

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Εθελοντική Αιμοδοσία από τη MEGA BROKERS, μια πράξη προσφοράς και ζωής

Μια δράση «με ισχυρό αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία και με επίκεντρο τον άνθρωπο»

Eurolife FFH: Τα ανανεωμένα προγράμματα My Home First εξελίσσονται μαζί με τις ανάγκες των ασφαλισμένων

Τα My Home First Standard και My Home First Plus συνδυάζουν ουσιαστική κάλυψη και περισσότερες επιλογές

Allianz Trade: Πέφτει ο πήχυς της ανάπτυξης, τριπλά ελλείμματα, τουρισμός. Ποιοι τομείς ωφελούνται

Ως προσωρινό αντιμετωπίζεται το σοκ στο βασικό σενάριο των ΕΚΤ και Fed – Τι αναμένεται να προκαλέσουν οι έντονες και διαρκείς πιέσεις στην αγορά ενέργειας

Νοσοκομείο Καλαμάτας: Αναβάθμιση με έμφαση σε προσωπικό, υποδομές και σύγχρονο εξοπλισμό

Η διοίκηση του νοσοκομείου ανακοίνωσε τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας και την αναβάθμιση της καθημερινότητας των πολιτών μέσα από πλέγμα παρεμβάσεων

Επιχειρήσεις: Mέχρι πότε καταβάλλεται το Δώρο Πάσχα;

Προϋπόθεση καταβολής του είναι η ύπαρξη εργασιακής σχέσης του μισθωτού του ιδιωτικού τομέα κατά το χρονικό διάστημα από 01-01-2025 μέχρι 30-04-2025