Μ. Μακρομάλλης, ΣΕΚΕΕ: Ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις, ζητούμενο η εμπιστοσύνη

Σε μια περίοδο κατά την οποία ο χρηματοπιστωτικός τομέας συνεχίζει να βρίσκεται σε διαδικασία συνεχών αλλαγών, το 11th Digital Banking Forum ήρθε για να δώσει απαντήσεις στα ζητήματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις του ευρύτερου κλάδου όσον αφορά τόσο την αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών όσο και την παροχή ψηφιακών υπηρεσιών. 

O κ. Μάνος Μακρομάλλης, Πρόεδρος, Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ) ανέβηκε στο βήμα τονίζοντας ο Σύνδεσμος που παράγει τεχνολογία στηρίζει το banking forum.

“Στο κομμάτι των πληρωμών βλέπουμε ραγδαίες αλλαγές που χρειάζονταν μεγάλο χρόνο επώασης και ωρίμανσης. Τα τραπεζικά ιδρύματα ήταν τα τελευταία προπύργια. Πλέον όμως καταργούνται οι γεωγραφικοί περιορισμοί. Εδώ και καιρό όλα γίνονται μέσω web και mobile. Βλέπουμε επίσης πολλές fintech που δραστηριοποιούνται σε όλη την ΕΕ. Αυτό όμως δημιουργεί μια νέα πρόκληση: η εμπιστοσύνη. Η τεχνολογία ενισχύει την εμπιστοσύνη. Το ΑΙ και άλλες τεχνολογίες συνδράμουν στις εξελίξεις. Το κομμάτι του ΑΙ περιλαμβάνει λύσεις από τους ίδιους τους προγραμματιστές. Στο κομμάτι των συναλλαγών όλα παρακολουθούνται μέσα από αλγόριθμους. Σε όλη την πυραμίδα των υπηρεσιών το ΑΙ είναι σημαντικό. 

Οι εταιρείες μας εξάγουν την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή και διεθνή αγορά. Είμαστε κοντά με τα ερευνητικά ιδρύματα και με την πολιτεία” τόνισε.

Photo Credits
©Θεόδωρος Αναγνωστόπουλος/PHOTOPRESS Θ&Α Αναγνωστόπουλοι