Generali: Ανέβηκαν οι επιδόσεις της το Α’ τρίμηνο 2024

Ελενα Ερμείδου

Αύξηση 21,4% στα μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρά της (GWP) ανακοίνωσε η Generali για το πρώτο τρίμηνο του 2024 στα 26,4 δισεκατομμύρια ευρώ, λόγω των ισχυρών επιδόσεων τόσο στον κλάδο Ζωής όσο και στον κλάδο της Περιουσίας και των Ατυχημάτων

Αναλυτικότερα τα μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα στον κλάδο Ζωής το πρώτο τρίμηνο του 2024 συγκριτικά με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2023 σημείωσαν αύξηση 28,4% στα 16,9 δισ. ευρώ. Η ανάπτυξη αποδίδεται κυρίως στην έντονη τάση για αποταμίευση στην Ιταλία και την Γαλλία.

Στον κλάδο Περιουσίας και Ατυχημάτων, τα μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα σημείωσαν αύξηση 10,9% στα 9,5 δισ. ευρώ λόγω των θετικών επιδόσεων και των δύο επιχειρηματικών τομέων.

Το λειτουργικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο 1,9 δισ. ευρώ. Το λειτουργικό αποτέλεσμα στο κλάδο Ζωής διαμορφώθηκε στα 969 εκατ. και στον κλάδο Περιουσίας και Ατυχημάτων στα 867 εκατ. Οφέλη, επίσης υπήρξαν και από την Liberty Seguros, της οποίας η ενοποίηση ξεκίνησε από τον Φεβρουάριο του 2024.

Ο δείκτης ζημιών και εξόδων προς τα καθαρά ασφάλιστρα αυξήθηκε τρεις ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το 2023 στο 91%.

Η εταιρεία τέλος ανέφερε θετικές καθαρές εισροές στον κλάδο Ζωής ύψους 2,3 δισεκατομμυρίων ευρώ κυρίως λόγω των προϊόντων Προστασίας και των προϊόντων συνδεδεμένων με την ασφάλιση, Unit Linked.