back to top
27 C
Athens
Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2026

Επιτέλους, κίνητρα!

Χρειάστηκε να περάσουν πάρα πολλά χρόνια για να «απενοχοποιηθεί» τελικά η πολιτική βούληση απέναντι στις δίκαιες διεκδικήσεις του κλάδου της ιδιωτικής ασφάλισης και μια κυβέρνηση να θεσμοθετήσει ουσιαστικά κίνητρα, που θα ενισχύουν την ανάπτυξη της ασφαλιστικής αφοράς.

Η περίπτωση της μείωσης του 10% από το κόστος του ΕΝΦΙΑ μέσα από την αγορά ενός συμβολαίου κατοικίας, μάλιστα, παρά την κριτική που έχει δεχθεί από τους «ανικανοποίητους» του κλάδου, σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να αποτελέσει μια νέα αφετηρία εσωστρέφειας.

- Advertisement -

Αντιθέτως! Η αποδοχή, αρχικά, από την Πολιτεία του συγκεκριμένου αιτήματος των θεσμικών εκπροσώπων και το επόμενο βήμα, που έχει να κάνει με την εφαρμογή του στην πράξη, μόνο δεδομένα δεν θα μπορούσαν να θεωρηθούν μερικά χρόνια πριν.

Το πολύτιμο δε μήνυμα της ΑΑΔΕ προς κάθε φορολογούμενο πολίτη, που τον έκανε άμεσα κοινωνό της πολιτικής αυτής βούλησης του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και των αρμόδιων υπουργών του, φανέρωσε ότι πράγματι αυτή η κυβέρνηση τολμά να νομοθετεί χωρίς να «φοβάται» τις αντιδράσεις.

- Advertisement -

Επιπλέον, φανερώνει και την ωριμότητα του πολιτικού μας στερεώματος να αποδεχθεί, στην ουσία, την «πολύτιμη υπηρεσία» που προσφέρει η ιδιωτική ασφαλιστική αγορά, ιδιαίτερα ύστερα από τις πολλές και σημαντικές ζημιές που έχουν προκληθεί στην ελληνική επικράτεια μέσα από τις διαρκώς μεταβαλλόμενες κλιματολογικές συνθήκες.

Και μετά, τι; Η αγορά, ασφαλώς, ευγνωμονούσα, στρώνει το έδαφος για την εφαρμογή των νέων κινήτρων, που γίνονται «νόμοι του κράτους», και αναμένει αυτή η αποφασιστικότητα να μην αναχαιτιστεί από καμιά αιτία. Αντιθέτως, δεν πρέπει να αργήσουν και τα επόμενα κίνητρα, που, με βάση τις αντίστοιχες αποφάσεις και δεσμεύσεις, ισχύουν σε όλες τις χώρες της ΕΕ.

Ζητά, λοιπόν, από την κυβέρνηση να τολμήσει να προχωρήσει και σε άλλα κίνητρα που θα εναρμονίσουν την Ελλάδα με το ευρωπαϊκό της περιβάλλον. Παράλληλα, όπως πολύ εύστοχα σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΕΑ, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, η παροχή έκπτωσης 10% στον ΕΝΦΙΑ να θεωρηθεί ως μεταβατική, προκειμένου να ενταχθούν και οι αστοχίες που εντοπίστηκαν, όπως και η «ελεύθερη» επιλογή τράπεζας για τους δανειολήπτες.

Aπό το περιοδικό INSURANCE WORLD

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η επιχείρηση δεν ασφαλίζει μόνο το κτίριο. Ασφαλίζει τη δυνατότητά της να συνεχίσει

Ο σωστός ασφαλιστικός σχεδιασμός ξεκινά από μια διαφορετική ερώτηση: «Αν αύριο συμβεί η ζημιά, πόσο πραγματικά αντέχει η επιχείρησή μου;»

Swiss Re: Ήρθαν τα πάνω κάτω στην Ευρώπη

Εθνικά ρεκόρ όλων των εποχών καταρρίφθηκαν το πρώτο εξάμηνο στην ταχύτερα θερμαινόμενη ήπειρο

Καλοκαίρι με… απρόοπτα: Η ασφάλιση στο επίκεντρο της καλοκαιρινής καθημερινότητας

Η καλοκαιρινή καμπάνια του Insurancemarket υπενθυμίζει ότι απρόβλεπτα περιστατικά μπορεί να προκύψουν ακόμη και στις πιο ανέμελες στιγμές

Ο Όμιλος ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ παρών στη δημόσια διαβούλευση του ν/σ για την αρωγή και την ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών

Υπογραμμίζοντας τη σημασία της πρόληψης, της προστασίας της ανθρώπινης ζωής, της υγείας και της περιουσίας των πολιτών

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ασφάλιση Ζωής: Προστασία και οικονομικός σχεδιασμός με την ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ

Ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο λύσεων που προσαρμόζονται στις ανάγκες του ασφαλισμένου σε κάθε στάδιο της ζωής του

Η ασφάλιση της επιχείρησης δεν κάνει διακοπές

Η Syndea παρουσιάζει την «Πολυ-προστασία» για την αντιμετώπιση περιστατικών που μπορεί να επηρεάσουν την περιουσία και τη λειτουργία μιας επιχείρησης

Λουκάς Γερασίμου: «Η τεχνολογία απλοποιεί τη διαδικασία και ο ασφαλιστικός σύμβουλος δίνει νόημα στην επιλογή»

O Tied Agency Sales Leader του Ομίλου Interamerican μιλά στον Λάμπρο Ρόδη για την «επόμενη ημέρα» του κλάδου

Χαμηλότερη η τιμολόγηση των ομολογιών της Εθνικής Ασφαλιστικής, πάνω από 600 εκατ. οι εντολές

Υπερκάλυψη συναλλαγής x 3, θεσμικοί επενδυτές κυρίως από Γαλλία, Βρετανία, την 9η Σεπτεμβρίου στο Euro MTF Market

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

«Η κυβέρνηση ξέχασε ξανά τους νοσηλευτές» – Σκληρή ανακοίνωση στη ΔΕΘ 2026

Για πολιτική επιλογή και όχι απλώς παράλειψη κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΕΕ ΠΑΣΟΝΟΠ Γεώργιος Τσόλας 

Insurance Europe: Στο επίκεντρο η επόμενη ημέρα της προληπτικής εποπτείας των ασφαλιστών στην Ευρώπη

Η ειδική εκδήλωση της 29ης Σεπτεμβρίου 2026 θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία στα γραφεία της Ένωσης και θα μεταδοθεί ζωντανά

Νοσοκομείο Νίκαιας: Σοβαρά κτηριακά προβλήματα στο νοσοκομείο – Επικίνδυνες συνθήκες για ασθενείς και προσωπικό

Ο Σύλλογος Εργαζομένων καταγγέλλει ότι η πραγματικότητα απέχει δραματικά από τις κυβερνητικές δηλώσεις

Η Allianz Trade επενδύει στο νέο ασφαλιστικό ταλέντο μέσα από το Summer Internship Program

Ανάπτυξη πολύτιμων δεξιοτήτων για παιδιά εργαζομένων που φοιτούν ή πρόκειται να φοιτήσουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Η ασφαλιστική αγορά αλλάζει ταχύτητα – Από το +3% του 2025 στο +12,1% του 2026

Αντιστρέφεται η εικόνα ως προς τους βασικούς μοχλούς ανάπτυξης το α΄ 6μηνο