back to top
12.6 C
Athens
Παρασκευή 1 Μαΐου 2026

Επιτέλους, κίνητρα!

Χρειάστηκε να περάσουν πάρα πολλά χρόνια για να «απενοχοποιηθεί» τελικά η πολιτική βούληση απέναντι στις δίκαιες διεκδικήσεις του κλάδου της ιδιωτικής ασφάλισης και μια κυβέρνηση να θεσμοθετήσει ουσιαστικά κίνητρα, που θα ενισχύουν την ανάπτυξη της ασφαλιστικής αφοράς.

Η περίπτωση της μείωσης του 10% από το κόστος του ΕΝΦΙΑ μέσα από την αγορά ενός συμβολαίου κατοικίας, μάλιστα, παρά την κριτική που έχει δεχθεί από τους «ανικανοποίητους» του κλάδου, σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να αποτελέσει μια νέα αφετηρία εσωστρέφειας.

- Advertisement -

Αντιθέτως! Η αποδοχή, αρχικά, από την Πολιτεία του συγκεκριμένου αιτήματος των θεσμικών εκπροσώπων και το επόμενο βήμα, που έχει να κάνει με την εφαρμογή του στην πράξη, μόνο δεδομένα δεν θα μπορούσαν να θεωρηθούν μερικά χρόνια πριν.

Το πολύτιμο δε μήνυμα της ΑΑΔΕ προς κάθε φορολογούμενο πολίτη, που τον έκανε άμεσα κοινωνό της πολιτικής αυτής βούλησης του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και των αρμόδιων υπουργών του, φανέρωσε ότι πράγματι αυτή η κυβέρνηση τολμά να νομοθετεί χωρίς να «φοβάται» τις αντιδράσεις.

- Advertisement -

Επιπλέον, φανερώνει και την ωριμότητα του πολιτικού μας στερεώματος να αποδεχθεί, στην ουσία, την «πολύτιμη υπηρεσία» που προσφέρει η ιδιωτική ασφαλιστική αγορά, ιδιαίτερα ύστερα από τις πολλές και σημαντικές ζημιές που έχουν προκληθεί στην ελληνική επικράτεια μέσα από τις διαρκώς μεταβαλλόμενες κλιματολογικές συνθήκες.

Και μετά, τι; Η αγορά, ασφαλώς, ευγνωμονούσα, στρώνει το έδαφος για την εφαρμογή των νέων κινήτρων, που γίνονται «νόμοι του κράτους», και αναμένει αυτή η αποφασιστικότητα να μην αναχαιτιστεί από καμιά αιτία. Αντιθέτως, δεν πρέπει να αργήσουν και τα επόμενα κίνητρα, που, με βάση τις αντίστοιχες αποφάσεις και δεσμεύσεις, ισχύουν σε όλες τις χώρες της ΕΕ.

Ζητά, λοιπόν, από την κυβέρνηση να τολμήσει να προχωρήσει και σε άλλα κίνητρα που θα εναρμονίσουν την Ελλάδα με το ευρωπαϊκό της περιβάλλον. Παράλληλα, όπως πολύ εύστοχα σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΕΑ, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, η παροχή έκπτωσης 10% στον ΕΝΦΙΑ να θεωρηθεί ως μεταβατική, προκειμένου να ενταχθούν και οι αστοχίες που εντοπίστηκαν, όπως και η «ελεύθερη» επιλογή τράπεζας για τους δανειολήπτες.

Aπό το περιοδικό INSURANCE WORLD

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η «αόρατη» ζημιά του πολέμου: μπορεί η ασφάλιση να αποκαταστήσει το αίσθημα ασφάλειας;

Με όσα εξελίσσονται στη Μέση Ανατολή, βλέπουμε ξανά πόσο βαθιά επηρεάζεται η ανθρώπινη ψυχή όταν καταρρέει η κανονικότητα

Στο MIT ως Guest Lecturer ο Παναγιώτης Λελεδάκης

Με αντικείμενο την εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης στον χώρο των χρηματοοικονομικών, της ασφάλισης και της συμβουλευτικής

Παύλος Αχής, ΟΡΙΖΩΝ 1964 Ασφαλιστική, στο IWtalks: Γιατί να δουλέψει ένας 25χρονος στην ασφάλιση;

Ο Chief Insurance & Reinsurance Officer απαντά στο ερώτημα: «Τι θα λέγατε σε έναν 25χρονο που θα σας ρωτούσε σήμερα γιατί να δουλέψει στην ασφάλιση;»

Αλ. Σαρρηγεωργίου από τη ΓΣ της ΕΑΕΕ: Τρεις παρεμβάσεις στην υγεία

Τι ζήτησε από την Κυβέρνηση ο Πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ένα ετήσιο ραντεβού για το μέλλον της επαγγελματικής ασφάλισης

Το 7ο Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης, που διοργανώνεται από την ΕΛΕΤΕΑ, δεν είναι απλώς μια ακόμη θεσμική εκδήλωση

Δύο νέα προϊόντα από τnν Coface στην Ελλάδα και η εισαγωγή του Business Information

Η Γερμανία, σύμφωνα με την εταιρεία, εγκυμονεί κινδύνους εξάπλωσης των αφερεγγυοτήτων στην Ευρώπη αν η κατάσταση δεν εξομαλυνθεί

Υδρόγειος: Τι έγραψε το 2025, όλα τα νέα στις 28 Απριλίου

Με πάνω από 2.000 διαμεσολαβητές, η ασφαλιστική σημείωσε το 2025 συνολική παραγωγή ασφαλίστρων αυξημένη κατά 12,5%

Η ανοχή στην τοξικότητα δεν είναι επαγγελματισμός

Με αφορμή πρόσφατη ανάρτηση του Πέτρου Παπανικολάου, Chief Officer of Strategic Initiatives στον όμιλο Allianz, ανοίγει ξανά μια συζήτηση που πολλοί αποφεύγουν

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Anytime: Δυναμική είσοδος στη Ρουμανία με αιχμή το «no-surprise insurance»

Το «Insurance World» βρέθηκε στην επίσημη πρεμιέρα της εταιρείας στο Βουκουρέστι

Η Επιθεώρηση Χρυσολόγου σε μόνιμη, δυναμική τροχιά επιτυχίας

Η αναπτυξιακή πορεία της Επιθεώρησης, παράδειγμα επιτυχίας για όλη την εταιρεία, σύμφωνα με τα στελέχη της Εθνικής Ασφαλιστικής

6 οικονομικοί προορισμοί για last-minute τριήμερο Πρωτομαγιάς

Προτάσεις και συμβουλές από το Pricefox για μια απροβλημάτιστη απόδραση

Η Interamerican AI-Marketing Brand της Χρονιάς

Στ. Φαλκονάκης: «Για εμάς, το ΑΙ δεν είναι μια εφήμερη τάση, αλλά ο καταλύτης που μετασχηματίζει ριζικά την εμπειρία του πελάτη»

Νέα έδρα για το insurancemarket, ίδια υπόσχεση

Τα καινούρια γραφεία σχεδιάστηκαν ώστε να υποστηρίζουν την αποστολή της πλατφόρμας: να μετατρέπει την περίπλοκη απόφαση σε σίγουρη