back to top
24.2 C
Athens
Τετάρτη 8 Απριλίου 2026

Επιτέλους, κίνητρα!

Χρειάστηκε να περάσουν πάρα πολλά χρόνια για να «απενοχοποιηθεί» τελικά η πολιτική βούληση απέναντι στις δίκαιες διεκδικήσεις του κλάδου της ιδιωτικής ασφάλισης και μια κυβέρνηση να θεσμοθετήσει ουσιαστικά κίνητρα, που θα ενισχύουν την ανάπτυξη της ασφαλιστικής αφοράς.

Η περίπτωση της μείωσης του 10% από το κόστος του ΕΝΦΙΑ μέσα από την αγορά ενός συμβολαίου κατοικίας, μάλιστα, παρά την κριτική που έχει δεχθεί από τους «ανικανοποίητους» του κλάδου, σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να αποτελέσει μια νέα αφετηρία εσωστρέφειας.

- Advertisement -

Αντιθέτως! Η αποδοχή, αρχικά, από την Πολιτεία του συγκεκριμένου αιτήματος των θεσμικών εκπροσώπων και το επόμενο βήμα, που έχει να κάνει με την εφαρμογή του στην πράξη, μόνο δεδομένα δεν θα μπορούσαν να θεωρηθούν μερικά χρόνια πριν.

Το πολύτιμο δε μήνυμα της ΑΑΔΕ προς κάθε φορολογούμενο πολίτη, που τον έκανε άμεσα κοινωνό της πολιτικής αυτής βούλησης του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και των αρμόδιων υπουργών του, φανέρωσε ότι πράγματι αυτή η κυβέρνηση τολμά να νομοθετεί χωρίς να «φοβάται» τις αντιδράσεις.

- Advertisement -

Επιπλέον, φανερώνει και την ωριμότητα του πολιτικού μας στερεώματος να αποδεχθεί, στην ουσία, την «πολύτιμη υπηρεσία» που προσφέρει η ιδιωτική ασφαλιστική αγορά, ιδιαίτερα ύστερα από τις πολλές και σημαντικές ζημιές που έχουν προκληθεί στην ελληνική επικράτεια μέσα από τις διαρκώς μεταβαλλόμενες κλιματολογικές συνθήκες.

Και μετά, τι; Η αγορά, ασφαλώς, ευγνωμονούσα, στρώνει το έδαφος για την εφαρμογή των νέων κινήτρων, που γίνονται «νόμοι του κράτους», και αναμένει αυτή η αποφασιστικότητα να μην αναχαιτιστεί από καμιά αιτία. Αντιθέτως, δεν πρέπει να αργήσουν και τα επόμενα κίνητρα, που, με βάση τις αντίστοιχες αποφάσεις και δεσμεύσεις, ισχύουν σε όλες τις χώρες της ΕΕ.

Ζητά, λοιπόν, από την κυβέρνηση να τολμήσει να προχωρήσει και σε άλλα κίνητρα που θα εναρμονίσουν την Ελλάδα με το ευρωπαϊκό της περιβάλλον. Παράλληλα, όπως πολύ εύστοχα σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΕΑ, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, η παροχή έκπτωσης 10% στον ΕΝΦΙΑ να θεωρηθεί ως μεταβατική, προκειμένου να ενταχθούν και οι αστοχίες που εντοπίστηκαν, όπως και η «ελεύθερη» επιλογή τράπεζας για τους δανειολήπτες.

Aπό το περιοδικό INSURANCE WORLD

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η «αόρατη» ζημιά του πολέμου: μπορεί η ασφάλιση να αποκαταστήσει το αίσθημα ασφάλειας;

Με όσα εξελίσσονται στη Μέση Ανατολή, βλέπουμε ξανά πόσο βαθιά επηρεάζεται η ανθρώπινη ψυχή όταν καταρρέει η κανονικότητα

Στο MIT ως Guest Lecturer ο Παναγιώτης Λελεδάκης

Με αντικείμενο την εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης στον χώρο των χρηματοοικονομικών, της ασφάλισης και της συμβουλευτικής

Παύλος Αχής, ΟΡΙΖΩΝ 1964 Ασφαλιστική, στο IWtalks: Γιατί να δουλέψει ένας 25χρονος στην ασφάλιση;

Ο Chief Insurance & Reinsurance Officer απαντά στο ερώτημα: «Τι θα λέγατε σε έναν 25χρονο που θα σας ρωτούσε σήμερα γιατί να δουλέψει στην ασφάλιση;»

Αλ. Σαρρηγεωργίου από τη ΓΣ της ΕΑΕΕ: Τρεις παρεμβάσεις στην υγεία

Τι ζήτησε από την Κυβέρνηση ο Πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Συμφωνίες bancassurance. Γιατί καθυστερεί το ντιλ ΕΤΕ-Allianz

Στο επίκεντρο βρίσκεται και η CrediaBank, η οποία σχεδιάζει να αναβαθμίσει το κομμάτι του bancassurance εξετάζοντας νέες στρατηγικές συμμαχίες

Σκέψεις για το «κι αν…» φέρνουν ηρεμία στην καθημερινότητα

Mέσα από την καμπάνια #365yposxeseis η ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική επισημαίνει ότι η προνοητικότητα και ο στοχασμός δεν πρέπει να προκαλούν φόβο

Το επόμενο μεγάλο νέο για την Εθνική Ασφαλιστική

Τριετής συλλογική σύμβαση εργασίας σμιλεύεται στα γραφεία της Διοίκησης

Η FAIR Consulting διακρίθηκε για την αριστεία της στα Greek Risk Management Awards 2026

Διπλή αναγνώριση της εμπειρίας, της αξιοπιστίας και της εξειδίκευσης που έχει προσφέρει από την ίδρυσή της η εταιρεία σε εκατοντάδες πελάτες

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Συμφωνίες bancassurance. Γιατί καθυστερεί το ντιλ ΕΤΕ-Allianz

Στο επίκεντρο βρίσκεται και η CrediaBank, η οποία σχεδιάζει να αναβαθμίσει το κομμάτι του bancassurance εξετάζοντας νέες στρατηγικές συμμαχίες

Πασχαλινό bazaar με κοινωνικό αποτύπωμα στα γραφεία της Groupama Ασφαλιστικής

Σε συνεργασία με το Χαμόγελο του Παιδιού και τα Παιδικά Χωριά SOS, που προσφέρουν καθημερινά φροντίδα και στήριξη σε παιδιά και οικογένειες

Τα 16 αντικείμενα που γίνονται υποχρεωτικά για το κουτί πρώτων βοηθειών στο αυτοκίνητο

Δείτε αναλυτικά όσα θα πρέπει να περιέχει το κιβώτιο από τις 18/6, καθώς και τις προδιαγραφές τους, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση

Το πασχαλινό μήνυμα του Πάνορμου

«Ευκαιρία να κάνουμε έναν μικρό απολογισμό, να εκτιμήσουμε όσα έχουμε καταφέρει και να αντλήσουμε δύναμη για όσα έρχονται»

1ο Πασχαλινό Bazaar, με την ΕΛΕΠΑΠ και το Make-a-Wish, για τον Όμιλο Επιχειρήσεων Σαρακάκη και Kinsen

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών Εταιρικής Υπευθυνότητας και Βιωσιμότητας, και με την ένθερμη συμμετοχή των εργαζομένων του