Klaus-Peter Röhler: Τα δεδομένα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ορθή διερεύνηση ενός ατυχήματος

Επιμέλεια: Έλενα Ερμείδου

Η Allianz είχε επισημάνει ότι, με τη χρήση δεδομένων αυτοκινήτου, μπορεί να προσφέρει την πιο δίκαιη δυνατή τιμή σε κάθε πελάτη. «Μπορούμε να διαμορφώσουμε προσφορές στα ασφάλιστρα σημαντικά προσαρμοσμένες στον κίνδυνο, λαμβάνοντας υπόψη τόσο το στυλ οδήγησης όσο και το αν το όχημα είναι εξοπλισμένο με συστήματα ασφαλείας και αν αυτά είναι ενεργοποιημένα ή απενεργοποιημένα. Ταυτόχρονα, τα δεδομένα των αισθητήρων και των καμερών μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ορθή, σωστή και δίκαιη διερεύνηση ενός ατυχήματος και για την αποσαφήνιση της ευθύνης» δήλωσε ο Klaus-Peter Röhler, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Allianz SE. 

Τα δεδομένα που αποστέλλονται απευθείας από το όχημα θα αποκτήσουν ιδιαίτερη σημασία όταν, στο μέλλον, αυτόνομα και υποστηριζόμενα από τεχνητή νοημοσύνη συστήματα θα ελέγχουν το όχημα. Ασφαλισμένοι που έχουν επηρεαστεί –καθώς και η κοινωνία– έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν αν ο άνθρωπος ή η μηχανή προκάλεσε το ατύχημα. 

Μια πρόσφατη έρευνα της Allianz, που διεξήχθη σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες, δείχνει ότι η πλειοψηφία των οδηγών αυτοκινήτων είναι πρόθυμοι να μοιραστούν τα δεδομένα του αυτοκινήτου τους με την ασφαλιστική τους εταιρεία εάν λάβουν σε αντάλλαγμα ολοκληρωμένη υποστήριξη υπηρεσιών: στη Γερμανία σε ποσοστό ανέρχονται στο 53%, στη Μεγάλη Βρετανία ακόμη και στο 61%. «Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό μήνυμα για εμάς, για το οποίο μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι: οι πελάτες μας γνωρίζουν ότι μπορούν να μας εμπιστεύονται, επειδή θα χειριστούμε τα δεδομένα τους με προσοχή και με γνώμονα το συμφέρον τους» δήλωσε ο Röhler σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας.

Από το περιοδικό INSURANCE WORLD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*