Ευγ. Καφφετζή, ΣΕΜΑ: Ομάδα ίσων ευκαιριών

της Ελενας Ερμείδου

Η Ευγενία Καφφετζή με μεγάλη εμπειρία στον ασφαλιστικό κλάδο, πολυτάλαντη, διορατική και, άνθρωπος των ίσων ευκαιριών μαζί με τον ΣΕΜΑ αναλαμβάνει την πρωτοβουλία ανάπτυξης, ενδυνάμωσης και ανέλιξης των γυναικών Brokers στον ασφαλιστικό κλάδο.

Σύμφωνα, με την Ευγενία Καφφετζή, οι διαπιστώσεις και έρευνες δεν πρόκειται να βοηθήσουν την ενδυνάμωση  των γυναικών στον ασφαλιστικό κλάδο. Τα δύο μόνιμα εμπόδια, δηλαδή τα στερεότυπα που κρατούν τις κυρίες του κλάδου, είτε της ασφαλιστικής αγοράς, είτε της διαμεσολάβησης στο back office μιας ασφαλιστικής επιχείρησης είναι το “κολλώδες πάτωμα” και η «γυάλινη οροφή». Μιλάμε δηλαδή, η ίδια διευκρινίζει για τη στασιμότητα και το “ταβάνι” στην εξέλιξη της καριέρας των γυναικών του ασφαλιστικού κλάδου.

Για αυτό και, η πρωτοποριακή απόφαση του Δ. Σ. του ΣΕΜΑ την ενθουσίασε, ώστε να την στηρίξει με κάθε τρόπο.

Ο βασικός στόχος για τη δημιουργία ομάδας Ίσων Ευκαιριών τονίζει είναι: “η ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ, η ΑΝΕΛΙΞΗ   και η ΑΝΑΠΤΥΞΗ των γυναικών Βrokers ΣΥΝΔΥΑΣΤΙΚΑ με Γυναίκες Στελέχη της Αγοράς μας σε ολες τις βαθμίδες, ασφαλιστικών εταιριών και διαμεσολάβησης της ελληνικής αλλά και την ευρωπαικής αγοράς“. 

Η Ομάδα Ίσων Ευκαιριών και η Ευγενία Καφφετζή θέλουν να γίνουν  ΠΡΟΤΥΠΟ επαγγελματικής πρακτικής και επιχειρηματικότητας για νέες Ελληνίδες ώστε να ακολουθήσουν τον τομέα.

Θέλουν να βοηθήσουν, ώστε να σπασει η γυάλινη οροφή για γυναίκες με δυνατότητες ώστε  να επιχειρούν σε ισότιμο περιβάλλον.

Ο ΣΕΜΑ στους επόμενους μήνες θα επιχειρήσει να χαρτογραφήσει και να ορίσει συγκεκριμένες δράσεις για τις οποίες η συμμετοχή όλων θα είναι σημαντική.

Μία σύντομη ματιά στις αναλογίες

Ας σημειώσουμε ότι οασφαλιστικός κλάδος υποστηρίζεται σε πολύ μεγάλο ποσοστό από τη γυναίκεια δύναμη και επιχειρηματικότητα. Για αυτό και το γεγονός ότι από τα  μελη του ΣΕΜΑ το 32% είναι γυναικες από τις οποιες το 86% είναι Γυναικες Επιχειρηματίες BROKERS είναι μια αισιόδοξη προοπτική για την ελληνική επιχειρηματικότητα. Στις ελληνικές επιχειρήσεις η αναλογία γυναικών vs ανδρών σε θέσεις διοίκησης μόλις 1% vs 9% Ευρώπης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*