back to top
10.7 C
Athens
Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2025

E.Ε.Α.: Εντυπωσιακή η πρώτη επίσημη εκδήλωση του Agora Athens στο Ζάππειο

Το καθηλωτικό αποτέλεσμα του συνδυασμού τέχνης, μόδας και επιχειρηματικότητας είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι παρευρισκόμενοι στον εμβληματικό χώρου του Ζαππείου Μεγάρου, όπου την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023, διοργανώθηκε με επιτυχία από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών η πρώτη επίσημη εκδήλωση του Agora Athens – του μεγαλύτερου ανοικτού κέντρου εμπορίου της χώρας που εκτείνεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Σε ένα μοναδικό διαδραστικό art & fashion show, ο καλλιτέχνης Ιάσονας Μέγκουλας aka Cacao Rocks δημιούργησε ζωντανά μία εικαστική εγκατάσταση ερμηνεύοντας την ανοιχτή αγορά της πόλης μέσα από την προσωπική του καλλιτεχνική ταυτότητα, ενώ την ίδια στιγμή το περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου φιλοξένησε μία εντυπωσιακή επίδειξη μόδας με δημιουργίες 13 κορυφαίων Ελλήνων σχεδιαστών από την Ελληνική Ένωση Σχεδιαστών Μόδας.

- Advertisement -

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου αναφέρθηκε στο Agora Athens, ένα σημαντικό project του Ε.Ε.Α. που στόχο έχει να αναδείξει τις ομορφιές και τη σημαντικότητα μνημείων του εμπορικού ιστορικού κέντρου της Αθήνας, δηλαδή της ευρύτερης περιοχής Πλάκα-Μοναστηράκι, την αύξηση των ξένων επισκεπτών και την τόνωση της τοπικής επιχειρηματικότητας. 

- Advertisement -

Ευχαρίστησε τον Δήμο Αθηναίων για τη στήριξη στη διοργάνωση της ξεχωριστής εκδήλωσης που στόχος είναι να γίνει θεσμός, ενώ αναφερόμενος στους Έλληνες σχεδιαστές τόνισε: «Με αυτήν μας την πρωτοβουλία θέλουμε να δώσουμε μία ώθηση σε ελληνικές εταιρίες του χώρου, στέλνοντας το μήνυμα ότι ο κλάδος έχει τεράστιες δυνατότητες, οι οποίες αξίζει να αναδειχθούν. Δεν είναι εξάλλου η πρώτη φορά που στηρίζουμε την εξωστρέφεια του ελληνικού επιχειρείν. Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε γιατί αποτελεί έναν από τους βασικότερους μοχλούς ανάπτυξης».

Στην εκδήλωση παρέστησαν πλήθος μελών της Διοικητικής Επιτροπής και του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Ε.Α., ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ Γιώργος Καρανίκας, εκπρόσωποι της μόδας, καθώς και φορέων επιχειρηματικότητας και σωματείων.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Α. και υπεύθυνος του project, Νίκος Κογιουμτσής, μίλησε για την εξέλιξη του έργου, στο οποίο μέχρι στιγμής έχουν γίνει, όπως είπε, αρκετά βήματα στην κατεύθυνση των συνεργειών εκ μέρους των έως τώρα 250 επιχειρήσεων της ευρύτερης περιοχής με στόχο να αυξηθούν στις 800 και πλέον, από όλους τους επαγγελματικούς κλάδους, στο άμεσο μέλλον. Επισήμανε ότι με τη στήριξη και χρηματοδότηση του Ε.Ε.Α. και του Δήμου έχει δημιουργηθεί μία ψηφιακή πλατφόρμα, έχει οριοθετηθεί ηλεκτρονικά αλλά και φυσικά με καλαίσθητες πινακίδες η περιοχή, παραχωρείται στον επισκέπτη της περιοχής ελεύθερο wifi, ενώ έχει δοθεί σε αρκετές επιχειρήσεις η δυνατότητα εικονικής περιήγησης.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και μέλος της Διοίκησης του Ε.Ε.Α. Γιώργος Καββαθάς, σε έναν σύντομο χαιρετισμό, προέτρεψε όλους να ακολουθήσουν το μότο «ντύνομαι, τρώω, κάνω τουρισμό ελληνικά», υπογραμμίζοντας ότι «το κάθε ευρώ επιστρέφει στη χώρα, συμβάλλει στην οικονομία, στην κοινωνική συνοχή, στις θέσεις εργασίας».

Τέλος, η Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Σχεδιαστών Μόδας Ορσαλία Παρθένη έκανε λόγο για μία «γιορτή για τη δημιουργικότητα και την επιχειρηματικότητα» της Αθήνας και κατ’ επέκταση της χώρας και του πολιτισμού μας, τόνισε τη σημασία του επιμελητηριακού θεσμού ως συμμάχου της επιχειρηματικότητας και σημείωσε πόσο σημαντικό είναι να γνωρίσει η νέα γενιά αυτή την ιστορική, πρώτη αγορά της Αθήνας και συνάμα τη δημιουργικότητα των Ελλήνων σχεδιαστών που δραστηριοποιούνται στην πόλη.

Οι σχεδιαστές μόδας που συμμετείχαν είναι οι ακόλουθοι:

Σωτήρης Γεωργίου

Γιώργος Ελευθεριάδης

Ντενίζ Ελευθερίου

Βασίλης Ζούλιας

Λιάνα Καμπά

Ιωάννα Κουρμπέλα

Χαρά Λεμπέση

Άγγελος Μπράτης

Δημήτρης Ντάσιος

Δημήτρης Πέτρου

Maison Faliakos

Kathy – Heyndels

Orsalia Parthenis

To event παρουσίασε η Μίνα Μπιράκου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Black Friday και ασφαλιστική κάλυψη

Eυκαιρία για την ασφαλιστική αγορά να αναδείξει τον ρόλο της στην προστασία επιχειρήσεων και καταναλωτών

Οι συλλογικές συμβάσεις βγαίνουν… από τα μνημόνια – Βίντεο

Οι τρεις άξονες της νέας Κοινωνικής Συμφωνίας και τα επόμενα βήματα

Η ψηφιακή ασφάλεια δεν είναι πια μόνο θέμα τεχνολογίας – Ξεκάθαρη ανάγκη κάλυψης από την ασφαλιστική αγορά!

Τι αποκαλύπτει πανελλαδική έρευνα της Visa σε συνεργασία με το Ινστιτούτο της ΕΣΕΕ

20 χρόνια Ελληνικό Εμπόριο: Οι ασφαλιστές έχουν τη θέση τους

Χρειάζονται εργαλεία που ενισχύουν την επιχειρηματική συνέχεια, προστατεύουν τα κεφάλαια και περιορίζουν τον οικονομικό κίνδυνο

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

H συνεργασία με τον Όμιλο Helvetia Baloise φέρνει αναβάθμιση για την Ατλαντική Ένωση

Η ελληνική ασφαλιστική αποκτά πρόσβαση σε τεχνολογίες αιχμής, σύγχρονα συστήματα και μοντέλα, καθώς και νέα, ενδιαφέροντα προγράμματα

Νέα συνεργασία της Allianz με τον Spitogatos

Άμεση πρόσβαση σε λύσεις ασφάλισης κατοικίας αποκτούν οι χρήστες της πλατφόρμας

Η Εθνική Ασφαλιστική στρατηγικός συνεργάτης στο γιορτινό πρόγραμμα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή

Η πρωτοβουλία ενισχύει περαιτέρω το αποτύπωμα κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας μέσα από δράσεις που συνδυάζουν μάθηση, οικολογία και πολιτιστική εμπειρία

Η Infotrust ΑΕ προχωρά σε νέα στρατηγική εξαγορά, ενισχύοντας καθοριστικά την παρουσία της

Η κίνηση ολοκληρώνει τη διαμεσολαβητική παρουσία της εταιρείας στην ελληνική αγορά και την επεκτείνει στην Κύπρο

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

H συνεργασία με τον Όμιλο Helvetia Baloise φέρνει αναβάθμιση για την Ατλαντική Ένωση

Η ελληνική ασφαλιστική αποκτά πρόσβαση σε τεχνολογίες αιχμής, σύγχρονα συστήματα και μοντέλα, καθώς και νέα, ενδιαφέροντα προγράμματα

13η Εθελοντική Αιμοδοσία ΠΑΝΟΡΜΟΥ: Η δύναμη της ενότητας και της κοινωνικής προσφοράς

Μια από τις σημαντικότερες δράσεις κοινωνικής ευθύνης του Συνεταιρισμού θα πραγματοποιηθεί 17/12 στο Λαϊκό Νοσοκομείο

Ασφάλιση και βραχυχρόνιες μισθώσεις: Από νομική υποχρέωση σε στρατηγικό πλεονέκτημα

Ο Θ. Αγγελόπουλος, Υδρόγειος Ασφαλιστική, εξηγεί πώς μια σωστά δομημένη κάλυψη ενισχύει την απόδοση της επένδυσης

Οι στόχοι της νέας χρονιάς για το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Μεταξύ αυτών, η αύξηση μισθών, η μείωση ανεργίας κάτω από 8% αλλά και η βελτίωση του θεσμικού πλαισίου για τα Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης

Η Deloitte χαρτογραφεί την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στην Ελλάδα

Οι νέες προτεραιότητες των επιχειρήσεων στον τομέα της ΕΚΕ και οι στρατηγικές που διαμορφώνουν το μέλλον της υπευθυνότητας