Ασφαλίσου σωστά με τη βοήθεια ενός ασφαλιστικού διαμεσολαβητή

Κυριάκου Μερελή
Το να μιλήσουμε για τη σημασία της ιδιωτικής ασφάλισης την ώρα που είναι σε εξέλιξη μια ανθρώπινη τραγωδία, είναι μάλλον άτοπο και δεν θα το κάνω σεβόμενος την οδύνη των συνανθρώπων μας, που δοκιμάζονται στη Θεσσαλία.
Ωστόσο, παρακολουθώντας την περίπτωση του ανθρώπου που είδε το γυμναστήριο του, να ξηλώνεται εκ θεμελίων από την μανία του νερού και να χάνει μαζί μ αυτό και την αποζημίωση που θα έπαιρνε, καθώς όπως πληροφορήθηκε δεν ήταν ασφαλισμένο από ζημιές που οφείλονται σε πλημμυρικά φαινόμενα, αισθάνομαι αγανάκτηση και δεν μπορώ να αφήσω το γεγονός ασχολίαστο.
Ο άτυχος πλημμυροπαθής επιχειρηματίας έκανε το λάθος κάτω και από την πίεση του δανείου που είχε συνάψει με την τράπεζα, προκειμένου να φτιάξει την επιχείρησή του, να εμπιστευτεί έναν τραπεζικό υπάλληλο, για την ασφάλιση της επιχείρησής του, ο οποίος και προφανώς θα του είπε ότι λόγω του δανείου ήταν υποχρεωτική και ότι θα έπρεπε να την κάνει στην ίδια τράπεζα για να έχει επιπλέον οφέλη σε σχέση με τον δανεισμό του. Δεν είναι της ώρας να κάνω, ιδιαίτερη αναφορά σε αυτά που λέω δημόσια τόσα χρόνια, σχετικά με την πίεση που ασκούν οι τράπεζες στους δανειολήπτες, με τις αθέμιτες και εκβιαστικές πρακτικές που εφαρμόζουν, με τις εποπτικές και ελεγκτικές αρχές της πολιτείας που κάνουν ότι κοιμούνται, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα κ.α.
Είναι προφανές ότι ο τραπεζικός υπάλληλος, ασφάλισε το ακίνητο, όμως δεν το ασφάλισε έναντι πλημμυρικών φαινομένων. Πού; Στο Θεσσαλικό Κάμπο. Που σύμφωνα με όλα τα σενάρια που έχουν “τρέξει” από τους ειδικούς επιστήμονες, ο κάμπος πλημμυρίζει, που η ίδια περιοχή είχε υποστεί σημαντικές ζημιές στον ΙΑΝΟ.
Γιατί όμως συνέβη αυτό; Μα γιατί τον ασφάλισε ένας τραπεζικός υπάλληλος:
❌ που του έχουν φορτώσει, χωρίς να το θέλει και να το έχει επιλέξει την πώληση ασφαλιστικών προϊόντων.
❌ που το κύριο μέλημά του, είναι να πιάσει το στόχο που του έχει επιβάλει η Τράπεζα και που λίγο τον νοιάζει το συμφέρον του ασφαλισμένου.
❌ που δεν διαθέτει εξειδικευμένες γνώσεις και απαραίτητη εμπειρία.
❌ που δεν έχει τον χρόνο που χρειάζεται για να αναλύσει σε βάθος τις ανάγκες του ασφαλισμένου, προκειμένου να του προτείνει το καλύτερο ασφαλιστικό προϊόν και τα χαρακτηριστικά αυτού.
❌ που βλέπει τον ασφαλισμένο, σαν έναν αριθμό, σαν ακόμη ένα σκαλοπάτι να διατηρήσει την θέση εργασίας του στο σκληρό τραπεζικό περιβάλλον.
Γι’ αυτό λοιπόν, όσο κι αν δεν φαίνεται να είναι η κατάλληλη στιγμή, να μιλήσουμε για την ιδιωτική ασφάλιση, νιώθω την ανάγκη να σας συμβουλέψω, να απευθυνθείτε για την ασφάλιση της ζωής σας, των παιδιών σας, της κατοικίας σας, της επιχείρησής σας, σε έναν επαγγελματία ασφαλιστικό διαμεσολαβητή:
✅ Γιατί η ασφάλιση είναι το βασικό του επάγγελμα και όχι πάρεργο.
✅ Γιατί βιοπορίζεται από το επάγγελμα του ασφαλιστή, εκπαιδεύεται, ενημερώνεται διαρκώς για τις εξελίξεις στην ασφαλιστική αγορά και γνωρίζει ποια προϊόντα καλύπτουν καλύτερα τις ανάγκες σας και σας προσφέρουν τη μέγιστη κάλυψη και προστασία.
✅ Γιατί δεν τον ενδιαφέρει να «πουλήσει» το προϊόν της τράπεζας στην οποία εργάζεται, καλύπτει δεν καλύπτει τις ανάγκες του ασφαλισμένου, αλλά ενδιαφέρεται να βρει αυτό το οποίο θα έχει το μεγαλύτερο όφελος για σας.
✅ Γιατί είναι ο άνθρωπος που θα πάρεις τηλέφωνο όταν συμβεί το κακό (τροχαίο ατύχημα, ιατρικό συμβάν, φυσική καταστροφή) και θα τρέξει πρώτος πριν ακόμη και από τους στενότερους συγγενείς να συνδράμει στην ώρα της ανάγκης σου.
✅ Γιατί γνωρίζει εσένα και την οικογένειά σου με τα μικρά σας ονόματα, νοιάζεται για σας και θα είναι πάντα δίπλα σας και την επόμενη μέρα.
✅ Γιατί η σχέση με τον ασφαλιστή είναι σχέση ζωής και όχι οικονομικής συνδιαλλαγής.

Κυριάκος Μερελής Ασφαλιστικός & χρηματοοικονομικός σύμβουλος
 

Αντιπρόεδρος Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (Εθνική Ελληνική Επιτροπή – ICC HELLAS)

Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*