Monte Carlo: Ασχημα νέα για τις τιμές των ασφαλίστρων

της Ελενας Ερμείδου

Οι δύσκολες συνθήκες της αγοράς θα διαρκέσουν και θα επιδεινωθούν περισσότερο από το τυπικό, καθώς ο κλάδος της αντασφάλισης χρειάζεται να διορθώσει τα βασικά θεμελιώδη μεγέθη του δήλωσε από το Monte Carlo στο Intelligent Insurer ο διευθύνων σύμβουλος του Convex Group στις Βερμούδες, Paul Brand.

«Αυτός είναι ένας άλλος διαφορετικός τύπος σκληρής αγοράς. Διαρκεί περισσότερο από ότι στο παρελθόν, πιθανότατα επειδή υπάρχουν περισσότερα πράγματα να διορθωθούν», τόνισε χαρακτηριστικά  .

Μικροσκόπιο στα θεμελιώδη μεγέθη και βλεψεις για υπερβάλλοντα κέρδη

«Ο λόγος που οι άνθρωποι αγωνίζονται να προσελκύσουν κεφάλαια είναι ότι οι επενδυτές δεν μπορούν ακόμη να δουν ότι ο κλάδος έχει σταθεροποιηθεί. Συνήθως βλέπατε  σημαντικές αυξήσεις τιμών από τους αντασφαλιστές που μεταφράζονται σε σημαντικά βελτιωμένη κερδοφορία και πολύ υψηλές αποδόσεις ιδίων κεφαλαίων. Αυτή την σχέση δεν έχουμε δει μέχρι τώρα» προσέθεσε

«Μελέτες για την αγορά δεν δείχνουν ότι οι αυξήσεις των τιμών δεν έχουν βελτιώσει το τελικό αποτέλεσμα», σχολίασε.

«Αυτό συμβαίνει είτε επειδή οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα σημερινά χρήματα για να πληρώσουν τις αυριανές τους υποχρεώσεις είτε επειδή έχουν αυξηθεί οι απώλειες — είτε ένας συνδυασμός. Οι αυξήσεις των τιμών πάντως δεν οδηγούν σε υπερβάλλοντα κέρδη».

Εχει η αγορά γυρίσματα

Επεσήμανε, ωστόσο ότι οι αυξήσεις των τιμών και οι σκληρές συνθήκες στην αγορά γιατί η αγορά κάνει κύκλους, θα συνεχιστούν όμως μέχρι οι αντασφαλιστές να καταφέρουν να αντιμετωπίσουν κάποια θεμελιώδη προβλήματα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*