Γ. Χατζηθεοδοσίου: Έλλειμμα ασφάλισης από φυσικές καταστροφές- Βλάπτει κράτος και πολίτες

Την διαπίστωση ότι οι πολίτες στην Ελλάδα δεν ασφαλίζουν ούτε τις κατοικίες τους ούτε τις επιχειρήσεις ούτε και τα αυτοκίνητά τους για τον κίνδυνο των Φυσικών Καταστροφών και παραμένουν πίσω κατά πολύ από τους άλλους Ευρωπαίους, επανέλαβε καλώντας σε επαναπροσδιορισμό όλων απέναντι στο θέμα,  ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ (7/9/2023).

Όπως προέκυψε από την συζήτηση είναι προφανές ότι από τις καταστροφές που συνέβησαν θα αποζημιωθούν για οχήματα και κατοικίες ή επιχειρήσεις όσοι είχαν ιδιωτική ασφάλιση και είχαν επιλέξει την κάλυψη των Φυσικών Καταστροφών. Και όπως τόνισε ο κ. Χατζηθεοδοσίου δεν είναι λίγοι αυτοί που ασφαλίζουν το όχημά τους αλλά δεν επιλέγουν την συγκεκριμένη κάλυψη.

Επίσης ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. ανέφερε ότι στις άλλες χώρες της ΕΕ η κάλυψη των πολιτών φθάνει στο 75%ενώ στην Ελλάδα είναι κάτω του 15%. Σε κάθε περίπτωση το έλλειμμα είναι μεγάλο και σχετίζεται με το θέμα της αντίληψης των πολιτών, αυτό που ονομάζεται ασφαλιστική συνείδηση, σχετικά με την ατομική τους μέριμνα να προστατευθούν.

Το Ε.Ε.Α. έχει αναδείξει την αναγκαιότητα της υποχρεωτικότητας κάποιων ασφαλιστικών καλύψεων όπως συμβαίνει στις άλλες χώρες της ΕΕ όπως επίσης και την σημασία της συνεργασίας κράτους και ιδιωτών προκειμένου να επιτευχθεί κάλυψη απέναντι στις καταστροφές κάτι που θα στηρίξει και τους πολίτες ατομικά και το κράτος συλλογικά καθώς δε μπορεί να σηκώνει αυτό το βάρος των αποζημιώσεων.

Πηγή: eea.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*