Claude Tendil, ο νέος πρόεδρος του Rendez-Vous de Septembre

της Ελενας Ερμείδου

Η μεγαλύτερη στον κόσμο διοργάνωση (αντ)ασφαλιστών από το 1957, -το Rendez-Vous de Septembre (RVS) ξεκινά φέτος στις 9 Σεπτεμβρίου μέχρι 13 Σεπτεμβρίου με τις εγγραφές/ μεταβολές να λήγουν στις 6 Σεπτεμβρίου.

Φέτος η Ενωση του Rendez-Vous de Septembre θα αποδώσει φόρο τιμής στον πρόεδρο της από την 1η Ιανουαρίου 2023 Denis Kessler, ο οποίος έφυγε από την ζωή. Ο Denis Kessler εκπροσωπούσε στο RVS την γαλλική (αντ)ασφαλιστική αγορά, ήταν οικονομολόγος και μια εμβληματική φυσιογνωμία στον κόσμο της ασφάλισης και της αντασφάλισης, και όχι μόνο, στον κόσμο των επιχειρήσεων στη Γαλλία. Αφιέρωσε όλη του τη ζωή στις επιχειρήσεις, και επαγγελματικές οργανώσεις και μετά στην SCOR.

Τον Denis Kessler διαδέχεται ο Claude Tendil.

Ο Claude Tendil είναι Ανεξάρτητος Διευθυντής της Εταιρείας. Είναι επίσης Πρόεδρος των Επιτροπών Αμοιβών, Υποψηφιοτήτων και Διακυβέρνησης της Εταιρείας. Διετέλεσε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Generali Vie. Επί του παρόντος είναι Πρόεδρος της Generali IARD καθώς και Διευθυντής των Scor SE, Generalie Vie, Generali France και Πρόεδρος της Ένωσης RVS, μεταξύ άλλων. Μέχρι τον Απρίλιο του 2010, ήταν Διευθυντής της Generali S.p.A. Ο C. Tendil απέκτησε πτυχίο Πολιτικών Επιστημών από το Institut d’Etudes Politiques de Paris και επίσης έλαβε πτυχίο από το Centre des Hautes Etudes d’Assurances και από το Hautes etudes reklames (HEC).

Ως Ανεξάρτητος Διευθυντής της Eramet SA, η συνολική αποζημίωση του Claude Tendil στην Eramet SA είναι 52.500 δολάρια.