back to top
33.1 C
Athens
Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2026

Άμεση στήριξη των διασωστών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης από την Interamerican

 

Η Interamerican προχώρησε σε άμεση ενίσχυση της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (ΕΟΔ) για την προμήθεια εξοπλισμού και μέσων ατομικής προστασίας των εθελοντών διασωστών που δρουν όλες αυτές τις ημέρες στην κατάσβεση των καταστροφικών πυρκαγιών, προκειμένου να προστατεύσουν ανθρώπινες ζωές, περιουσίες και το οικοσύστημα της χώρας μας.

- Advertisement -

Σημειώνεται ότι οι εθελοντές της ΕΟΔ επιχειρούν 24 ώρες το 24ωρο σε σημεία που έχουν ξεσπάσει πυρκαγιές, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τις κατά τόπους αρχές Πολιτικής Προστασίας, με έμφαση προσφάτως στα δύο μεγάλα μέτωπα της Ρόδου και της Κέρκυρας. Κλιμάκια της ΕΟΔ συνδράμουν με όσα μέσα διαθέτουν, τόσο επιχειρησιακά στην πυρόσβεση, όσο και στην παροχή Πρώτων Βοηθειών σε κατοίκους, αλλά και σε πυροσβέστες που αντιμετωπίζουν αναπνευστικά ή άλλα προβλήματα υγείας. Ταυτόχρονα, πραγματοποιούν συνεχείς περιπολίες για τυχόν αναζωπυρώσεις.

- Advertisement -

«Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που θα επιτρέπει στα μέλη της ΕΟΔ να επιχειρούν, εξασφαλίζοντας πρωτίστως την προσωπική τους ασφάλεια. Μία κίνηση ως ένδειξη ευγνωμοσύνης προς όλους αυτούς τους ανθρώπους που με κίνδυνο της ζωής τους δίνουν ένα τεράστιο αγώνα στα μέτωπα των πυρκαγιών», ανέφερε σχετικά η Χρύσα Ελευθερίου, Sustainability and Stakeholders Relations Leader του Ομίλου Interamerican.

Ο Πρόεδρος της ΕΟΔ, κ. Φώτης Σαρηγιάννης, δήλωσε από την πλευρά του: :«Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες προς την Interamerican για την πολύτιμη συνεισφορά της στο έργο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης κατά τη διάρκεια αυτού του κρίσιμου για τη χώρα μας διαστήματος. Η ευαισθητοποίησή σας βοηθά τους εθελοντές μας να συνεχίσουν να προσφέρουν ακάθεκτοι βοήθεια σε όσους τη χρειάζονται».

Η Interamerican, εδώ και αρκετά χρόνια, έχει αναπτύξει μια ουσιαστική συνεργασία με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ) στον τομέα των πρώτων βοηθειών, πρόληψης  και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών. Μάλιστα τον Ιούλιο, οργάνωσε εξειδικευμένο εκπαιδευτικό σεμινάριο για τους εργαζόμενους αναφορικά με την πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιάς τόσο σε οικιακό περιβάλλον, όσο και στην ύπαιθρο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Λουκάς Γερασίμου: «Η τεχνολογία απλοποιεί τη διαδικασία και ο ασφαλιστικός σύμβουλος δίνει νόημα στην επιλογή»

O Tied Agency Sales Leader του Ομίλου Interamerican μιλά στον Λάμπρο Ρόδη για την «επόμενη ημέρα» του κλάδου

Υποτροφία της Interamerican για νέους από περιοχές που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές

Μια πρωτοβουλία που συνδέει την εκπαίδευση με τη βιώσιμη ανάπτυξη και την κοινωνική στήριξη υλοποιεί για 2η χρονιά ο Όμιλος, σε συνεργασία με το ΠΑΠΕΙ

Με νέα κίνηση στρατηγικής στη Ρουμανία η Anytime ενισχύει τη διεθνή της παρουσία

Anytime Ρουμανίας και BRD Groupe Société Générale φέρνουν την ασφάλιση αυτοκινήτου απευθείας στο YOU BRD app

Interamerican: Άμεση στήριξη στους ασφαλισμένους στις δύσκολες στιγμές

Σε περιπτώσεις πυρκαγιών και φυσικών καταστροφών η εταιρεία δίνει έμφαση στην ταχύτητα και στην ουσιαστική εξυπηρέτηση

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Λουκάς Γερασίμου: «Η τεχνολογία απλοποιεί τη διαδικασία και ο ασφαλιστικός σύμβουλος δίνει νόημα στην επιλογή»

O Tied Agency Sales Leader του Ομίλου Interamerican μιλά στον Λάμπρο Ρόδη για την «επόμενη ημέρα» του κλάδου

Ομόλογο συνολικής αξίας 200 εκατ. ευρώ από την Εθνική Ασφαλιστική με επιτόκιο 7,25%

Οι δύο νέες εκδόσεις αντικαθιστούν παλαιό ομόλογο της ΕΤΕ και στόχο έχουν να ενισχύσουν τα κεφάλαια Tier I και ΙΙ

Pricefox: Τι πρέπει να ξέρουμε πριν εγκαταστήσουμε συναγερμό στο αυτοκίνητο;

Η πλατφόρμα σύγκρισης τιμών εξηγεί, μεταξύ άλλων, πότε ένα τέτοιο σύστημα είναι απαραίτητο αλλά και πότε μπορεί να μειώσει το ασφάλιστρο

Εκπλήξεις(;) τιμών με τις συμβάσεις νοσηλίων

Nέες διαπραγματεύσεις των διοικήσεων των ασφαλιστικών επιχειρήσεων με τα ιδιωτικά νοσοκομεία ενόψει, μετά τον θόρυβο που έχει ξεσηκωθεί

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Στρατηγική συνεργασία ΕΑΔΕ-ΠΑΠΕΙ για την παραγωγική σύνδεση εκπαίδευσης, έρευνας και επαγγελματικής πρακτικής

Τι προβλέπει το Μνημόνιο που υπεγράφη με πρωτοβουλία του Τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης

Από την Comergon στην GrECo Hellas: Ένα νέο κεφάλαιο για τη διαχείριση κινδύνων στην Ελλάδα

Επίσημη παρουσίαση του brand στην ελληνική αγορά με αποκλειστική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29/9 στην Αθήνα

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 10: «αν ήξερες!» τι πραγματικά συμβαίνει όταν χρειαστείς την ασφαλιστική σου

Στο 10ο επεισόδιο, η Κατερίνα Σέιχ αλ Μπασατένα, Managing Director of Claims Operations, Hellas Direct, εξηγεί πώς συνδυάζονται ταχύτητα, τεχνολογία, σωστή αξιολόγηση και ανθρώπινη εξυπηρέτηση

Νέα κοινή πρωτοβουλία ΕΑΕΕ και ΕΙΑΣ για την πρόληψη και αντιμετώπιση της ασφαλιστικής απάτης

Το Ολοκληρωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Πρόληψης, Αποτροπής και Αντιμετώπισης Ασφαλιστικής Απάτης ξεκινά στις 12/10

Λουκάς Γερασίμου: «Η τεχνολογία απλοποιεί τη διαδικασία και ο ασφαλιστικός σύμβουλος δίνει νόημα στην επιλογή»

O Tied Agency Sales Leader του Ομίλου Interamerican μιλά στον Λάμπρο Ρόδη για την «επόμενη ημέρα» του κλάδου