Παρέμβαση Γ. Χατζηθεοδοσίου για τις πυρόπληκτες επιχειρήσεις

Για ακόμη μία χρονιά, κι ενώ είμαστε ακόμη στο μέσον του καλοκαιριού, χιλιάδες συμπολίτες μας σε πολλές περιοχές της χώρας δοκιμάζονται από τις καταστροφικές πυρκαγιές, ενώ τεράστια είναι και η περιβαλλοντική καταστροφή.

Σε αυτές τις δραματικές ώρες οφείλουμε όλοι να σταθούμε δίπλα σε όσους υποφέρουν. Σε εκείνους που έχασαν τα πάντα από τη μία στιγμή στην άλλη, που είδαν τους κόπους μιας ζωής να παραδίδονται στις φλόγες.

Λαμβάνοντας υπόψη το θεσμικό ρόλο των Επιμελητηρίων ως σύμβουλοι της Πολιτείας αλλά και ως πολύτιμοι σύμμαχοι επιχειρήσεων και επαγγελματιών, καλώ την Κ.Ε.Ε.Ε. καθώς και τα 59 Επιμελητήρια της χώρας να στηρίξουν άμεσα, με κάθε δυνατό μέσο, τα πυρόπληκτα μέλη της επιχειρηματικής κοινότητας ανά την Ελλάδα. 

Εμείς είμαστε που πρέπει να δώσουμε το έμπρακτο παράδειγμα της ενίσχυσης σε όσους βιώνουν αυτή τη στιγμή τις καταστροφικές συνέπειες της πύρινης λαίλαπας, γιατί είμαστε οι κύριοι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών κάνει την αρχή, διαθέτοντας καταρχήν το ποσό των 30.000 ευρώ για την άμεση στήριξη πυρόπληκτων επιχειρήσεων. 

Στο Ε.Ε.Α. θεωρούμε αυτονόητη τη συμβολή μας στην ανακούφιση των πληγέντων. Αυτό πράττουμε πάντα και αυτό πράξαμε τόσο αμέσως μετά τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι το 2018, όσο και στη Βαρυμπόμπη το 2021, αλλά και σε όλες τις πληγείσες από φυσικές καταστροφές περιοχές της χώρας, προσφέροντας σημαντική οικονομική ενίσχυση στις επιχειρήσεις που υπέστησαν μερική ή ολική καταστροφή, είδη πρώτης ανάγκης αλλά και εμπειρογνώμονες για την καταγραφή των ζημιών. Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι και για το περιβάλλον, ολοκληρώσαμε επίσης πρόσφατα ένα πρόγραμμα φύτευσης 10.000 νέων δενδρυλλίων σε περιοχές της Αττικής και συνεχίζουμε. 

Μόνο αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας μπορούμε να επουλώσουμε γρηγορότερα τις «πληγές» που έχουν αφήσει οι νέες πυρκαγιές και να συμβάλουμε στην αποκατάσταση του περιβάλλοντος και της κοινωνικής και οικονομικής ζωής των περιοχών που επλήγησαν. 

Γιάννης Χατζηθεοδοσίου

Πρόεδρος Ε.Ε.Α.

Επίτιμος Διδάκτωρ ΠΑ.ΠΕΙ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*