Η Εθνική Ασφαλιστική διακρίθηκε για τις υψηλές ESG επιδόσεις της

H Εθνική Ασφαλιστική διακρίθηκε, για μία ακόμη φορά, για τις επιδόσεις που παρουσίασε εφαρμόζοντας αποτελεσματικά, βάσει κριτηρίων ESG, πρακτικές Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Ειδικότερα, η Εθνική Ασφαλιστική απέσπασε – για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά – την Bronze διάκριση για το «υπεύθυνο επιχειρείν», στο πλαίσιο της αξιολόγησης «CR Index 2022-2023», που διενήργησε για 15η χρονιά το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης.

Το βραβείο παρέλαβαν, από τον κ. Eric Soderquist, Director του MBA International Program στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, οι κ.κ. Νατάσσα Μαυραγάνη, Ασπασία Σιγάλα, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και συνεργάτης Τομέα Δημοσίων Σχέσεων, αντίστοιχα.

Ο δείκτης Εταιρικής Υπευθυνότητας (Corporate Responsibility Index) του βρετανικού Ινστιτούτου διεθνούς αναφοράς «Business in the Community», το οποίο ιδρύθηκε από τον Βασιλιά Κάρολο ενώ ήταν Πρίγκηπας της Ουαλίας, αποτελεί τον πρώτο ESG Δείκτη που εισήχθη στην Ελλάδα το 2008, από το Ινστιτούτο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (CRI – Corporate Responsibility Institute). Πρόκειται για έναν δείκτη ο οποίος αξιολογεί τις επιδόσεις των επιχειρήσεων αναφορικά με την κοινωνία, το περιβάλλον, τους εργαζόμενους, την εταιρική διακυβέρνηση και την αγορά, βάσει 100 διεθνών κριτηρίων.

Αποτελεί, δε, για τις επιχειρήσεις ένα χρήσιμο στρατηγικό εργαλείο καθώς παρουσιάζει τα δυνατά σημεία αλλά και σημεία που επιδέχονται βελτίωση, παρέχοντας αναλυτικά στοιχεία και σύγκριση ανά κλάδο ενώ συμβάλει και στη βελτίωση των ESG Ratings.

Η επίσημη εκδήλωση απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023, στο Ξενοδοχείο Grand Hyatt.

Κατά την παραλαβή του βραβείου η κα Μαυραγάνη, μεταξύ άλλων, δήλωσε:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η Εταιρία μας βραβεύεται για μια ακόμα χρονιά. Για περισσότερα από 130 χρόνια, η Εθνική Ασφαλιστική λειτουργεί με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία, τους εργαζόμενους, το περιβάλλον και την αγορά, με στόχο τη δημιουργία ενός θετικού αποτυπώματος και θα συνεχίσουμε όλοι να εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*