back to top
12.2 C
Athens
Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2025

Η Εθνική Ασφαλιστική διακρίθηκε για τις υψηλές ESG επιδόσεις της

H Εθνική Ασφαλιστική διακρίθηκε, για μία ακόμη φορά, για τις επιδόσεις που παρουσίασε εφαρμόζοντας αποτελεσματικά, βάσει κριτηρίων ESG, πρακτικές Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Ειδικότερα, η Εθνική Ασφαλιστική απέσπασε – για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά – την Bronze διάκριση για το «υπεύθυνο επιχειρείν», στο πλαίσιο της αξιολόγησης «CR Index 2022-2023», που διενήργησε για 15η χρονιά το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης.

- Advertisement -

Το βραβείο παρέλαβαν, από τον κ. Eric Soderquist, Director του MBA International Program στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, οι κ.κ. Νατάσσα Μαυραγάνη, Ασπασία Σιγάλα, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και συνεργάτης Τομέα Δημοσίων Σχέσεων, αντίστοιχα.

Ο δείκτης Εταιρικής Υπευθυνότητας (Corporate Responsibility Index) του βρετανικού Ινστιτούτου διεθνούς αναφοράς «Business in the Community», το οποίο ιδρύθηκε από τον Βασιλιά Κάρολο ενώ ήταν Πρίγκηπας της Ουαλίας, αποτελεί τον πρώτο ESG Δείκτη που εισήχθη στην Ελλάδα το 2008, από το Ινστιτούτο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (CRI – Corporate Responsibility Institute). Πρόκειται για έναν δείκτη ο οποίος αξιολογεί τις επιδόσεις των επιχειρήσεων αναφορικά με την κοινωνία, το περιβάλλον, τους εργαζόμενους, την εταιρική διακυβέρνηση και την αγορά, βάσει 100 διεθνών κριτηρίων.

- Advertisement -

Αποτελεί, δε, για τις επιχειρήσεις ένα χρήσιμο στρατηγικό εργαλείο καθώς παρουσιάζει τα δυνατά σημεία αλλά και σημεία που επιδέχονται βελτίωση, παρέχοντας αναλυτικά στοιχεία και σύγκριση ανά κλάδο ενώ συμβάλει και στη βελτίωση των ESG Ratings.

Η επίσημη εκδήλωση απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023, στο Ξενοδοχείο Grand Hyatt.

Κατά την παραλαβή του βραβείου η κα Μαυραγάνη, μεταξύ άλλων, δήλωσε:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η Εταιρία μας βραβεύεται για μια ακόμα χρονιά. Για περισσότερα από 130 χρόνια, η Εθνική Ασφαλιστική λειτουργεί με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία, τους εργαζόμενους, το περιβάλλον και την αγορά, με στόχο τη δημιουργία ενός θετικού αποτυπώματος και θα συνεχίσουμε όλοι να εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Εθνική Ασφαλιστική: Ισχυρή ανάπτυξη το 2024 και ενίσχυση μεριδίου αγοράς στο 14,6%

Στις ασφαλίσεις υγείας, η εταιρεία κατέγραψε διπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης σε σχέση με τον μέσο όρο της αγοράς ενώ και στις γενικές ασφαλίσεις ξεπέρασε σημαντικά τον μέσο όρο.

ΕΤΕ : Μπορεί να ενδιαφερθεί για την Εθνική Ασφαλιστική έστω και υπό προυποθέσεις;

Η ΕΤΕ δεν θέλει με τίποτε τα επόμενα χρόνια να υποστεί αφαίμαξη κεφαλαίων για να στηρίξει την κεφαλαιακή βάση της εταιρεία

Eθνική Ασφαλιστική: “Τρέχει με μεγάλες ταχύτητες” και στη Μόντσα

Ένα εξαιρετικά πρωτότυπο και υψηλής αξίας ταξίδι προς τους συνεργάτες της πραγματοποίησε η Εθνική Ασφαλιστική

Eθνική Ασφαλιστική: “Τρέχει με μεγάλες ταχύτητες” και στη Μόντσα

Ένα εξαιρετικά πρωτότυπο και υψηλής αξίας ταξίδι προς τους συνεργάτες της πραγματοποίησε η Εθνική Ασφαλιστική

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

ΕΑΣΕ και ΣΕΣΜΑ άνοιξαν τον διάλογο για μια Ελλάδα που παράγει αξία

Όσα ανέδειξε η κοινή εκδήλωση με θέμα «Νέο παραγωγικό μοντέλο: Η Ελλάδα παράγει – Οι πολίτες ευημερούν»

Η Allianz κάνει την ασφάλιση παιχνίδι και βίωμα για τα παιδιά

Η ασφαλιστική συμβάλλει ενεργά αλλά και διασκεδαστικά στο θεματικό πάρκο Chocolate & Ice Cream Experience

Ασφαλιστικός κλάδος και βιωσιμότητα: Στρατηγικός σύμμαχος του τουρισμού στο συνέδριο «Tourism Ahead» του ΣΕΤΕ

Στην παρέμβασή της, η Ελ. Παπασπυροπούλου (EAEE) τόνισε πως ο ρόλος του κλάδου δεν εξαντλείται στην αποζημίωση μετά την επέλευση ενός κινδύνου

Το 2ο MDRT Power Talks, με καλεσμένο τον Αμερικανό E. Taylor, ξεπέρασε κάθε προσδοκία

Η δυναμική, διαδραστική συνεδρία πρόσφερε στους συμμετέχοντες νέα οπτική, έμπνευση και πρακτικά εργαλεία για επαγγελματική εξέλιξη

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

ΕΑΣΕ και ΣΕΣΜΑ άνοιξαν τον διάλογο για μια Ελλάδα που παράγει αξία

Όσα ανέδειξε η κοινή εκδήλωση με θέμα «Νέο παραγωγικό μοντέλο: Η Ελλάδα παράγει – Οι πολίτες ευημερούν»

Ν. Παπαθανάσης στο ΕΕΑ: «Προτεραιότητα η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των μικρών επιχειρήσεων»

Τη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΕΑ απασχόλησε κυρίως το ζήτημα της ρευστότητας και της πρόσβασης στον τραπεζικό τομέα, αλλά και η πρόσφατη συμφωνία για τις ΣΣΕ

HDI Global SE, Hellas: «30 χρόνια δυναμικής παρουσίας σε μια αγορά που αλλάζει»

Ο Managing Director Κ. Σεμερτζόγλου και τα κορυφαία στελέχη Άγγ. Μπεφών και Μ. Δουράτση μιλούν για τις προκλήσεις, τις ευκαιρίες και το όραμα της εταιρείας

Τα παρασκηνιακά της ασφαλιστικής αγοράς αυτήν την εβδομάδα

Και να ήταν το δικαίωμα μόνο στα υγείας, υψηλότατο είναι το δικαίωμα και στα Πυρός και στα Οχήματα...