Πως αυξήθηκαν 7,8% οι τιμές στα προϊόντα και υπηρεσίες υγείας

Αύξηση που πλησίασε το 8% σημείωσαν οι τιμές στις υπηρεσίες υγείας φέτος τον Μάιο έναντι των τιμών του Μαΐου 2022, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ. Το συγκεκριμένο απόσπασμα της ΕΛΣΤΑΤ για τις επιμέρους αυξήσεις στον πληθωρισμό, αναφέρει ότι η αύξηση έφθασε το ποσοστό 7,8% στην ομάδα Υγεία, λόγω αύξησης κυρίως των τιμών σε: φαρμακευτικά προϊόντα, ιατρικές-οδοντιατρικές και παραϊατρικές υπηρεσίες, νοσοκομειακή περίθαλψη.

Υπενθυμίζεται ότι ο κλάδος υγείας είναι από τους πλέον ανθηρούς τομείς των ασφαλίσεων, ενώ οι ανασφάλιστοι υποχρεώνονται τελικά να πληρώνουν από την τσέπη τους…

Από τη μελέτη των επιμέρους προϊόντων και υπηρεσιών που παρακολουθεί και μετρά η ΕΛΣΤΑΤ και αφορούν την υγεία προκύπτει ότι: Η μεγαλύτερη αύξηση από πέρυσι το Μάιο σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ παρατηρήθηκε στα φαρμακευτικά προϊόντα τα οποία αυξήθηκαν στο διάστημα αυτό 18,6%. Η αύξηση αυτή είχε και τη μεγαλύτερη επίπτωση στα έξοδα των νοικοκυριών η οποία μετρήθηκε σε 0,43%.

Αύξηση 4,9% μετρήθηκε στις ιατρικές-οδοντοϊατρικές και παραϊατρικές υπηρεσίες με επίπτωση 0,10% και τέλος το κόστος της νοσοκομειακής περίθαλψης αυξήθηκε κατά 1,5% με επίπτωση 0,03%.

Τα ασφάλιστρα υγείας σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ αυξήθηκαν 5,7% με επίπτωση 0,03% στο πορτοφόλι των νοικοκυριών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*