Γιώργος Ξενόφος, PCS: «Βαδίζουμε με σημαντικούς διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης»

Με εμπειρία που ξεκινά από το 1993, η PCS σήμερα συνεχίζει να διευρύνει τα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα, μετεξελισσόμενη παράλληλα σε Innovation Hub του ομίλου και εστιάζοντας στην ανάπτυξη πρόσθετων λύσεων στον τομέα Digital Services. Ο διευθύνων σύμβουλος, Γιώργος Ξενόφος, με αφορμή το επιτυχημένο συνέδριο της OCIN, μας μιλά για τις εξειδικευμένες λύσεις που παρέχει η PCS στους πελάτες της, με κορυφαία τη λύση PCS Pension Schemes (https://opf.pcs.gr/), η οποία καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες των παρόχων ομαδικών συνταξιοδοτικών προγραμμάτων ή της επαγγελματικής ασφάλισης.

iw? Γνωρίζουμε ότι η PCS είναι μια εταιρεία που ειδικεύεται στην παραγωγή software για τον χρηματοπιστωτικό τομέα. Θέλετε να μας πείτε λίγα λόγια για την εταιρεία σας και αν υπάρχουν κάποιες σημαντικές εξελίξεις που θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας;

απ. Το «ταξίδι» της εταιρείας ξεκίνησε το 1993, όταν οραματιστήκαμε μια εταιρεία πληροφορικής η οποία θα παρείχε αξιόπιστες, ολοκληρωμένες λύσεις σε κάθετους τομείς του χρηματοπιστωτικού τομέα. Το 1998, οι ιδρυτές της εταιρείας μεταβιβάζουν το 50,5% αυτής στην τότε εισηγμένη DIS AE, ενώ περίπου δέκα χρόνια πριν, μέσω αντιστοίχων M&A, η PCS γίνεται μέλος του SingularLogic Group. Τον περασμένο Νοέμβριο, η Epsilon Νet αποφάσισε να επενδύσει στην PCS αγοράζοντας το 88% των μετοχών της. 

Σήμερα, συνδυάζοντας τη δική της εμπειρία και εξειδίκευση στον χώρο του Fintech, με την υψηλή τεχνογνωσία και την ισχυρή πελατειακή βάση του Ομίλου Epsilon Net, η PCS είναι σε θέση να διευρύνει τα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα, μετεξελισσόμενη παράλληλα σε Innovation Hub του ομίλου και εστιάζοντας στην ανάπτυξη πρόσθετων λύσεων στον τομέα Digital Services. 

Τα καλά νέα όμως δεν σταματούν εδώ. Ήδη, μέσα στο 2022, η PCS απέσπασε το βραβείο “Fintech of the Year”, που αποτελεί πράγματι την επιβεβαίωση και το επιστέγασμα των προσπαθειών όλου του προσωπικού της εταιρείας προς έναν κοινό στόχο. Παράλληλα, την τελευταία διετία, η εταιρεία παρουσιάζει σημαντικούς διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης, με ακόμα σημαντικότερους ρυθμούς κερδοφορίας. 

iw? Ποιες εξειδικευμένες λύσεις παρέχετε στους πελάτες σας;

απ. Η PCS αναπτύσσει ολοκληρωμένα (κυρίως middle office-back office) πληροφοριακά συστήματα για την καθημερινή λειτουργική υποστήριξη των εταιρειών Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων, της διάθεσης Α/Κ (είτε στο δίκτυο μιας τράπεζας είτε over the web), την υποστήριξη των υπηρεσιών θεματοφυλακής των τραπεζών, των εταιρειών διαχείρισης περιουσίας (wealth management, private banking). Καλύπτουμε επίσης την παρακολούθηση του Μετοχολογίου των εισηγμένων εταιρειών σε ΧΑΑ & ΧΑΚ ενώ, σχετικά πρόσφατα, καλύπτουμε και τον συνταξιοδοτικό κλάδο του 2ου και 3ου πυλώνα ασφάλισης, προσφέροντας ένα σύγχρονο μηχανογραφικό σύστημα για τη βελτιστοποίηση των back office operations της διαχείρισης των συνταξιοδοτικών προγραμμάτων των ασφαλιστικών εταιρειών και των επαγγελματικών ταμείων. 

Με περισσότερες από 50 υλοποιήσεις σε μεγάλους οργανισμούς στην Ευρώπη και την Αφρική, η PCS δίνει τη δυνατότητα σε χρηματοοικονομικά ιδρύματα να αξιοποιήσουν λύσεις προηγμένης τεχνολογίας, ώστε να είναι πιο αποτελεσματικά, ευέλικτα και ικανά να ανταποκρίνονται στις επιχειρηματικές προκλήσεις. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι μέσω των λύσεων της PCS αποτιμώνται καθημερινά επενδύσεις που αντιστοιχούν στο 79% του Ενεργητικού των ΑΕΔΑΚ στην Ελλάδα (source: ethe.org.gr) ή το 86% του πλήθους των UCITS Funds στη Κύπρο (source: cifacyprus.org).

iw? Πώς αποφασίσατε να καλύψετε μηχανογραφικά τον 2ο και τον 3ο πυλώνα ασφάλισης;

απ. Από την έρευνα που κάναμε, διαπιστώσαμε ότι οι περισσότερες λύσεις που υπάρχουν σήμερα στην αγορά είναι αρκετά παλιές, με περιορισμένη λειτουργικότητα, ανεπτυγμένες σε παλιές τεχνολογίες. Αξιοποιώντας την πολυετή εμπειρία και την τεχνογνωσία που έχουμε αποκομίσει, αναπτύξαμε μια μοντέρνα λύση για την επιτυχημένη διαχείριση του κύκλου εργασιών ασφαλιστικών εταιρειών και ταμείων ασφάλισης. Η λύση PCS Pension Schemes (https://opf.pcs.gr/) είναι μια σύγχρονη λύση λογισμικού, η οποία καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες των παρόχων ομαδικών συνταξιοδοτικών προγραμμάτων ή της επαγγελματικής ασφάλισης. Η πλατφόρμα διαθέτει πλούσια λειτουργικότητα, που απλοποιεί τις πολύπλοκες διαδικασίες της διαχείρισης των Ατομικών Λογαριασμών Συνταξιοδότησης (IRAs), την τήρηση των κανονισμών που τους διέπουν, τον ορισμό των επενδύσεων, την παρακολούθηση των εισφορών/συναλλαγών και τη δημιουργία όλων των απαραίτητων αναφορών. 

Η PCS δίνει τη δυνατότητα σε χρηματοοικονομικά ιδρύματα να αξιοποιήσουν λύσεις προηγμένης τεχνολογίας, ώστε να είναι πιο αποτελεσματικά, ευέλικτα και ικανά να ανταποκρίνονται στις επιχειρηματικές προκλήσεις.

Η πρότασή μας συμπληρώνεται κι από ένα εύχρηστο portal, που ψηφιοποιεί και υποστηρίζει όλες τις δραστηριότητες front-office και επικοινωνίας μεταξύ ταμείων ασφάλισης, ασφαλιστικών οργανισμών, αποταμιευτών, επαγγελματικών φορέων, εργοδοτών ή άλλων μερών, μεγιστοποιώντας την ευκολία και την ποιότητα των υπηρεσιών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*