back to top
33.9 C
Athens
Τετάρτη 5 Αυγούστου 2026

Ασφαλιστικές: Έσπασαν τα Πασχαλινά αυγά, η νικήτρια

Με όρους ασφαλιστικής παραγωγής πρώτη νικήτρια βγήκε η ΝΝ Hellas, στην δεύτερη θέση η Εθνική Ασφαλιστική και στην τρίτη θέση η Eurolife. Στην πεντάδα η Generali και η Interamerican. Στην δεκάδα, η ERGO, η Allianz, η Interlife, Ευρωπαϊκή Πίστη…….

Ελενα Ερμείδου

- Advertisement -

Τίποτα, όμως δεν έχει μείνει όπως ήταν στην ασφαλιστική αγορά, όλα έχουν πάρει το δρόμο με τις μεγάλες αλλαγές να είναι δρομολογημένες και να περιμένουμε να δούμε τις εξελίξεις. Το ζητούμενο από εδώ και πέρα δεν είναι μόνο να διατηρήσουν τις πρωτιές, ανακοινώνοντας αυξημένη παραγωγή, και Solvency, αλλά να είναι οι ασφαλιστικές κερδοφόρες, να μπορούν να διατηρούν τουλάχιστον την κερδοφορία τους και να τις εμπιστεύεται ο κόσμος, έξω.

Το ζητούμενο δεν είναι μόνο να διατηρήσουν υψηλά τους δείκτες φερεγγυότητας, αλλά και να βγάλουν προϊόντα που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και να αναλαμβάνουν κινδύνους για να μπορούν να πουλήσουν. Αν δεν εγγυώνται τίποτα, και μεταφέρουν τον κίνδυνο των συντάξεων στους ασφαλισμένους, ο ασφαλισμένος δεν αισθάνεται ασφαλής.

- Advertisement -

Το ζητούμενο δεν είναι να λένε ότι τα συμβόλαια υγείας έχουν μεγάλη πέραση γιατί φοβάται ο κόσμος, αλλά τα συμβόλαια αυτά να είναι σωστά τιμολογημένα και να μην τα σπάνε οι ασφαλισμένοι, όταν τους έρχεται μετά από δύο τρία χρόνια, νέος λογαριασμός.

Φυσικά το τοπίο θα αλλάξει για τις ασφαλιστικές με τα νέα λογιστικά πρότυπα ΔΠΧΑ-17 και τις τροποποιήσεις που θα γίνουν στο καθεστώς Φερεγγυότητας ΙΙ – για τις μεγάλες τα πράγματα θα δυσκολεύσουν, όμως από όλα αυτά, λίγα καταλαβαίνει ο πολίτης, ο καταναλωτής, ο ασφαλισμένος.

Οι διοικήσεις των ασφαλιστικών από την άλλη πλευρά, θα πρέπει να ξεβολευτούν, ο κόσμος δεν θέλει να βλέπει αριθμούς, θέλει να βλέπει έργα για να αισθανθεί ασφαλής και να πάει να αγοράσει συμβόλαιο.

Σπάνε, όμως τα αυγά μόνο με το να μιλάμε για μεγάλη παραωγή και ότι ο πολίτης είναι ανασφαλής και ψάχνει να εξασφαλίσει την υγεία του; όποια ασφαλιστική αλλάξει θα κάνει και την διαφορά του χρόνου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ορμούζ 2026: Τι άλλαξε για την ελληνική ασφαλιστική αγορά και τη διαμεσολάβηση

Ο πόλεμος ΗΠΑ/Ισραήλ-Ιράν (28 Φεβρουαρίου-17 Ιουνίου 2026) δεν ήταν για την Ελλάδα μια μακρινή κρίση.

Πρόστιμα και διαταγές σε ασφαλιστικές από την ΤτΕ

Πρόστιμα ύψους 145.875 ευρώ επέβαλλε η Τράπεζα της Ελλάδος σε 13 ασφαλιστικές έξι εξ αυτών διατάχτηκαν όπως αποφύγουν παραβάσεις στο μέλλον.

Ασφαλιστικές αυτοκινήτου, παραβάσεις ΚΟΚ, όροι συμβολαίων

Εφόσον έχουν συνταχθεί νέοι νόμοι για ασφαλέστερη οδήγηση, οι ασφαλιστικές δεν μπορούν να προσαρμόσουν αντίστοιχα τους όρους των ασφαλιστήριων;

Αυτά που ακούγονται για τους ασφαλιστές, οι εκρήξεις

Τόσο πολλά είναι τα πύρινα μέτωπα, που δεν φτάνει το μάτι να τα δει και να τα ξεχωρίσει

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ε.Ε.Α.: Στήριξη του επαγγελματία στην πράξη!

Στην πράξη και όχι μόνο σε επίπεδο εκπροσώπησης επιχειρεί να στηρίζει τους επαγγελματίες το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, διευρύνοντας τις υπηρεσίες

Η ασφάλιση επιχειρήσεων στο επίκεντρο της επιχειρηματικής ανθεκτικότητας

Η προστασία της περιουσίας μιας επιχείρησης αλλά και η δυνατότητα να συνεχίσει να λειτουργεί μετά από ένα απρόβλεπτο γεγονός αποκτούν ολοένα μεγαλύτερη σημασία

Η επόμενη ημέρα της διαμεσολάβησης περνά από τη νέα γενιά 

Η ασφαλιστική διαμεσολάβηση βρίσκεται μπροστά σε μια σημαντική γενεακή μετάβαση. Η είσοδος της δεύτερης και τρίτης γενιάς στις οικογενειακές ασφαλιστικές επιχειρήσεις

Agentic AI: Η επόμενη μεγάλη αλλαγή στην ασφαλιστική αγορά

Η τεχνητή νοημοσύνη περνά σε ένα νέο στάδιο και ο ασφαλιστικός κλάδος βρίσκεται ήδη μπροστά σε μια σημαντική τεχνολογική μετάβαση

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Δρ. Χ. Νούνης στη Βουλή: Το νομοσχέδιο ενισχύει το θεσμικό πλαίσιο του 2ου Πυλώνα Ασφάλισης

Η ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α. θα συνεχίσει να συμβάλλει με τεκμηριωμένες προτάσεις και εποικοδομητικό διάλογο στη διαμόρφωση ενός σύγχρονου θεσμικού πλαισίου

Νέο επεισόδιο «Και Αν Συμβεί… Your Insurance Tribe Podcast», για το κόστος αποκατάστασης ακινήτων και την ασφαλιστική προστασία

Με καλεσμένους τον Π. Τόμπρα, Top Mentor Consultants / Properties, και την Κ. Σολομακάκη, Atlas Insurance Agents

Εναλλακτική φορολόγηση φυσικών προσώπων που μεταφέρουν τη φορολογική τους κατοικία στην Ελλάδα

Η ΕΑΕΕ διαβιβάζει προς ενημέρωση των μελών της σχετική απόφαση της ΑΑΔΕ

Ρουμανία: Anytime και BRD απλοποιούν την online ασφάλιση αυτοκινήτου

Ενσωματώνοντας την υποχρεωτική ασφάλιση Anytime MTPL στην εφαρμογή για κινητά YOU BRD

Σ. Σικοτάκη: Στρατηγική μας είναι να αναπτυχθούμε με σύνεση, σταθερά και ισορροπημένα

Το 19th Insurance Conference, αποτέλεσε την κορυφαία πλατφόρμα στρατηγικού διαλόγου για την ελληνική ασφαλιστική αγορά. Με τίτλο