back to top
22.3 C
Athens
Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2025

Λ. Κυριακάκης, Interamerican: Ολική επαναφορά στον ασφαλιστικό κλάδο

Τεράστια είναι η δυναμική ανάπτυξης της ιδιωτικής ασφάλισης, όπως αναφέρει ο κ. Ελευθέριος Κυριακάκης, Corporate Strategy Leader του Ομίλου Interamerican, και ειδικά ο κλάδος των γενικών ασφαλίσεων. 

Η Interamerican, όπως διευκρινίζει, έχει ξεκάθαρες προτεραιότητες για το 2023: Μεταξύ αυτών, σχεδιάζει να δώσει έμφαση στον κλάδο της τεχνολογίας και στην επένδυση σε ψηφιακά εργαλεία, για να αναπτύξει προϊόντα που θα εξυπηρετούν άριστα τις ανάγκες των πελατών της. 

- Advertisement -

«Στην καθημερινότητα, όλοι μας βλέπουμε ότι η ιδιωτική ασφάλιση δεν κινείται πλέον στο στενό πλαίσιο του ασφαλιστικού προϊόντος, αλλά σε ένα ευρύτερο πλέγμα υπηρεσιών, που διευκολύνουν τη ζωή και την καθημερινότητα των ασφαλισμένων. 

Έχοντας περάσει από πολύ διαφορετικά περιβάλλοντα και κλάδους στην καριέρα μου, εκτιμώ ότι ο ασφαλιστικός κλάδος την επόμενη δεκαετία θα ακολουθήσει την ίδια κατεύθυνση που στηρίχθηκε και ο μετασχηματισμός του τραπεζικού κλάδου στην Ελλάδα, μέσα από πρωτοβουλίες και ενέργειες ολικής επαναφοράς με μεγάλη ανάπτυξη. Είμαι πεπεισμένος ότι ο κλάδος έχει τη δυνατότητα να υποστηρίξει αυτήν την τεράστια δυναμική μέσα από τη συγκέντρωση που θα δούμε στον κλάδο των γενικών ασφαλίσεων και στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση. 

Από το 2023 και τα επόμενα χρόνια, εκτιμώ πως η ασφαλιστική αγορά θα βρεθεί σε τροχιά ανάκαμψης

- Advertisement -

Από το 2023 και τα επόμενα χρόνια, εκτιμώ πως η ασφαλιστική αγορά θα βρεθεί σε τροχιά ανάκαμψης. Για εμάς, στην Interamerican, θα πρέπει να πω ότι η ανάπτυξη δεν είναι κάτι γενικό. Έχουμε σαφέστατους στόχους και προτεραιότητες. Ο τομέας των νέων τεχνολογιών είναι στις κύριες προτεραιότητες και αυτό γιατί θέλουμε να ξέρουμε τις ανάγκες των πελατών μας. Ένας τρόπος για να μάθουμε τις ανάγκες τους είναι η ανάλυση των δεδομένων που οι ίδιοι μας παρέχουν. 

Έτσι, στην Interamerican, θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε ψηφιακά εργαλεία και την πολυκαναλική δομή, καθώς οδεύουμε προς έναν συνδυασμό μοντέλου phygital = physical + digital. Είμαστε συνοδοιπόροι με τους πελάτες και βλέπουμε ότι στην καθημερινότητά τους επιζητούν απλές διαδικασίες για να φέρουν σε πέρας τους στόχους τους. Τη φυσική παρουσία την επιλέγει ο πελάτες όταν θέλει κάποιος να του εξηγήσει κάτι που δεν είναι πλήρως κατανοητό. 

Το επόμενο, λοιπόν, βήμα που επιχειρήσουμε να κάνουμε είναι: να έχουμε πολλά κανάλια και όλα αυτά τα κανάλια να μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους με αρωγό την τεχνολογία.

Κλάδοι με ευοίωνες προοπτικές

Αισιοδοξία διαφαίνεται για τον κλάδο της υγείας, της περιουσίας και των φυσικών καταστροφών και των επιχειρηματικών ασφαλίσεων. 

Aπό το αφιέρωμα “ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ” του περιοδικού Insurance World (Έλενα Ερμείδου)

Σχετικές δημοσιεύσεις

Νέα υποτροφία από την INTERAMERICAN και το ΠΑΠΕΙ για το ΠΜΣ στη Βιοοικονομία και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη

Η υποτροφία απευθύνεται σε νέους και νέες που προέρχονται από περιοχές οι οποίες έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές

Μικρές επιλογές, μεγάλη διαφορά: Πώς να επιλέγουμε σνακ για ενέργεια και συγκέντρωση

Πρακτικές συμβουλές και προτάσεις για σνακ που κάνουν τη διαφορά στην καθημερινή απόδοση, στο blog της Interamerican

Η 13η Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης της Interamerican αποτυπώνει μια χρονιά ορόσημο

Το 2024 η Interamerican ενσωμάτωσε στρατηγικά τα κριτήρια ESG, «διαμορφώνοντας το μέλλον της ασφάλισης με βιώσιμο τρόπο»

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Υποχρεωτική ασφάλιση για Airbnb: Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΔΑ Ανδρέας Χίου εξηγεί τι πρέπει να κάνει κάθε ιδιοκτήτης!

Ο σύλλογος επικροτεί τη νομοθετική πρωτοβουλία, ενθαρρύνοντας την επιπλέον κάλυψη για όλες τις κρατήσεις, είτε μέσα από πλατφόρμες είτε εκτός αυτών

17 Σεπτεμβρίου – Γιορτάζουμε την Ημέρα του Ασφαλιστή

Ημέρα αφιερωμένη σε όσους με επαγγελματισμό, ήθος και ανθρωπιά παρέχουν αυτό που όλοι αναζητούμε: ασφάλεια, σταθερότητα και εμπιστοσύνη

Πώς και γιατί από Τραπεζικός έγινα Ασφαλιστής

Απόσπασμα από την αυτοβιογραφία του κ. Μελά Γιαννιώτη, στο υπό έκδοση βιβλίο «Καπνέμποροι και Καπνασφαλιστές»

Ποια είναι η πρωτεύουσα της Μπουρκίνα Φάσο;

Ο Παγκόσμιος Δείκτης Τρομοκρατίας του IEP μάς κατατάσσει πάνω από χώρες που θεωρούμε πιο «επικίνδυνες» βάσει γεωγραφικής θέσης

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Το πολύ σημαντικό συνέδριο του ΕΚΑΠΤΥ

Οι περισσότεροι Έλληνες αγνοούν την ύπαρξη, τον ρόλο και τη δράση του Εθνικού Κέντρου Αξιολόγησης Ποιότητας και Τεχνολογίας στην Υγεία...

Λάρισα: Το νοσοκομείο εφαρμόζει σύστημα διαλογής ασθενών με Τεχνητή Νοημοσύνη

Το σύστημα ER TRIAGE καθοδηγεί τον χειριστή κατά τη διαλογή, εντοπίζοντας σήματα κινδύνου ακόμα και σε ασθενείς με συνήθη συμπτώματα

Δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις για τους ασφαλισμένους του ΕΔΟΕΑΠ από την Affidea

Η Affidea καλύπτει πλήρως τη συμμετοχή ως το τέλος του έτους, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων συνεργασίας με τον Οργανισμό

Διαμεσολάβηση: Από τη θεωρία στην πράξη – Τι παρουσιάστηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης

Στο πλαίσιο παρουσίασης του νέου βιβλίου των διαΝΕΟσις και ΟΠΕΜΕΔ, η Ο. Αναστασοπούλου μίλησε για το έργο της νεοσύστατης Ειδικής Γραμματείας

Υποχρεωτική ασφάλιση για Airbnb: Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΔΑ Ανδρέας Χίου εξηγεί τι πρέπει να κάνει κάθε ιδιοκτήτης!

Ο σύλλογος επικροτεί τη νομοθετική πρωτοβουλία, ενθαρρύνοντας την επιπλέον κάλυψη για όλες τις κρατήσεις, είτε μέσα από πλατφόρμες είτε εκτός αυτών