back to top
32.8 C
Athens
Τετάρτη 15 Ιουλίου 2026

Λ. Κυριακάκης, Interamerican: Ολική επαναφορά στον ασφαλιστικό κλάδο

Τεράστια είναι η δυναμική ανάπτυξης της ιδιωτικής ασφάλισης, όπως αναφέρει ο κ. Ελευθέριος Κυριακάκης, Corporate Strategy Leader του Ομίλου Interamerican, και ειδικά ο κλάδος των γενικών ασφαλίσεων. 

Η Interamerican, όπως διευκρινίζει, έχει ξεκάθαρες προτεραιότητες για το 2023: Μεταξύ αυτών, σχεδιάζει να δώσει έμφαση στον κλάδο της τεχνολογίας και στην επένδυση σε ψηφιακά εργαλεία, για να αναπτύξει προϊόντα που θα εξυπηρετούν άριστα τις ανάγκες των πελατών της. 

- Advertisement -

«Στην καθημερινότητα, όλοι μας βλέπουμε ότι η ιδιωτική ασφάλιση δεν κινείται πλέον στο στενό πλαίσιο του ασφαλιστικού προϊόντος, αλλά σε ένα ευρύτερο πλέγμα υπηρεσιών, που διευκολύνουν τη ζωή και την καθημερινότητα των ασφαλισμένων. 

Έχοντας περάσει από πολύ διαφορετικά περιβάλλοντα και κλάδους στην καριέρα μου, εκτιμώ ότι ο ασφαλιστικός κλάδος την επόμενη δεκαετία θα ακολουθήσει την ίδια κατεύθυνση που στηρίχθηκε και ο μετασχηματισμός του τραπεζικού κλάδου στην Ελλάδα, μέσα από πρωτοβουλίες και ενέργειες ολικής επαναφοράς με μεγάλη ανάπτυξη. Είμαι πεπεισμένος ότι ο κλάδος έχει τη δυνατότητα να υποστηρίξει αυτήν την τεράστια δυναμική μέσα από τη συγκέντρωση που θα δούμε στον κλάδο των γενικών ασφαλίσεων και στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση. 

Από το 2023 και τα επόμενα χρόνια, εκτιμώ πως η ασφαλιστική αγορά θα βρεθεί σε τροχιά ανάκαμψης

- Advertisement -

Από το 2023 και τα επόμενα χρόνια, εκτιμώ πως η ασφαλιστική αγορά θα βρεθεί σε τροχιά ανάκαμψης. Για εμάς, στην Interamerican, θα πρέπει να πω ότι η ανάπτυξη δεν είναι κάτι γενικό. Έχουμε σαφέστατους στόχους και προτεραιότητες. Ο τομέας των νέων τεχνολογιών είναι στις κύριες προτεραιότητες και αυτό γιατί θέλουμε να ξέρουμε τις ανάγκες των πελατών μας. Ένας τρόπος για να μάθουμε τις ανάγκες τους είναι η ανάλυση των δεδομένων που οι ίδιοι μας παρέχουν. 

Έτσι, στην Interamerican, θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε ψηφιακά εργαλεία και την πολυκαναλική δομή, καθώς οδεύουμε προς έναν συνδυασμό μοντέλου phygital = physical + digital. Είμαστε συνοδοιπόροι με τους πελάτες και βλέπουμε ότι στην καθημερινότητά τους επιζητούν απλές διαδικασίες για να φέρουν σε πέρας τους στόχους τους. Τη φυσική παρουσία την επιλέγει ο πελάτες όταν θέλει κάποιος να του εξηγήσει κάτι που δεν είναι πλήρως κατανοητό. 

Το επόμενο, λοιπόν, βήμα που επιχειρήσουμε να κάνουμε είναι: να έχουμε πολλά κανάλια και όλα αυτά τα κανάλια να μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους με αρωγό την τεχνολογία.

Κλάδοι με ευοίωνες προοπτικές

Αισιοδοξία διαφαίνεται για τον κλάδο της υγείας, της περιουσίας και των φυσικών καταστροφών και των επιχειρηματικών ασφαλίσεων. 

Aπό το αφιέρωμα “ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ” του περιοδικού Insurance World (Έλενα Ερμείδου)

Σχετικές δημοσιεύσεις

Με το Sustainability Accelerator η Interamerican μετατρέπει τις κοινωνικές και περιβαλλοντικές προκλήσεις σε επιχειρηματικές λύσεις

Μια πρωτοβουλία για τους ανθρώπους του Ομίλου, με επίκεντρο τη βιωσιμότητα και την καινοτομία

Ο Π. Κούβαλης στο UNCHAIN Festival: Η εμπιστοσύνη και η εμπειρία πελάτη θα ξεχωρίσουν τους ασφαλιστές του μέλλοντος

O COO της INTERAMERICAN έλαβε μέρος στο πάνελ με τίτλο «From Concept to Carrier: Building, Scaling and Transforming Insurance Companies»

Η Interamerican συνάντησε το MDRT σε μια ημερίδα αφιερωμένη στους νέους συμβούλους

Η εκδήλωση «Interamerican meets MDRT» ανέδειξε ότι η νέα γενιά αναζητά ουσιαστική εκπαίδευση, διεθνή πρότυπα και κοινότητες που εμπνέουν

Η INTERAMERICAN συμμετέχει στα Μονοπάτια Σταδιοδρομίας 2026 με στελέχη της

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για το πρόγραμμα και να εγγραφούν μέσω της σχετικής πλατφόρμας

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ασφάλιση Ζωής: Η ουσία και η διαχρονική της αποστολή

Σε μια εποχή όπου η αβεβαιότητα αποτελεί πλέον μέρος της καθημερινότητας και οι οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες μεταβάλλονται διαρκώς,

Μαζαράκης: Βιωσιμότητα, πρόσβαση και εμπιστοσύνη οι 3 προκλήσεις για την ασφάλιση υγείας

Τι αναφέρει σε άρθρο του στο ygeiamou.gr ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής

Τι θα διαβάσετε στο νέο τεύχος του Insurance World

Το τεύχος Μαΐου-Ιουνίου 2026 κυκλοφορεί με κεντρικό θέμα τη συνέντευξη του Νίκου Βαγιάννη, CEO της Export Credit Greece

Νέες φήμες για συνεργασία ασφαλιστικής με την Credia

Για τη διανομή των ασφαλιστικών προϊόντων ζωής και υγείας – Ρευστό παραμένει το ευρύτερο τοπίο

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Το φαρμακείο των διακοπών: Τι δεν πρέπει να λείπει από τις καλοκαιρινές αποδράσεις

Η σωστή προετοιμασία πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές δεν περιορίζεται στην οργάνωση των αποσκευών και των εισιτηρίων.

Allianz Greece: Οι καθημερινές αγορές γίνονται «έκπτωση» στα ασφάλιστρα

Σε ένα μοντέλο επιβράβευσης που συνδέει την καθημερινή κατανάλωση με την ασφαλιστική κάλυψη επενδύει η Allianz Greece, μέσω της κάρτας «Ασφαλιστικός Γονέας»

Η Groupama Ασφαλιστική επέστρεψε σε θετικό προ φόρων αποτέλεσμα το 2025

Επιστρέφοντας σε θετικό προ φόρων αποτέλεσμα και καταγράφοντας σημαντική ανάπτυξη, η Groupama Ασφαλιστική ολοκλήρωσε το 2025 με περαιτέρω ενίσχυση

Ξεκίνησε το Advisory Graduate Recruitment Program 2026 της KPMG για νέους επαγγελματίες

Απευθύνεται σε άτομα που χαρακτηρίζονται από δημιουργικότητα, ομαδικότητα, δυναμισμό και προσανατολισμό στο αποτέλεσμα

Στρατηγική Συνεργασία του Γραφείου Πίστης της Ελλάδας, Τειρεσίας Α.Ε. με το Γραφείο Πίστης της Κύπρου, Artemis Credit Bureau Ltd

Η Τειρεσίας Α.Ε., το Γραφείο Πίστης της Ελλάδας, ανακοινώνει την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με την Artemis Credit Bureau Ltd, το Γραφείο Πίστης της Κύπρου