Τ. Σκαρλάτου (Allianz Trade): Οι ασφαλίσεις πιστώσεων θα φτάσουν τα 12 δισ. ευρώ παγκοσμίως το 2022

της Τερέζας Σκαρλάτου, CEO, Allianz Trade

Η πανδημία, ο πόλεμος στην Ουκρανία, ο υψηλός πληθωρισμός και η γεωπολιτική αστάθεια αποτελούν προκλήσεις που απαιτούν καλύτερη διαχείριση του κινδύνου, υπογραμμίζει η CEO, Allianz Trade, Τερέζα Σκαρλάτου, σε άρθρο της στο iw. Προσθέτει επίσης ότι η Allianz Trade επενδύει στην επιχειρηματική ευφυΐα και σε προηγμένα στατιστικά εργαλεία και τεχνολογίες, για να ανταποκριθεί με στην κλιμακούμενη ανάγκη για επιχειρηματικά δεδομένα, τα οποία απαιτούνται για τη λήψη ορθών αποφάσεων πιστωτικού κινδύνου.

«Ο κλάδος της ασφάλισης πιστώσεων διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην οικονομική ζωή και τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, παρέχοντας στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα να αναπτύσσονται με ασφάλεια. Σύμφωνα με την πρόβλεψη της International Credit Insurance & Surety Association (ICISA), η αγορά ασφάλισης εμπορικών πιστώσεων θα φτάσει τα 12 δισ. ευρώ σε παγκόσμιο επίπεδο το 2022, ακολουθώντας διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης. 

Η αυξανόμενη ανάγκη για αποτελεσματικές λύσεις, για την προστασία και τον μετριασμό των κινδύνων μη πληρωμής σε διάφορους κλάδους αγαθών και υπηρεσιών, δίνει ώθηση στην ανάπτυξη της αγοράς. Με τις αυξανόμενες εισαγωγικές και εξαγωγικές δραστηριότητες, οι οργανισμοί επενδύουν ευρέως σε διάφορα χρηματοοικονομικά εργαλεία, όπως η ασφάλιση πιστώσεων και εγγυήσεων, για να προστατευθούν από οικονομικές ζημίες. 

Η αυξανόμενη ανάγκη για αποτελεσματικές λύσεις, για την προστασία και τον μετριασμό των κινδύνων μη πληρωμής σε διάφορους κλάδους αγαθών και υπηρεσιών, δίνει ώθηση στην ανάπτυξη της αγοράς.

Ο αυξανόμενος αριθμός μικρομεσαίων επιχειρήσεων συμβάλλει επίσης στην ανάπτυξη της αγοράς. Διάφορες τεχνολογικές εξελίξεις, όπως η τεχνητή νοημοσύνη (AI) και οι ασφαλιστικές λύσεις που υποστηρίζουν το Internet of Things (IoT), λειτουργούν ως επιπλέον παράγοντες που προάγουν την ανάπτυξη. Αυτές οι τεχνολογίες βοηθούν στη λειτουργία αυτοματοποιημένων επιχειρηματικών κανόνων, μοντέλων αυτομάθησης, προγνωστικών αναλυτικών στοιχείων και αναγνώρισης συσκευών, τα οποία είναι εξαιρετικά ωφέλιμα για την πρόβλεψη κινδύνων. 

Άλλοι παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της ταχείας ψηφιοποίησης του ασφαλιστικού τομέα, μαζί με την εφαρμογή ευνοϊκών κυβερνητικών πολιτικών που προωθούν πρακτικές θεμιτού εμπορίου, αναμένεται να οδηγήσουν την αγορά προς την ανάπτυξη. 

Η πανδημία, ο πόλεμος στην Ουκρανία, ο υψηλός πληθωρισμός και η γεωπολιτική αστάθεια αποτελούν προκλήσεις που απαιτούν καλύτερη διαχείριση του κινδύνου και ακόμη μεγαλύτερη ζήτηση για προστασία. Ο κλάδος της ασφάλισης πιστώσεων και εγγυήσεων πρέπει να διατηρεί πάντα την οικονομική και κοινωνική του συνάφεια, προσφέροντας καινοτόμες λύσεις για όλους τους νέους και αυξανόμενους κινδύνους. 

Στην Allianz Trade επενδύουμε στην επιχειρηματική ευφυΐα και σε προηγμένα στατιστικά εργαλεία και τεχνολογίες, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, για να ανταποκριθούμε στην κλιμακούμενη ανάγκη για επιχειρηματικά δεδομένα, που απαιτούνται για τη λήψη ορθών αποφάσεων πιστωτικού κινδύνου. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για τις πολλές συνεργασίες μας με fintech επιχειρήσεις που ερευνούν τη χρήση blockchain, έξυπνων αλγορίθμων και API για να φέρουν επανάσταση στο factoring, το εμπόριο και τη χρηματοδότηση της εφοδιαστικής αλυσίδας».

 

Aπό το αφιέρωμα “ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ” του περιοδικού Insurance World (Έλενα Ερμείδου)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*