back to top
22.9 C
Athens
Δευτέρα 1 Ιουνίου 2026

Η Ελλάδα είναι η πιο προσιτή χώρα για συνταξιοδότηση

  • Μια έκθεση των μεσιτών ασφαλίσεων ζωής Reassured αποκάλυψε τις πιο προσιτές χώρες για συνταξιούχους το 2023 με βάση το κόστος ζωής, τις τιμές των ακινήτων, το προσδόκιμο ζωής, τα επίπεδα πληθυσμού, την ετήσια ηλιοφάνεια και το κόστος μεταφοράς.
  • Η μελέτη αποκαλύπτει ότι η Ελλάδα είναι η καλύτερη χώρα για μια προσιτή συνταξιοδότηση.
  • Το Ηνωμένο Βασίλειο έμεινε πίσω, καταλαμβάνοντας την 85η θέση για τις πιο προσιτές χώρες για συνταξιοδότηση.

Με περισσότερες από 100 χώρες για να διαλέξει κανείς (όλες διαθέτουν διαφορετικούς πολιτισμούς και τρόπους ζωής), η εύρεση της ιδανικής τοποθεσίας για να ζήσουν τα χρυσά τους χρόνια μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο σε εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο.

Αλλά ποια ακριβώς χώρα στον κόσμο είναι η καταλληλότερη από οικονομικής άποψης για όσους πρόκειται να ολοκληρώσουν την επαγγελματική τους ζωή;

- Advertisement -

Για να βοηθήσει, η Reassured, μεσίτης ασφαλίσεων ζωής, ανέλυσε έξι βασικούς παράγοντες που οι περισσότεροι άνθρωποι εξετάζουν όταν σκέφτονται να μετακομίσουν στο εξωτερικό για να αποκαλύψει τις πιο προσιτές χώρες για συνταξιοδότηση το 2023, χρησιμοποιώντας σταθμισμένες μετρήσεις για το κόστος ζωής, το κόστος διαμονής, το κόστος μεταφοράς, τα ετήσια επίπεδα ηλιοφάνειας, το προσδόκιμο ζωής και τον συνολικό πληθυσμό άνω των 65 ετών.

Η Reassured μπορεί τώρα να αποκαλύψει τις 10 πιο προσιτές χώρες για συνταξιοδότηση:

- Advertisement -
Κατ. Χώρα Ετήσια ηλιοφάνεια (ώρες) Δείκτης κόστους ζωής Δείκτης κόστους ζωής Κόστος διαμονής (€) Κόστος μεταφορών (€) % Πληθυσμός άνω των 65 ετών Συνολική βαθμολογία
1 Ελλάδα 2773 81 54.6 307.66 26.68 23 6.806
2 Πορτογαλία 2806 81 45.3 524.09 35.58 23 6.712
3 Μάλτα 3054 83 61.4 618.06 23.12 19 6.689
4 Ιταλία 2473 82 61.3 450.98 31.13 24 6.482
5 Ισπανία 2769 82 50.6 534.93 35.58 20 6.467
6 Κούβα 2842 78 52.6 179.57 18.16 16 6.366
7 Κύπρος 3314.1 81 55.9 598.78 35.58 14 6.358
8 Ιαπωνία 1876.7 85 64.6 384.04 57.11 30 6.288
9 Αλβανία 2544 77 37.4 181.83 12.08 16 6.272
10 Πουέρτο Ρίκο 2963.8 78 67 438.62 48.42 22 6.264

Την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Ελλάδα, η οποία είναι ήδη ένας δημοφιλής προορισμός για συνταξιοδότηση, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι βρέθηκε στην κορυφή. Με 2.773 ετήσιες ώρες ηλιοφάνειας και τον τρίτο μεγαλύτερο παγκόσμιο πληθυσμό άνω των 65 ετών, είναι σίγουρο οτι θα χαλαρώνετε με καλή παρέα.

Η Ελλάδα έχει χιονισμένα βουνά, χρυσές παραλίες, εξαιρετικό φαγητό και αρχαία ιστορία, δίνοντάς υπεραρκετά πράγματα για να εξερευνήσετε τώρα που ζείτε μια ζωή αναψυχής με περισσότερα χρήματα στην τσέπη σας.

Δεύτερη στην κατάταξη είναι η Πορτογαλία, ένας κλασικός προορισμός τόσο για τους ομογενείς όσο και για τους συνταξιούχους, η Πορτογαλία φιλοξενεί μια πληθώρα δραστηριοτήτων φιλικών προς τη συνταξιοδότηση που μπορείτε να απολαύσετε όλο το χρόνο. Η Πορτογαλία κατατάσσεται στην 9η θέση όσον αφορά τις ετήσιες ώρες ηλιοφάνειας, λαμβάνοντας συνολικά 2.806, γεγονός που την καθιστά μία από τις πιο ηλιόλουστες χώρες της Ευρώπης.

Η Ιταλία, πατρίδα μερικών από τις καλύτερες κουζίνες και τον καλύτερο πολιτισμό στην Ευρώπη, κατατάσσεται ως το 4ο καλύτερο σημείο συνταξιοδότησης. Με ένα σχετικά φθηνό κόστος διαμονής της τάξης των €511,92 ανά μήνα. Η Ιταλία έχει επίσης το τρίτο υψηλότερο ποσοστό προσδόκιμου ζωής στα 82 έτη και το δεύτερο υψηλότερο πληθυσμό άνω των 65 ετών.

Η Κύπρος βρίσκεται στην 7η θέση με σχετικά χαμηλό κόστος ζωής και υψηλό προσδόκιμο ζωής, το νησί της Αφροδίτης είναι ένας απίστευτος προορισμός για συνταξιούχους και όχι μόνο.

Αν επιθυμείτε κάτι πιο εξωτικό για τη συνταξιοδότησή σας, η Κούβα (6η), η Ιαπωνία (8η) και το Πουέρτο Ρίκο (10η) περιλαμβάνονται στους καλύτερους προσιτούς προορισμούς συνταξιοδότησης.

Ο Phil Jeynes, διευθυντής εταιρικής στρατηγικής της Reassured, σχολιάζει την έρευνα: “Με το σημερινό υψηλό κόστος ζωής στο Ηνωμένο Βασίλειο, πολλοί Βρετανοί αναζητούν να μετακομίσουν στο εξωτερικό για να συνταξιοδοτηθούν. Η έρευνά μας εντόπισε μια σειρά από απίστευτους προορισμούς για να διαλέξετε για να ζήσετε αυτά τα χρυσά χρόνια με περισσότερα χρήματα στην τσέπη για να απολαύσετε τη ζωή σε μια νέα χώρα”.

Την πλήρη έκθεση και τα στοιχεία μπορείτε να τα δείτε στη διεύθυνση: https://www.reassured.co.uk/most-affordable-countries-to-retire-to/

Σχετικές δημοσιεύσεις

Στο +3,5% η παραγωγή ασφαλίσεων ζωής και υγείας το 2025

Μείωση 9,5% των νέων εργασιών στις ατομικές ασφαλίσεις και αύξηση 30,7% στις ομαδικές

Ασφαλίσεις ζωής: Πτώση στα υπό διαχείριση κεφάλαια, αύξηση σε UL και αναβαλλόμενες παροχές πρώην υπαλλήλων

Το 82% των υπό διαχείριση κεφαλαίων –μαθηματικά αποθέματα– προήλθε από τις ατομικές ασφαλίσεις

Η δυναμική επιστροφή των ασφαλίσεων ζωής και τι σημαίνει για την αγορά

Με τα συνολικά κεφάλαια να φτάνουν τα 12,6 δισ. ευρώ, ο κλάδος επιβεβαιώνει ότι έχει αφήσει πίσω του την περίοδο στασιμότητας

Αύξηση 6,6% στα υπό διαχείριση κεφάλαια του κλάδου ζωής το 2025

Τόσο στις ατομικές όσο και στις ομαδικές ασφαλίσεις η άνοδος προκύπτει κατά κύριο λόγο από προϊόντα συνδεδεμένα με επενδύσεις

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Σταθερή η αναπτυξιακή πορεία της Eurohold το πρώτο τρίμηνο του 2026

Στον ασφαλιστικό τομέα, τα έσοδα ενισχύθηκαν κατά 13,3%, στα 78,1 εκατ. ευρώ, ενώ τα EBITDA υπερτετραπλασιάστηκαν

GDV: Η μεταφορά δεν λύνει το πρόβλημα, πώς ασφαλίζονται οι κίνδυνοι

Για τους Γερμανούς ασφαλιστές, οι αυξανόμενοι κίνδυνοι απαιτούν μια συνολική αντίληψη που να εμπεριέχει την πρόληψη και την κυβερνητική ευθύνη

Με άξονα την ανθεκτικότητα της Ευρώπης το 16ο Διεθνές Συνέδριο της Insurance Europe

Ο Αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας Αλ. Σαρρηγεωργίου συμμετείχε στις εργασίες και συντόνισε το πάνελ «Europe on the global stage: Influence or irrelevance?»

Στην Κύπρο το 17ο Διεθνές Συνέδριο της Insurance Europe το 2027

Ο ΣΑΕΚ, που θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση, αυτές τις μέρες συμμετέχει ενεργά στις εργασίες της Insurance Europe στις Βρυξέλλες

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

Εντάσσονται και οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές στο «Ξεκινώ Επιχειρηματικά», μετά την παρέμβαση του ΕΕΑ

Τη διαβεβαίωση έλαβε ο Πρόεδρος Γ. Χατζηθεοδοσίου από τον Αν. Υπουργό Ν. Παπαθανάση – Οι κινήσεις που προηγήθηκαν και το ειδικό webinar που ετοιμάζεται

Η Designia Insurance Brokers Κύριος Χορηγός στο Συνέδριο Ηγεσίας της ΕΑΣΕ

Άννυ Τρύφων: «Με χαρά στηρίξαμε το 37ο συνέδριο της ΕΑΣΕ με θέμα την εμπιστοσύνη, γιατί εκφράζει τη φιλοσοφία και τις αξίες μας»

Η Uber φέρνει στην Ελλάδα τη λειτουργία Ηχητικής Εγγραφής για πιο ασφαλείς διαδρομές

Οι επιβάτες μπορούν πλέον να καταγράφουν ήχο μέσα από το app, με ισχυρές δικλείδες προστασίας της ιδιωτικότητας

Καλοκαιρινές αποδράσεις με ασφάλεια: Η νέα παρέμβαση της INTERAMERICAN για την ταξιδιωτική προστασία

Η εταιρεία εγκαινιάζει τη θερινή περίοδο με νέα καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης

ΤτΕ: Μειώθηκε 0,5% το ενεργητικό των ασφαλιστικών το α΄ τρίμηνο, κατά 64 εκατ. ευρώ οι τεχνικές προβλέψεις

Οι ασφαλιστικές τεχνικές προβλέψεις ζωής μειώθηκαν κατά 90 εκατ., στα 12.439 εκατ. ευρώ, ενώ οι ζημιών αυξήθηκαν κατά 26 εκατ., στα 3.553 εκατ. ευρώ