Η Groupama Ασφαλιστική τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Angelman

H  Groupama Ασφαλιστική, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Angelman και συμμετέχοντας στη διεθνή δράση «Light It Up Blue», φωταγώγησε με μπλε χρώμα το κεντρικό κτήριο των γραφείων της στη Λεωφόρο Συγγρού, από το απόγευμα της Τετάρτης 15 Φεβρουαρίου και για όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας των Σπάνιων Παθήσεων και η 15η Φεβρουαρίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Angelman. Το Σύνδρομο Angelman είναι μια νευρο-αναπτυξιακή διαταραχή που επηρεάζει 1 στις 15.000 γεννήσεις και μεταξύ άλλων χαρακτηρίζεται από αναπτυξιακή και νοητική στέρηση, διαταραχές λόγου και κινητικά προβλήματα.

Η παγκόσμια δράση «Light It Up Blue», του Οργανισμού Angelman, πραγματοποιήθηκε φέτος για 2η συνεχή χρονιά στη χώρα μας, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, υπό την επιμέλεια του Συλλόγου Ατόμων και Φίλων με Σύνδρομο Angelman Ελλάδας. Στόχος της δράσης είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του ευρέος κοινού για το Σύνδρομο καθώς και η αποδοχή και ο εναγκαλισμός των πασχόντων για την ομαλή τους ένταξη στο κοινωνικό σύνολο.

Η Groupama Ασφαλιστική βρίσκεται “Σίγουρα δίπλα” στον Σύλλογο Γονέων και Φίλων Ατόμων με Σύνδρομο Angelman, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά την κοινωνική της ευαισθησία και στηρίζοντας με αυτό τον τρόπο τις 60 οικογένειες που βρίσκονται σε όλη την Ελλάδα. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*