back to top
16.8 C
Athens
Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2026

ΕΙΑΣ: Όλα για τις Υπηρεσίες Γραφείου Διεθνούς Ασφάλισης & Ασφαλίσεων Αστικής Ευθύνης Αυτοκινήτου

 Εκπαιδευτικό σεμινάριο σε περιβάλλον webinar και φυσικής τάξης, κατά την επιλογή σας

Τρίτη και Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου και 2 Μαρτίου 2023, 16.00 – 19.20

- Advertisement -

 Περιγραφή και Θεματολογία

Το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Υπηρεσιών Γραφείου Διεθνούς Ασφάλισης και Ασφαλίσεων Αστικής Ευθύνης Αυτοκινήτου, διάρκειας οκτώ (8) εκπαιδευτικών ωρών, περιγράφει ειδικούς τομείς ενδιαφέροντος της αγοράς Ασφαλίσεων Αυτοκινήτου, τα πρωτόκολλα διαδικασιών που διέπουν την οργάνωση και τη λειτουργία τους, αναφέρεται λεπτομερώς σε ειδικούς κινδύνους και αναλύει διεξοδικά και εμπεριστατωμένα τις υπηρεσίες του Γραφείου Διεθνούς Ασφάλισης, οι οποίες είναι απαραίτητες σε πλείστους όσους τύπους Ασφάλισης Αυτοκινήτου καθώς και, εξαιρετικά αναγκαίες και χρήσιμες στους οδηγούς και ιδιοκτήτες αυτοκινήτων.

- Advertisement -

Συγκεκριμένα, το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο αναπτύσσει ενδελεχώς τα ακόλουθα θέματα:    

α. Το περιβάλλον της αγοράς Διεθνούς Ασφάλισης Αυτοκινήτου

  • Τομείς ενδιαφέροντος 
  • Ειδικοί κίνδυνοι και οργάνωση ασφάλισής τους

β. Ο ρόλος του Γραφείου Διεθνούς Ασφάλισης και οι Υπηρεσίες του

  • Οργανωτικό Πλαίσιο Λειτουργίας του Γραφείου Διεθνούς Ασφάλισης
  • Αναλυτική Παρουσίαση των Υπηρεσιών του Γραφείου Διεθνούς Ασφάλισης
  • Οι απολήπτες των Υπηρεσιών του Γραφείου Διεθνούς Ασφάλισης
  • Οφέλη εκ των Υπηρεσιών του Γραφείου Διεθνούς Ασφάλισης

γ. Διακανονισμός Διασυνοριακών Τροχαίων Ατυχημάτων

  • Το Σύστημα Διεθνούς Ασφάλισης Αυτοκινήτων 

(Σκοπός και Λειτουργία Συστήματος «Πρασίνων Καρτών», Ενοποιημένη Συμφωνία, Προστασία Επισκεπτών, 4η Οδηγία,  Σκοπός της Οδηγίας, Αντιπρόσωποι  Ζημιών, Οργανισμός Αποζημίωσης, Κέντρο  Πληροφοριών).

  • Το Ελληνικό Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης (Σκοπός και Λειτουργία, Σχέσεις μεταξύ του Ελληνικού Γραφείου Διεθνούς Ασφάλισης και των μελών του, Έκδοση Πράσινης Κάρτας, Αντασφαλιστική κάλυψη). 
  • Οργάνωση του Τμήματος Διεθνών Ζημιών (Διορισμός ανταποκριτών, αντιπροσώπων ζημιών, Διακανονισμός Απαιτήσεων). 
  • Ασφαλιστική Οργάνωση (απαιτήσεις κατοίκων εξωτερικού, από ζημία προκληθείσα από ελληνικό όχημα στο εξωτερικό, απαιτήσεις κατοίκων εξωτερικού από ζημία προκληθείσα από ελληνικό όχημα στην Ελλάδα).
  • Διακανονιστική Οργάνωση (ανταποκριτής και αντιπρόσωπος ζημιών αλλοδαπού ασφαλιστή, ταυτόχρονος χειρισμός ζημιών με το σύστημα διεθνούς ασφάλισης και 4ης Οδηγίας).

Το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο εμπεριέχει εφαρμοσμένα WORKSHOPS και Παραδείγματα διακανονισμού διασυνοριακών ζημιών, καθώς και scenarios ατυχημάτων. 

Επίσης, πέραν της θεωρητικής προσέγγισης του θέματος, που είναι αναγκαία προκειμένου να ορισθούν τα ασφαλιστικά αντικείμενα, οι κίνδυνοι, η ασφαλιστική τεχνική και τα πρωτόκολλα διαδικασιών, έμφαση θα δοθεί σε επιλεγμένα case studies και στην παρουσίαση της συγκροτημένης εμπειρίας, ώστε το εκπαιδευτικό κοινό να μπορεί πλέον να αντιλαμβάνεται άριστα και κατά τρόπον αξιοποιήσιμο, το συνολικό πλαίσιο των Υπηρεσιών του Γραφείου Διεθνούς Ασφάλισης και Ασφαλίσεων Αστικής Ευθύνης Αυτοκινήτου. 

Σε ποιους απευθύνεται

Το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο απευθύνεται σε: 

  • Διοικητικά Στελέχη Ασφαλιστικών Εταιριών και Εταιριών ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, που επιθυμούν να εμπλουτίσουν ή να εξειδικεύσουν την τεχνογνωσία τους επί του θέματος των Ειδικών Ασφαλίσεων Αυτοκινήτου και των Υπηρεσιών του Γραφείου Διεθνούς Ασφάλισης. 
  • Ειδικότερα, διοικητικά στελέχη του Τομέως Ασφαλίσεων Αυτοκινήτου, Motor Underwriters, στελέχη αποζημιώσεων (claims managers, adjusters and handlers), στελέχη του τομέως ευθύνης, καθώς και στελέχη Εκδόσεων Ασφαλιστηρίων Συμβολαίων που επιθυμούν να μεγιστοποιήσουν την ασφαλιστική τεχνογνωσία τους επί του θέματος του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου, με προφανή οφέλη στην απόδοση της εργασίας τους και στην προοπτική εξέλιξής τους. 
  • Πραγματογνώμονες, Εκτιμητές Ζημιών, καθώς και Στελέχη Νομικών Υπηρεσιών και Αναλογιστικών Διευθύνσεων που έχουν εύλογο ενδιαφέρον επί του θεματικού αντικειμένου του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου. 
  • Στελέχη Πωλήσεων, Εκπαίδευσης, Marketing, Product Development και Εξυπηρέτησης Πελατών που τα εργασιακά αντικείμενά τους συμπεριλαμβάνουν τομείς Motor Insurance. 
  • Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές όλων των βαθμίδων που επιθυμούν να ισχυροποιήσουν την Motor Business τεχνογνωσία τους, προκειμένου να αναπτύξουν περαιτέρω τις εργασίες και τις πωλήσεις τους στις Ασφαλίσεις Αυτοκινήτου. 
  • Στελέχη Τραπεζών που χειρίζονται θέματα ασφαλιστικού ενδιαφέροντος και Bancassurance. 

Στόχοι Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου

Το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο έχεις τους εξής κύριους στόχους:

  • Να γνωρίσει λεπτομερώς στο εκπαιδευτικό κοινό ειδικούς τομείς της αγοράς Ασφαλίσεων Αυτοκινήτου, επιμέρους περιοχές της, τη δυναμική της και τις προοπτικές της.
  • Να εξοικειώσει το εκπαιδευτικό κοινό με ειδικούς κινδύνους που εντάσσονται στην αγορά Ασφαλίσεων Αυτοκινήτου.
  • Να περιγράψει, κατά τρόπο κατανοητό και πλήρη τον ρόλο και τις υπηρεσίες του Γραφείου Διεθνούς Ασφάλισης, αλλά και τις πρακτικές εφαρμογές τους σε μεγάλες περιοχές των Ασφαλίσεων Αυτοκινήτου.
  • Να διευκολύνει τους εκπαιδευόμενους και ενασχολούμενους με τις Ασφαλίσεις Αυτοκινήτου, σε τρόπο που να αντιμετωπίζουν και να διαχειρίζονται αποτελεσματικά όλες τις προκύπτουσες περιπτώσεις των πελατών τους.

Εκπαιδευτικές Σημειώσεις

Οι συμμετέχοντες στο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο θα έχουν χρηστική και αξιοποιήσιμη πρόσβαση σε πλήρες σετ ηλεκτρονικών σημειώσεων και παρουσιάσεων, ανηρτημένων στην ψηφιακή εκπαιδευτική πλατφόρμα του Ινστιτούτου. 

Εισηγήτριες Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου 

Εισηγήτριες του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου είναι:

  • H κα Φωτεινή Αβραμούδα, Στέλεχος του Γραφείου Διεθνούς Ασφάλισης, με εξειδίκευση σε θέματα Διακανονισμού Ζημιών και Δικαστικών Διαφορών.
  • H κα Αγγελική Αγγελοπούλου, Στέλεχος του Γραφείου Διεθνούς Ασφάλισης, με εξειδίκευση σε θέματα Διακανονισμού Ζημιών και διαχείρισης της 4ης Κοινοτικής Οδηγίας Αυτοκινήτων. 

Κόστος Συμμετοχής

 Εταιρείες – Μέλη ΕΙΑΣ

  • εξατομικευμένες συμμετοχές: €100
  • πολλαπλές συμμετοχές (άνω των τριών): €70 ανά συμμετοχή 

Εταιρείες – μη Μέλη ΕΙΑΣ

  • εξατομικευμένες συμμετοχές: €130
  • πολλαπλές συμμετοχές (άνω των τριών):€100 ανά συμμετοχή

Μέλη ΕΙΑΣ ALUMNI SOCIETY

  • εξατομικευμένες συμμετοχές: €50

Αιτήσεις Συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι και τη Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2023.

ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ

Το σεμινάριο είναι εντάξιμο στην επιδότηση ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ) ΛΑΕΚ, ενώ, ειδικά για τους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές, σημειώνουμε ότι οι εκπαιδευτικές δαπάνες φοροεκπίπτουν.

 Σε περιβάλλον webinar

Η διαδικτυακή παρακολούθηση του σεμιναρίου προϋποθέτει: γραμμή ADSL με ταχύτητα ανώτερη των 2 Mbps, μέσω Η/Υ ή άλλης φορητής συσκευής. Σύγχρονο Η/Υ με μοντέρνο Internet browser (τελευταίες εκδόσεις Mozilla, Chrome, Edge, Safari) με εγκατεστημένο τον Flash Player. Προτείνεται να συνδεθείτε από δίκτυο που δεν έχει περιορισμούς στην πρόσβαση ιστοσελίδων όπως συνήθως γίνεται σε εταιρικά περιβάλλοντα.

  • Αίτηση Συμμετοχής, επισυνάπτεται ακολούθως

Σχετικές δημοσιεύσεις

ΕΑΕΕ – ΕΙΑΣ: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την ασφαλιστική απάτη με εισηγητή τον Πάνο Μαζαράκη

Ένα νέο ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την πρόληψη, την αποτροπή και την αντιμετώπιση της ασφαλιστικής απάτης υλοποιούν

Αναλογιστική λειτουργία: Ο κρίσιμος μηχανισμός πίσω από τη λειτουργία μιας ασφαλιστικής, σε ένα σεμινάριο

Από το Ελληνικό Ινστιτούτο Εσωτερικών Ελεγκτών (ΙΕΕΕ), με εισηγητές τη Μαριάννα Ανυφαντή και τον Αναστάσιο Νάκη

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Σεπτεμβρίου 2026 του ΕΙΑΣ

Σεμινάρια, ολοκληρωμένα προγράμματα αλλά και διαλέξεις σε συνεργασία με το CII και την ΕΑΕΕ

Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη, In Motion for Safety: Σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στο ΠΑΠΕΙ με συμμετοχή της Τροχαίας Αττικής

Οι εκπρόσωποί της κατά τον χαιρετισμό τους αναφέρθηκαν στα αποτελέσματα της εντατικής αστυνόμευσης και των ελέγχων που διενεργούνται

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ατομικός Επενδυτικός Λογαριασμός Ανηλίκων: Η νέα ευκαιρία για τις ασφαλιστικές στην αποταμίευση 

Μια νέα ευκαιρία για την ασφαλιστική αγορά δημιουργεί το σχέδιο νόμου για τον Ατομικό Επενδυτικό Λογαριασμό Ανηλίκων (Α.Ε.Λ.Α.)

Cyber Resilience Masterclass: Από την αντίδραση στη στρατηγική θωράκιση

Η κυβερνοασφάλεια δεν αποτελεί πλέον αποκλειστικά τεχνικό ζήτημα, αλλά κρίσιμο παράγοντα για την οικονομική και επιχειρησιακή βιωσιμότητα

Πράσινο φως από Επιτροπή Ανταγωνισμού στη συγχώνευση Crediabank-Ευρώπη Holdings

Τη συγχώνευση των εταιρειών «CREDIABANK ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και «ΕΥΡΩΠΗ HOLDINGS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» ενέκρινε ομόφωνα η Επιτροπή Ανταγωνισμού

Ο Κωνσταντίνος Καρέτσας πρωταγωνιστεί στη νέα καμπάνια της Interamerican

Με πρωταγωνιστή τον Κωνσταντίνο Καρέτσα, τον νεαρό ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ελλάδας, η Interamerican περνά στη νέα εποχή της διαφημιστικής της επικοινωνίας

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Around the table 2026: Η Mastercard σε προσκαλεί να ανακαλύψεις τη γαστρονομική πλευρά της Αθήνας

Μετά από τέσσερις επιτυχημένες διοργανώσεις, το Around the table επιστρέφει στην Αθήνα για 5η συνεχόμενη χρονιά, έχοντας πλέον καθιερωθεί

Η Interamerican παρουσιάζει τη νέα της καμπάνια:
«Ό,τι για εσένα είναι σπουδαίο, για εμάς είναι τα πάντα» με πρωταγωνιστή τον Κωνσταντίνο Καρέτσα

Η Interamerican παρουσιάζει τη νέα της καμπάνια με κεντρικό μήνυμα «Ό,τι για εσένα είναι σπουδαίο, για εμάς είναι τα πάντα» και πρωταγωνιστή τον διεθνή

Ατομικός Επενδυτικός Λογαριασμός Ανηλίκων: Η νέα ευκαιρία για τις ασφαλιστικές στην αποταμίευση 

Μια νέα ευκαιρία για την ασφαλιστική αγορά δημιουργεί το σχέδιο νόμου για τον Ατομικό Επενδυτικό Λογαριασμό Ανηλίκων (Α.Ε.Λ.Α.)

H EUROINS Ελλάδος Xρυσός Χορηγός της 8ης Εθνικής Συνδιάσκεψης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών

Tην αναβάθμιση της συνεργασίας με τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές και την ενίσχυση της παρουσίας της στους κλάδους non-motor ανέδειξε η EUROINS Ελλάδος

Βιογραφικό με AI: Οι συμβουλές της Kaspersky για ασφαλή και αποτελεσματική αναζήτηση εργασίας

Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα* της Kaspersky, το 90% των συμμετεχόντων δηλώνει ότι χρησιμοποιεί εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης