insurance europe logo

Insurance Europe: Να μπει “φρένο” στις απαιτήσεις για την ασφάλιση κυβερνοχώρου

Στην ενθάρρυνση βέλτιστων πρακτικών και στην αποφυγή επιβολής νέων απαιτήσεων θα πρέπει να προσανατολιστει το FSB (Financial Stability Board) ως προς τις νέες προτάσεις του για την αναφορά περιστατικών στον κυβερνοχώρο, αναφέρει η Insurance Europe, σε επιστολή-απάντηση σχετικά με τη διαβούλευση του Συμβουλίου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για την αναφορά περιστατικών στον κυβερνοχώρο.

Σύμφωνα με τους Ευρωπαίους Ασφαλιστές, ο ασφαλιστικός τομέας στηρίζει τη σύγκλιση και την επαναχρησιμοποίηση των υφιστάμενων προτύπων για την αναφορά περιστατικών στον cyber χώρο, συμπεριλαμβανομένων των νέων προτάσεων.

Κατά την Insurance Europe, οιεσδήποτε νέες προτάσεις θα πρέπει να έχουν ως στόχο την ενθάρρυνση των βέλτιστων πρακτικών, αποσοβώντας τη θέσπιση νέων απαιτήσεων, όπως πρόσθετα κανάλια πληροφόρησης ή πολλαπλά επίπεδα αναφοράς.

Η Insurance Europe εμμένει τη θέση της ότι η συνέπεια στην ορολογία που χρησιμοποιείται σε διαφορετικές νομοθεσίες και κείμενα θα βοηθήσει στη μεγαλύτερη σύγκλιση στην αναφορά περιστατικών στον κυβερνοχώρο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*