back to top
19.6 C
Athens
Σάββατο 23 Μαΐου 2026

ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ – GE Healthcare: Ισχυρή συμμαχία για την Υγεία 

Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ και η GE Healthcare ανακοινώνουν την ισχυρή συνεργασία τους στον τομέα της Απεικονιστικής Ιατρικής, με γνώμονα την μέγιστη διαγνωστική ακρίβεια και τη βέλτιστη φροντίδα για όλους. 

Με διαχρονικό «σύμμαχο» τη GE Healthcare, η ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ εξοπλίζει τα Διαγνωστικά Κέντρα της με συστήματα τελευταίας απεικονιστικής τεχνολογίας και επενδύει αφειδώς στη διαρκή αναβάθμισή τους, υπηρετώντας τις αρχές της αξιόπιστης διάγνωσης, της καθολικής φροντίδας, της ανθρώπινης προσέγγισης για κάθε ασθενή. 

- Advertisement -

Μέσα στο 2022 ανανεώθηκε και αναβαθμίστηκε όλος ο εξοπλισμός των Διαγνωστικών Κέντρων του Ομίλου στη Θεσσαλονίκη. Εγκαταστάθηκαν 4 νέοι αξονικοί τομογράφοι και αναβαθμίστηκαν 5 μαγνητικοί τομογράφοι. 

Στο δίκτυο του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ έχουν εγκατασταθεί και λειτουργούν 47 συστήματα Αξονικής και Μαγνητικής Τομογραφίας καθώς επίσης και δεκάδες συστήματα υπερηχοτομογραφίας τελευταίας γενιάς της GE Healthcare. 

- Advertisement -

Ξεχωρίζουν ο Αξονικός Τομογράφος 128 τομών Revolution Maxima  και ο SIGNA™ Voyager AIR™, ο πρώτος μαγνητικός τομογράφος 1.5T με τεχνολογία AIR™ και τεχνητή νοημοσύνη. 

Ο τελευταίας γενιάς αξονικός τομογράφος Revolution Maxima ανταποκρίνεται στις ανάγκες όλων των ασθενών, παρέχοντας υψηλή ποιότητα εικόνας σε μικρότερο χρόνο εξέτασης. Οι ασθενείς είναι σε θέση να πραγματοποιούν εκτός από εξετάσεις ρουτίνας και πιο εξειδικευμένες, όπως αξονική στεφανιογραφία και αξονική αγγειογραφία.

Ο μαγνητικός τομογράφος SIGNA™ Voyager AIR™, προσφέρει νέα επίπεδα άνεσης στον ασθενή, με ευέλικτο σχεδιασμό πηνίων και νέες εφαρμογές, σχεδιασμένες ειδικά για τη μείωση του χρόνου σάρωσης και του θορύβου στο ελάχιστο δυνατό. Έτσι, εξαλείφεται το αίσθημα δυσφορίας, γεγονός που καθιστά το σύστημα κατάλληλο ακόμη και για ασθενείς με κλειστοφοβία.  

Mία από τις πιο σημαντικές επενδύσεις του Ομίλου, σε συνεργασία με τη GE Healthcare, αφορά τον τομέα της Πυρηνικής Ιατρικής. Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ είναι αυτή τη στιγμή ο μόνος ιδιωτικός πάροχος υπηρεσιών Υγείας που διαθέτει το προηγμένο σύστημα ποζιτρονικής υπολογιστικής τοµογραφίας PET/CT Discovery IQ.  

Τα Discovery IQ της GE Healthcare, 5 δακτυλίων στην Αθήνα και 3 δακτυλίων στη Θεσσαλονίκη, µε την τεχνολογία Q.Clear και το προηγμένο λογισμικό ποσοτικοποίησης, προσφέρουν υψηλότερη ποιότητα εικόνας και βελτιστοποίηση στην ποσοτικοποίηση σε σύγκριση με άλλα συμβατικά PET/CT, για έγκαιρη και αξιόπιστη διάγνωση αλλά και παρακολούθηση της ανταπόκρισης του ασθενούς στη θεραπεία. Ανάμεσα στα πλεονεκτήματά τους είναι η ταχεία απεικόνιση, η δυνατότητα μείωσης της χορηγούμενης δόσης ραδιοφαρμάκου αλλά και η διευκόλυνση της εξέτασης για ηλικιωμένους, ασθενείς που πονάνε ή έχουν κλειστοφοβία καθώς και σε επιβαρυμένους ασθενείς που δεν μπορούν να παραμείνουν ακίνητοι για μεγάλο χρονικό διάστημα.  

«Επενδύουμε σε νέα διαγνωστικά εργαλεία, τεχνολογία αιχμής και διαρκείς αναβαθμίσεις, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της σύγχρονης Διαγνωστικής Ιατρικής, με στόχο την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, με την ελάχιστη δυνατή καταπόνηση των εξεταζόμενων. Ευχαριστούμε τη GE που στέκεται αρωγός στη δέσμευσή μας για την παροχή κορυφαίας διαγνωστικής ακρίβειας και για την βέλτιστη εξυπηρέτηση των πολιτών», τόνισε για τη συνεργασία ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, Γεώργιος Ευ. Σπανός.  

«Η GE Healthcare συνεργάζεται στενά με τη ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ επί σειρά ετών, με στόχο τη διαρκή αναζήτηση και επίτευξη της τεχνολογικής καινοτομίας στην παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που συνεχίζουμε την συνεργασία μας με την εγκατάσταση και λειτουργία απεικονιστικών συστημάτων υψηλής τεχνολογίας εφοδιασμένων με εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης, πρωτοποριακών αλγορίθμων για χαμηλή δόση ακτινοβολίας και εργαλείων για την βελτιστοποίηση της συνολικής εμπειρίας των ασθενών», ανέφερε ο Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής Ελλάδος και Κύπρου της GE Healthcare, Σπυρίδων Γκίκας. 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αλλαγές στα μερίδια του bancassurance, η Allianz με ΕΤΕ αποφασιστικά στην αγορά

6% αύξηση στα έσοδα από προμήθειες σε επίπεδο ομίλου προσδοκά η ΕΤΕ από την εξαγορά του 30% της Allianz Ελλάδος

Το επόμενο μεγάλο νέο για την Εθνική Ασφαλιστική

Τριετής συλλογική σύμβαση εργασίας σμιλεύεται στα γραφεία της Διοίκησης

Το Vivian Lab και η Βιοϊατρική φέρνουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα τα Menopause Days

Σε κάθε σταθμό της δράσης και με διαδραστικό τρόπο οι γυναίκες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν και να λάβουν εξατομικευμένη καθοδήγηση

Η Έλενα Αννίνου νέα Insurance Relations & Partnerships Manager στον Όμιλο ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ

Η προσθήκη της κ. Αννίνου αναμένεται να συμβάλει καθοριστικά στη στρατηγική ανάπτυξη των συνεργασιών του Ομίλου με την ασφαλιστική αγορά

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η Affidea σε ρόλο… Υποστηρικτή Υγείας του Εθνικού Θεάτρου

Η Affidea θα καλύψει πλήρως τις ανάγκες πρόληψης-διάγνωσης των εργαζομένων, ενώ παράλληλα θα τρέξουν κοινές δράσεις ευαισθητοποίησης

Οι ΤΟΜΥ δίπλα στον πολίτη: Πάνω από 1,2 εκατομμύρια επισκέψεις το 2025

Οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι συνεχίζουν να προσφέρουν ουσιαστικές υπηρεσίες υγείας παρά τις σημαντικές ελλείψεις προσωπικού και τις αυξημένες τοπικές ανάγκες

Σοβαρές καταγγελίες για το νέο σύστημα αιμοδοσίας: Το ΕΚΕΑ προειδοποιεί για θεσμικά λάθη και κινδύνους

Η αποσύνδεση των αιμοδοσιών από τον εθνικό φορέα, επισημαίνεται, αντιβαίνει στις διεθνείς πρακτικές και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια του αίματος

Η Τεχνητή Νοημοσύνη καταπολεμά τις αλληλεπιδράσεις των φαρμάκων!

Μια πρωτοποριακή ψηφιακή πλατφόρμα Ελλήνων ειδικών παρουσιάστηκε στο 10ο Health Innovation Conference – #hico26

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

eSafe Cyber Security Hellas και Cato Networks ανέδειξαν το μέλλον του AI-native SASE

Ένα exclusive roundtable event, αφιερωμένo στις νέες αρχιτεκτονικές ασφάλειας και στη μετάβαση σε AI-native υποδομές

ΕΥΡΩΠΗ Holdings: Ξεκινά η διαδικασία συγχώνευσης με την CrediaBank

Ν. Μακρόπουλος: «Επιταχύνουμε συνδυάζοντας τις ικανότητές μας στην ασφαλιστική αναδοχή και μεσιτεία με το πανελλαδικό δίκτυο διανομής και την ψηφιακή εμβέλεια της τράπεζας»

Δ. Μαζαράκης από την Ύδρα: Καμία πρόοδος στην Υγεία

Τι απάντησε ο CEO της Εθνικής Ασφαλιστικής σε σχετική ερώτηση του «IW» στην 26η Συνάντηση των (Αντ)ασφαλιστών

Διήμερο webinar ΕΕΑ-ΕΙΑΣ για την επίδραση της ΤΝ στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε 2 διαδικτυακές συναντήσεις, 25 και 27 Μαΐου – Δείτε τη θεματολογία και τους εισηγητές, δηλώστε δωρεάν συμμετοχή