back to top
24.7 C
Athens
Τετάρτη 20 Μαΐου 2026

ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ – GE Healthcare: Ισχυρή συμμαχία για την Υγεία 

Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ και η GE Healthcare ανακοινώνουν την ισχυρή συνεργασία τους στον τομέα της Απεικονιστικής Ιατρικής, με γνώμονα την μέγιστη διαγνωστική ακρίβεια και τη βέλτιστη φροντίδα για όλους. 

Με διαχρονικό «σύμμαχο» τη GE Healthcare, η ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ εξοπλίζει τα Διαγνωστικά Κέντρα της με συστήματα τελευταίας απεικονιστικής τεχνολογίας και επενδύει αφειδώς στη διαρκή αναβάθμισή τους, υπηρετώντας τις αρχές της αξιόπιστης διάγνωσης, της καθολικής φροντίδας, της ανθρώπινης προσέγγισης για κάθε ασθενή. 

- Advertisement -

Μέσα στο 2022 ανανεώθηκε και αναβαθμίστηκε όλος ο εξοπλισμός των Διαγνωστικών Κέντρων του Ομίλου στη Θεσσαλονίκη. Εγκαταστάθηκαν 4 νέοι αξονικοί τομογράφοι και αναβαθμίστηκαν 5 μαγνητικοί τομογράφοι. 

Στο δίκτυο του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ έχουν εγκατασταθεί και λειτουργούν 47 συστήματα Αξονικής και Μαγνητικής Τομογραφίας καθώς επίσης και δεκάδες συστήματα υπερηχοτομογραφίας τελευταίας γενιάς της GE Healthcare. 

- Advertisement -

Ξεχωρίζουν ο Αξονικός Τομογράφος 128 τομών Revolution Maxima  και ο SIGNA™ Voyager AIR™, ο πρώτος μαγνητικός τομογράφος 1.5T με τεχνολογία AIR™ και τεχνητή νοημοσύνη. 

Ο τελευταίας γενιάς αξονικός τομογράφος Revolution Maxima ανταποκρίνεται στις ανάγκες όλων των ασθενών, παρέχοντας υψηλή ποιότητα εικόνας σε μικρότερο χρόνο εξέτασης. Οι ασθενείς είναι σε θέση να πραγματοποιούν εκτός από εξετάσεις ρουτίνας και πιο εξειδικευμένες, όπως αξονική στεφανιογραφία και αξονική αγγειογραφία.

Ο μαγνητικός τομογράφος SIGNA™ Voyager AIR™, προσφέρει νέα επίπεδα άνεσης στον ασθενή, με ευέλικτο σχεδιασμό πηνίων και νέες εφαρμογές, σχεδιασμένες ειδικά για τη μείωση του χρόνου σάρωσης και του θορύβου στο ελάχιστο δυνατό. Έτσι, εξαλείφεται το αίσθημα δυσφορίας, γεγονός που καθιστά το σύστημα κατάλληλο ακόμη και για ασθενείς με κλειστοφοβία.  

Mία από τις πιο σημαντικές επενδύσεις του Ομίλου, σε συνεργασία με τη GE Healthcare, αφορά τον τομέα της Πυρηνικής Ιατρικής. Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ είναι αυτή τη στιγμή ο μόνος ιδιωτικός πάροχος υπηρεσιών Υγείας που διαθέτει το προηγμένο σύστημα ποζιτρονικής υπολογιστικής τοµογραφίας PET/CT Discovery IQ.  

Τα Discovery IQ της GE Healthcare, 5 δακτυλίων στην Αθήνα και 3 δακτυλίων στη Θεσσαλονίκη, µε την τεχνολογία Q.Clear και το προηγμένο λογισμικό ποσοτικοποίησης, προσφέρουν υψηλότερη ποιότητα εικόνας και βελτιστοποίηση στην ποσοτικοποίηση σε σύγκριση με άλλα συμβατικά PET/CT, για έγκαιρη και αξιόπιστη διάγνωση αλλά και παρακολούθηση της ανταπόκρισης του ασθενούς στη θεραπεία. Ανάμεσα στα πλεονεκτήματά τους είναι η ταχεία απεικόνιση, η δυνατότητα μείωσης της χορηγούμενης δόσης ραδιοφαρμάκου αλλά και η διευκόλυνση της εξέτασης για ηλικιωμένους, ασθενείς που πονάνε ή έχουν κλειστοφοβία καθώς και σε επιβαρυμένους ασθενείς που δεν μπορούν να παραμείνουν ακίνητοι για μεγάλο χρονικό διάστημα.  

«Επενδύουμε σε νέα διαγνωστικά εργαλεία, τεχνολογία αιχμής και διαρκείς αναβαθμίσεις, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της σύγχρονης Διαγνωστικής Ιατρικής, με στόχο την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, με την ελάχιστη δυνατή καταπόνηση των εξεταζόμενων. Ευχαριστούμε τη GE που στέκεται αρωγός στη δέσμευσή μας για την παροχή κορυφαίας διαγνωστικής ακρίβειας και για την βέλτιστη εξυπηρέτηση των πολιτών», τόνισε για τη συνεργασία ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, Γεώργιος Ευ. Σπανός.  

«Η GE Healthcare συνεργάζεται στενά με τη ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ επί σειρά ετών, με στόχο τη διαρκή αναζήτηση και επίτευξη της τεχνολογικής καινοτομίας στην παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που συνεχίζουμε την συνεργασία μας με την εγκατάσταση και λειτουργία απεικονιστικών συστημάτων υψηλής τεχνολογίας εφοδιασμένων με εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης, πρωτοποριακών αλγορίθμων για χαμηλή δόση ακτινοβολίας και εργαλείων για την βελτιστοποίηση της συνολικής εμπειρίας των ασθενών», ανέφερε ο Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής Ελλάδος και Κύπρου της GE Healthcare, Σπυρίδων Γκίκας. 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αλλαγές στα μερίδια του bancassurance, η Allianz με ΕΤΕ αποφασιστικά στην αγορά

6% αύξηση στα έσοδα από προμήθειες σε επίπεδο ομίλου προσδοκά η ΕΤΕ από την εξαγορά του 30% της Allianz Ελλάδος

Το επόμενο μεγάλο νέο για την Εθνική Ασφαλιστική

Τριετής συλλογική σύμβαση εργασίας σμιλεύεται στα γραφεία της Διοίκησης

Το Vivian Lab και η Βιοϊατρική φέρνουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα τα Menopause Days

Σε κάθε σταθμό της δράσης και με διαδραστικό τρόπο οι γυναίκες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν και να λάβουν εξατομικευμένη καθοδήγηση

Η Έλενα Αννίνου νέα Insurance Relations & Partnerships Manager στον Όμιλο ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ

Η προσθήκη της κ. Αννίνου αναμένεται να συμβάλει καθοριστικά στη στρατηγική ανάπτυξη των συνεργασιών του Ομίλου με την ασφαλιστική αγορά

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η Τεχνητή Νοημοσύνη καταπολεμά τις αλληλεπιδράσεις των φαρμάκων!

Μια πρωτοποριακή ψηφιακή πλατφόρμα Ελλήνων ειδικών παρουσιάστηκε στο 10ο Health Innovation Conference – #hico26

10th Health Innovation Conference 2026: Το νέο Ταμείο Καινοτομίας σε εφαρμογή από τον Σεπτέμβριο

Παράλληλα, το πρώτο στρογγυλό τραπέζι του #hico26 ανέδειξε μεγάλες προκλήσεις για τη δευτερογενή χρήση δεδομένων υγείας 

Σημαντικές βελτιώσεις στο νέο πλαίσιο πρόσβασης ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες

Οι αλλαγές αναμένεται να βελτιώσουν ουσιαστικά την καθημερινότητα χιλιάδων ασθενών με σπάνια και σοβαρά νοσήματα

10th Health Innovation Conference 2026 – Διακεκριμένοι ομιλητές παρουσιάζουν τις μεγάλες αλλαγές στην καινοτομία υγείας

Από τις νέες θεραπείες έως την ΤΝ και τα δεδομένα υγείας, η θεματολογία του #hico26 καλύπτει όλο το φάσμα της σύγχρονης ιατρικής και τεχνολογικής προόδου

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Περιοδεία του ΕλΔΑΠ στη Β. Ελλάδα για την ενίσχυση της πολιτικής προστασίας και της ανθεκτικότητας

Με σειρά δράσεων το Ελληνικό Δίκτυο Ανθεκτικών Πόλεων επιβεβαιώνει τον ρόλο του ως συντονιστή του Greek Adaptation Hub και στρατηγικού εταίρου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Η Υδρόγειος Ασφαλιστική υποδέχθηκε στην Ελλάδα τον Πρόεδρο του Ομίλου Reale και delegates της Reale Mutua

Η επίσκεψη ανέδειξε το κοινό όραμα, τις αξίες αμοιβαιότητας και τη δυναμική της συνεργασίας ασφαλιστικής και ομίλου στην ελληνική ασφαλιστική αγορά

Η Τεχνητή Νοημοσύνη καταπολεμά τις αλληλεπιδράσεις των φαρμάκων!

Μια πρωτοποριακή ψηφιακή πλατφόρμα Ελλήνων ειδικών παρουσιάστηκε στο 10ο Health Innovation Conference – #hico26

Η EY επαναπροσδιορίζει τις ελεγκτικές υπηρεσίες με agentic AI

Με την επικαιροποίησή τους, η μεθοδολογία και το πλαίσιο της EY ενισχύουν την αξιοπιστία και γίνονται η βάση σειράς ελεγκτικών και άλλων υπηρεσιών

26th Insurance & Reinsurance Meeting: Ξεκινά σήμερα με εκδηλώσεις των Aon και Eurolife FFH

Ένας θεσμός συνυφασμένος με το νησί της Ύδρας – Το πρόγραμμα των συζητήσεων και των networking events