Το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού και η Ευρωπαϊκή Πίστη στην Global Money Week 2022

Το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού σε αρμονική συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Πίστη συμβάλλουν στην διάχυση της χρηματοοικονομικής γνώσης στην παγκόσμια κοινότητα, μέσω των δράσεων τους στην «Global Money Week 2022» του ΟΟΣΑ

Κατά την διάρκεια της εβδομάδας 21-27 Μαρτίου 2022, το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού συμμετείχε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην «Global Money Week», την ετήσια διεθνή εκστρατεία χρηματοοικονομικής ευαισθητοποίησης, η οποία υπογραμμίζει την εξέχουσα σημασία της εκπαίδευσης των παιδιών και των νέων σχετικά με τον Χρηματοοικονομικό Αλφαβητισμό.

Η διεθνής εκστρατεία «Global Money Week» διοργανώνεται από το Διεθνές Δίκτυο Χρηματοοικονομικής Εκπαίδευσης του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ – OECD/INFE). Να σημειωθεί ότι το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού αποτελεί Συνδεδεμένο Μέλος του Διεθνούς Δικτύου Χρηματοοικονομικής Εκπαίδευσης του ΟΟΣΑ από τον Απρίλιο του 2021.

Στην εκστρατεία «Global Money Week» συμμετέχουν κάθε χρόνο περισσότεροι από 10.000 φορείς και οργανισμοί, από 100 και πλέον χώρες ανά τον κόσμο. Στην φετινή εκστρατεία συγκεκριμένα, η οποία διοργανώθηκε για δέκατη χρονιά, συμμετείχαν 10.275 φορείς από 108 χώρες.

Με την ευκαιρία της πρόσφατης δημοσίευσης της ετήσιας έκθεσης πεπραγμένων στα πλαίσια της φετινής εκστρατείας από την αρμόδια επιτροπή του ΟΟΣΑ, θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας τον παρακάτω σύντομο απολογισμό για τις δράσεις του Ινστιτούτου σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Πίστη Α.Ε.Γ.Α.

Το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού πρωταγωνίστησε, μαζί με τους συνεργάτες και τους χορηγούς του, στις συλλογικές προσπάθειες της Ελλάδας για την φετινή «Global Money Week», με στόχο να προσεγγίσει τα παιδιά και τους νέους μας για έναν ξεχωριστό σκοπό· να επικοινωνήσει σε αυτά κάποιες σημαντικές αξίες που σχετίζονται με όλες τις πτυχές της υπεύθυνης διαχείρισης των χρημάτων. Είναι βέβαιο πως όλοι πρέπει να μάθουν να διαχειρίζονται τα χρήματά τους με σύνεση∙ όσο νωρίτερα, τόσο το καλύτερο.

Την φετινή χρονιά, η Ευρωπαϊκή Πίστη Α.Ε.Γ.Α. ένωσε για πρώτη φορά τις δυνάμεις της με το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού, στα πλαίσια της εκστρατείας αυτής, με σκοπό την δημιουργία και την διάχυση προς όλη την κοινωνία, υψηλής ποιότητας υλικού χρηματοοικονομικής εκπαίδευσης και χρηματοοικονομικής ενδυνάμωσης.

Πιο συγκεκριμένα, το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού ανέλαβε την δημιουργία του τεύχους Μαρτίου 2022 του τριμηνιαίου ενημερωτικού περιοδικού ViSION της Ευρωπαϊκής Πίστης, το οποίο είναι αφιερωμένο στον Χρηματοοικονομικό Αλφαβητισμό.

Στο τεύχος αυτό παρουσιάζονται, μεταξύ άλλων, οι διάφορες πτυχές του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού, οι ομάδες ενδιαφέροντος για τον χρηματοοικονομικό αλφαβητισμό, το χρηματοοικονομικό άγχος, τα οφέλη της αναβαλλόμενης ευχαρίστησης, τα στάδια της χρηματοοικονομικής μας ζωής, μία συνέντευξη του Προέδρου του Ινστιτούτου, ένα τεστ χρηματοοικονομικών γνώσεων για παιδιά καθώς και ένα αντίστοιχο τεστ χρηματοοικονομικών συμπεριφορών για παιδιά.

Το περιοδικό έχει περισσότερους από 90.000 εγγεγραμμένους συνδρομητές, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να έχουν πρόσβαση στο πλούσιο υλικό χρηματοοικονομικής εκπαίδευσης αυτού του τεύχους, τόσο σε ψηφιακή όσο και σε έντυπη μορφή. Να σημειωθεί ότι το τεύχος αυτό διατίθεται σε ψηφιακή μορφή μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της εταιρείας και σε έντυπη μορφή μέσω των εταιρικών της καταστημάτων.

Να σημειωθεί επίσης ότι ενώ το περιοδικό εκδίδεται στην ελληνική γλώσσα, στα πλαίσια της «Global Money Week 2022» και με σκοπό να απευθυνθεί αποτελεσματικά σε διεθνές κοινό και να συμβάλλει στην χρηματοοικονομική ενδυνάμωση των παιδιών και των νέων στις αγγλόφωνες χώρες και όχι μόνο, το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού δημιούργησε μία νέα, προσαρμοσμένη έκδοση αυτού του τεύχους στην αγγλική γλώσσα, η οποία κυκλοφόρησε τους επόμενους μήνες αποκλειστικά σε ψηφιακή μορφή.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Ευρωπαϊκή Πίστη Α.Ε.Γ.Α. η οποία, από τον Οκτώβριο του 2021, έχει αγκαλιάσει ως Μέγας Χορηγός το όραμα του Ινστιτούτου για την ενίσχυση της χρηματοοικονομικής, ασφαλιστικής και συνταξιοδοτικής συνείδησης των πολιτών, με σκοπό την βελτίωση της προσωπικής και οικογενειακής τους ευημερίας, καθώς και την προστασία τους από αναπάντεχα γεγονότα.

Επιλέγοντας τους παρακάτω συνδέσμους, μπορείτε να διαβάσετε και να κατεβάσετε άμεσα στην ηλεκτρονική συσκευή σας το πλήρες τεύχος του περιοδικού ViSION για τον Χρηματοοικονομικό Αλφαβητισμό, στην ελληνική γλώσσα: cutt.ly/L1BZ9CL και στην αγγλική γλώσσα: cutt.ly/e1BXe0i

Τέλος, στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε το πλήρες αρχείο της Ετήσιας Έκθεσης Πεπραγμένων της «Global Money Week 2022» (συγγραφής της αρμόδιας επιτροπής του ΟΟΣΑ), στην οποία καταγράφεται το σύνολο των δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια της εκστρατείας, από όλες τις χώρες που συμμετείχαν σε αυτή: cutt.ly/O1BXFMA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*