back to top
12.6 C
Athens
Παρασκευή 1 Μαΐου 2026

Π. Κασκαρέλης: Η χρονιά-ορόσημο και οι πρωτοβουλίες της “Υδρόγειος Ασφαλιστική”

“Λίγο πριν την έλευση της νέας χρονιάς που σηματοδοτεί ένα ιστορικό εταιρικό ορόσημο, η Υδρόγειος Ασφαλιστική συνεχίζει να κινείται ανοδικά” αναφέρει ο κ. Παύλος Κασκαρέλης, Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της “Υδρόγειος Ασφαλιστική” στο μήνυμά του στο νέο τεύχος του περιοδικού VOICE.

Σύμφωνα με τον κ. Κασκαρέλη:

- Advertisement -

“Ή παραγωγή ασφαλίστρων αναμένεται φέτος να ανέλθει σε περίπου 90 εκατ. ευρώ. Είναι σημαντικό ότι η αύξηση αυτή προέρχεται τόσο από τον κλάδο ασφάλισης οχημάτων – όπου παραδοσιακά παραμένουμε ένας εκ των «μεγάλων» – όσο και από τους εκτός οχημάτων κλάδους, όπου, όπως έχουμε τονίσει ξανά, δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση. 

Αξίζει να αναφέρουμε εδώ τη μεγάλη αύξηση στον κλάδο ασφάλισης σκαφών (+18%), όπου πλέον κατέχουμε ένα από τα υψηλότερα μερίδια της αγοράς αλλά και τον διπλασιασμό των ασφαλίστρων υγείας. Την ίδια στιγμή και παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, η κεφαλαιακή μας θέση παραμένει ισχυρή με τον δείκτη SCR να υπερβαίνει το 170%. 

- Advertisement -

Με αφορμή ωστόσο το ορόσημο στο οποίο αναφέρθηκα – και που δεν είναι άλλο από τη συμπλήρωση των 50 χρόνων μας στην ελληνική αγορά – ας μου επιτραπεί
να καταγράψω εδώ κάποιες επιπλέον σκέψεις. 

Η εμπιστοσύνη αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο του θεσμού της ασφάλισης. Χτίζεται με χρόνο, συνέπεια και συνεχή προσπάθεια και έρχεται στο προσκήνιο τις δύσκολες
και κρίσιμες στιγμές, όταν ο πολίτης και η κοινωνία δοκιμάζονται. Αυτές τις στιγμές, ο ρόλος των ανθρώπων της ασφάλισης, ο δικός μας ρόλος, γίνεται ο πλέον επίκαιρος και καταλυτικός. 

Σε τελική λοιπόν ανάλυση, από όλες τις σημαντικές προκλήσεις, στενότερες ή ευρύτερες, στις οποίες καλούμαστε να ανταποκριθούμε ως κλάδος – τις οικονομικές και μακροοικονομικές, τις γεωπολιτικές, τις τεχνολογικές και άλλες – η ανάπτυξη και η εδραίωση της εμπιστοσύνης της κοινωνίας απέναντι στον θεσμό που υπηρετούμε αποτελεί τη σημαντικότερη. 

Σε αυτόν τον στόχο παραμένει προσηλωμένη και η Υδρόγειος Ασφαλιστική, στο κατώφλι των 50 χρόνων της. Οι σχέσεις εμπιστοσύνης με ανθρώπινο πρόσημο υπήρξαν ανέκαθεν εγγενές μέρος της αποστολής μας, τώρα όμως αντιλαμβανόμαστε ότι αποκτούν ευρύτερο νόημα. Σε έναν κόσμο που βλέπει πλέον μεγάλους κινδύνους – πανδημία, πόλεμο, ενεργειακή κρίση, κλιματική αλλαγή – να έχουν άμεσο αντίκτυπο στην καθημερινή ζωή, αντιλαμβανόμαστε ότι το μήνυμα εμπιστοσύνης που αποπνέουμε οφείλει να γίνει ακόμη πιο αισθητό και, κυρίως, πιο συναφές με τις νέες αβεβαιότητες του πολίτη και της κοινωνίας.

Με αυτό το σκεπτικό και με διάφορες σχετικές πρωτοβουλίες να ετοιμάζονται κάτω από την ομπρέλα των 50 μας χρόνων, ετοιμαζόμαστε να βαδίσουμε μαζί σας προς τη σημαντική αυτή επέτειο. 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Υδρόγειος: Τι έγραψε το 2025, όλα τα νέα στις 28 Απριλίου

Με πάνω από 2.000 διαμεσολαβητές, η ασφαλιστική σημείωσε το 2025 συνολική παραγωγή ασφαλίστρων αυξημένη κατά 12,5%

Νέο τεύχος του VOICE: «Ασφάλεια με ανθρώπινο πρόσωπο»

Στην τελευταία του έκδοση, το περιοδικό της Υδρογείου Ασφαλιστικής παρουσιάζει την πορεία της εταιρείας μέσα στο 2025, αλλά και τα σχέδιά της για αυτή τη χρονιά

«Πρωινό με τη Διοίκηση»: Μια νέα πρωτοβουλία ανοιχτού διαλόγου στον όμιλο Reale

Εργαζόμενοι διαφόρων τμημάτων θα έχουν τακτικά την ευκαιρία να μοιράζονται απορίες και ιδέες σε ένα περιβάλλον διαφάνειας και εποικοδομητικής συνεργασίας

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Αυτή η πετρελαϊκή κρίση μάς υπενθυμίζει γιατί και πώς επενδύουμε

Δεν επενδύουμε παρά την αβεβαιότητα, αλλά εξαιτίας αυτής, γράφει ο Γ. Λαγαρίας, Chief Economist, Director, Forvis Mazars Financial Planning UK

Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία: Από την πρόληψη στη θωράκιση μέσω της ασφάλισης

Το «μακάβριο ρεκόρ» των εργατικών ατυχημάτων και η επιτακτική ανάγκη για μια σύγχρονη κουλτούρα Αστικής Ευθύνης

Δύο νέα προϊόντα από τnν Coface στην Ελλάδα και η εισαγωγή του Business Information

Η Γερμανία, σύμφωνα με την εταιρεία, εγκυμονεί κινδύνους εξάπλωσης των αφερεγγυοτήτων στην Ευρώπη αν η κατάσταση δεν εξομαλυνθεί

Κ. Χαραλαμπίδου: «Η ασφάλιση φορτίου δεν αρκεί για τον διαμεταφορέα»

Ένα κρίσιμο ζήτημα για τον κλάδο των μεταφορών και των logistics φέρνει στο προσκήνιο η CEO και Partner της wedo.insure

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

Anytime: Δυναμική είσοδος στη Ρουμανία με αιχμή το «no-surprise insurance»

Το «Insurance World» βρέθηκε στην επίσημη πρεμιέρα της εταιρείας στο Βουκουρέστι

Η Επιθεώρηση Χρυσολόγου σε μόνιμη, δυναμική τροχιά επιτυχίας

Η αναπτυξιακή πορεία της Επιθεώρησης, παράδειγμα επιτυχίας για όλη την εταιρεία, σύμφωνα με τα στελέχη της Εθνικής Ασφαλιστικής

6 οικονομικοί προορισμοί για last-minute τριήμερο Πρωτομαγιάς

Προτάσεις και συμβουλές από το Pricefox για μια απροβλημάτιστη απόδραση

Η Interamerican AI-Marketing Brand της Χρονιάς

Στ. Φαλκονάκης: «Για εμάς, το ΑΙ δεν είναι μια εφήμερη τάση, αλλά ο καταλύτης που μετασχηματίζει ριζικά την εμπειρία του πελάτη»

Νέα έδρα για το insurancemarket, ίδια υπόσχεση

Τα καινούρια γραφεία σχεδιάστηκαν ώστε να υποστηρίζουν την αποστολή της πλατφόρμας: να μετατρέπει την περίπλοκη απόφαση σε σίγουρη