back to top
18.9 C
Athens
Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2026

Η οικογένεια που απέσπασε εκατομμύρια από ασφαλιστικές!

Απατεώνες… κατ΄ επάγγελμα εις βάρος ασφαλιστικών είχαν γίνει τα μέλη της οικογένειας Μάιζ, με εγκέφαλο τον πατέρα της “φαμίλιας”, Γουίλιαμ.

Την περίοδο μεταξύ 2006 και 2017, ο Μάιζ σκηνοθέτησε περισσότερα από 30 τροχαία, όπου εμπλέκονταν η σύζυγος, τα παιδιά, ο ανιψιός και μια ομάδα συνεργών του που άλλαζαν διαρκώς ρόλους, παριστάνοντας είτε τα θύματα είτε τους θύτες, αποσπώντας έτσι, μέσω συμβιβασμών χρήματα από ασφαλιστικές εταιρείες. 

- Advertisement -

Ο ίδιος ο Μάιζ μάλιστα δεν δίσταζε να προκαλεί τραύματα στους συνεργούς του χρησιμοποιώντας ξυράφι ή κόφτη κουτιών, απλώνοντας αληθινό αίμα στα οχήματα προκειμένου να γίνεται πιο πειστικό το όλο σκηνικό.

Τους έβαζε ακόμη και να αδειάζουν μπουκάλια με τα ούρα τους πάνω από τα ρούχα τους για να φαίνεται σαν να είχαν χάσει τις αισθήσεις τους. Σε αντάλλαγμα, μοιράστηκαν όλοι μαζί συνολικά 6 εκατομμύρια δολάρια που απέσπασαν από τις απάτες.

- Advertisement -

Το σχέδιο

Τα δήθεν θύματα, αφού νοσηλεύονταν, ανέφεραν ότι είχαν ασφαλιστικά συμβόλαια, χωρίς να έχουν μαζί τους τα σχετικά έγγραφα.  Αργότερα, έχοντας λάβει αφού εξιτήριο, επέστρεφαν για να ζητήσουν το λογαριασμό για τη νοσηλεία που έλαβαν και ζητούσαν να πληρώσουν σε μετρητά, για να λάβουν έκπτωση. Ο ίδιος ο Μάιζ, παρίστανε τον εκπρόσωπο των θυμάτων και επικοινωνούσε με τις ασφαλιστικές των υποτιθέμενων θυτών – μέλη της συμμορίας. Ο ίδιος πρότεινε ένα συμβιβασμό – ευνοϊκό για τις ασφαλιστικές. Όλα αυτά συνοδεύονταν από πλαστά τιμολόγια για την αύξηση του κόστους νοσηλείας και άλλων αξιώσεων, όπως απώλεια εισοδήματος ή ζημιές σε περιουσία. Το αποτέλεσμα: μια σταθερή ροή εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων.

Το τέλος της δράσης τους ήρθς το 2018, όταν εκδόθηκε ένταλμα έρευνας του FBI. Το ομοσπονδιακό δικαστήριο κατήγγειλε τον Μάιζ και 22 συνεργούς του για ξέπλυμα χρήματος και συνωμοσία για τη διάπραξη απάτης, μεταξύ άλλων κατηγοριών. Τελικά το 2019 καταδικάστηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι.

Σχετικές δημοσιεύσεις

22 εκατ. ευρώ η ασφαλιστική απάτη σε δύο χρόνια – 13.024 υποθέσεις στο μικροσκόπιο

Περισσότερες από 13.000 περιπτώσεις ασφαλιστικής απάτης εντοπίστηκαν από τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις μέσα σε μόλις δύο χρόνια.

Νέα κοινή πρωτοβουλία ΕΑΕΕ και ΕΙΑΣ για την πρόληψη και αντιμετώπιση της ασφαλιστικής απάτης

Το Ολοκληρωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Πρόληψης, Αποτροπής και Αντιμετώπισης Ασφαλιστικής Απάτης ξεκινά στις 12/10

Όταν η Τροχαία αποκτά «ψηφιακά μάτια», αλλάζει και το τοπίο της ασφάλισης αυτοκινήτου

Κάμερες, drones, τεχνητή νοημοσύνη και δεδομένα σε πραγματικό χρόνο μπαίνουν πλέον στη διαχείριση της κυκλοφορίας στην Αττική

Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας ενόψει Δεκαπενταύγουστου

Στόχος η ασφαλής μετακίνηση των πολιτών και η πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Οι δύο έξυπνες κινήσεις της Interamerican

Είδε η Interamerican / Anytime  ότι οι πωλήσεις συμβολαίων αυτοκινήτου σε λίγο θα μεταφερθούν πάνω στις ηλεκτρονικές  πλατφόρμες και σχεδιάζει το νέο της αναπτυξιακό πλάνο.

Πρόσβαση στα δεδομένα των οχημάτων –  Πρόοδος μετ’ εμποδίων ένα χρόνο μετά την Πράξη της ΕΕ για τα δεδομένα

Τις δυσκολίες που εξακολουθούν να περιορίζουν την αποτελεσματική πρόσβαση στα δεδομένα που παράγουν τα οχήματα ανέδειξε η Insurance Europe

Νέα βήματα εξωστρέφειας για την Πάνορμος

Την περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας της με την Generali και τον σχεδιασμό των επόμενων στρατηγικών κινήσεων θέτει στο επίκεντρο

Στις εγκαταστάσεις της Metlen στη Βοιωτία στελέχη της Επιτροπής Αστικής Ευθύνης της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος

Εκπαιδευτική επίσκεψη στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της Metlen στον Άγιο Νικόλαο Βοιωτίας διοργάνωσε η Επιτροπή Αστικής Ευθύνης

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Οι δύο έξυπνες κινήσεις της Interamerican

Είδε η Interamerican / Anytime  ότι οι πωλήσεις συμβολαίων αυτοκινήτου σε λίγο θα μεταφερθούν πάνω στις ηλεκτρονικές  πλατφόρμες και σχεδιάζει το νέο της αναπτυξιακό πλάνο.

Cyber Insurance: Η κυβερνοασφάλεια ξεκινά από τον άνθρωπο

Ο Οκτώβριος, ως Ευρωπαϊκός Μήνας Κυβερνοασφάλειας, υπενθυμίζει ότι η μεγαλύτερη πρόκληση για τις επιχειρήσεις δεν βρίσκεται πάντα πίσω από μια οθόνη

Στην στήριξη της προστασίας των μελισσών και της βιοποικιλότητας επενδύει η Howden Hellas

Οι 25 κυψέλες που έχει υιοθετήσει η Howden Hellas αντιστοιχούν σε περίπου 1,5 εκατομμύριο μέλισσες, αριθμός που μεταβάλλεται ανάλογα με την εποχή

Πρόσβαση στα δεδομένα των οχημάτων –  Πρόοδος μετ’ εμποδίων ένα χρόνο μετά την Πράξη της ΕΕ για τα δεδομένα

Τις δυσκολίες που εξακολουθούν να περιορίζουν την αποτελεσματική πρόσβαση στα δεδομένα που παράγουν τα οχήματα ανέδειξε η Insurance Europe

Νέα βήματα εξωστρέφειας για την Πάνορμος

Την περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας της με την Generali και τον σχεδιασμό των επόμενων στρατηγικών κινήσεων θέτει στο επίκεντρο