Λέμε «ναι» στο TRX

Ευρέως διαδεδομένη μορφή άσκησης, ιδανική για όλο το σώμα και για την καύση λίπους.

Από τον Γιώργο Μαστοράκη, ιδιοκτήτη Fitness Games, γυμναστή-αποφοίτου ΤΕΦΑΑ

TRX σημαίνει προπόνηση με ανθεκτικούς μη ελαστικούς ιμάντες με λαβές. Με τη βοήθεια του TRX χρησιμοποιούμε ως αντίσταση το βάρος του σώματός μας στην εκτέλεση μιας μεγάλης ποικιλίας ασκήσεων. Ανάλογα με την κλίση του σώματος, αλλάζει και ο βαθμός δυσκολίας της άσκησης και έτσι επιτυγχάνουμε την αύξηση της μυϊκής δύναμής μας και την ενίσχυση των αρθρώσεών μας, αποφεύγοντας τους τραυματισμούς. 

Το TRX βοηθά στη βελτίωση της φυσικής κατάστασης, γυμνάζει ολόκληρο το σώμα γρήγορα και αποτελεσματικά, αυξάνοντας τη μυϊκή αντοχή. Χαρίζει στο σώμα μας ευλυγισία, ισορροπία, συντονισμό και βοηθά στην πρόληψη των τραυματισμών. Εξαιρετικά σημαντικό είναι το γεγονός ότι συμβάλλει στην απώλεια λίπους. 

Ενδείκνυται για όλες τις κατηγορίες αθλουμένων, αφού προσαρμόζεται εύκολα στις δυνατότητες τόσο των αρχάριων όσο και των πιο έμπειρων. Αποτελεί ιδανική επιλογή και για άτομα με παραπανίσια κιλά ή με θέματα στις αρθρώσεις. 

Όσο κι αν πολλοί έχουν αντίθετη άποψη, αν κάποιος προσπαθήσει να κάνει καθίσματα χωρίς TRX, ασκεί μεγαλύτερη πίεση στα γόνατα. Όταν κρατάμε όμως το TRX, «βοηθάμε» το σώμα μας. 

Επίσης, ο ειδικός λειτουργεί εξατομικευμένα και οφείλει να κάνει παραλλαγές ανάλογα με το κάθε άτομο. Αν μάθουμε, λοιπόν, να χρησιμοποιούμε τους ιμάντες, εκτελούμε μια σπουδαία άσκηση και για αποκατάσταση για ανθρώπους κάθε ηλικίας. 

Πότε βλέπουμε διαφορά στο σώμα μας

«Μαγικά» δεν υπάρχουν, η εντατική προπόνηση θα μας βοηθήσει πολύ. Πρέπει να γυμναζόμαστε δύο-τρεις φορές την εβδομάδα σε συνδυασμό με σωστή διατροφή. Το TRX γυμνάζει ωραία το σώμα και γραμμώνει χέρια (δικεφάλους), ώμους, πλάτη, πόδια και κορμό.

Tips…

H συνέχεια στο Pharma Plus Link