back to top
5.2 C
Athens
Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2026

Η ιδιωτική ασφάλιση δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως έξοδο, αλλά ως επένδυση

Εκδήλωση με το άκρως ενδιαφέρον θέμα «κυβερνοασφάλεια και προστασία επιχειρήσεων» και πολύ σημαντικούς ομιλητές, διοργάνωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (Ε.Ε.Θ.), με πρωτοβουλία της επιτροπής Εργασιακών, Νομικών, Ασφαλιστικών και Τραπεζικών Θεμάτων, τιμώντας την Ημέρα Ιδιωτικής Ασφάλισης.

Ο Πρόεδρος του ΕΕΘ κ. Μιχάλης Ζορπίδης ανοίγοντας τον κύκλο των χαιρετισμών, τόνισε πως η ιδιωτική ασφάλιση δεν πρέπει να εκλαμβάνετε ως έξοδο, αλλά ως επένδυση. Παράλληλα, δήλωσε πως οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές είναι από τους μεγαλύτερους κλάδους επαγγελματιών που εκπροσωπεί και στηρίζει πάντα το Επιμελητήριο, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα ασφάλισης των επιχειρήσεων, ώστε να είναι οχυρωμένες απέναντι σε κακόβουλες ενέργειες στο διαδίκτυο.

- Advertisement -

Από την πλευρά της και στο ίδιο μήκος κλίματος, η πρόεδρος της επιτροπής κα Ματίνα Σιώχου, αναφέρθηκε στη αύξηση των ακραίων καιρικών φαινομένων, γεγονός που καθιστά απαραίτητη την ιδιωτική ασφάλιση. Επισήμανε τον στόχο της επιτροπής για πλήρη ενημέρωση των επαγγελματιών, μελών του Επιμελητηρίου, για τους κινδύνους που κρύβονται στο διαδίκτυο, γεγονός που αναδεικνύει και σε αυτή την περίπτωση την αναγκαιότητα θωράκισης μέσα ασφαλιστική κάλυψη.

Η κ. Σιώχου αναφερόμενη στην Ημέρα Ιδιωτικής Ασφάλισης τόνισε, πως συμβάλει στην ανάδειξη του θεσμού και της αξίας του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή.

- Advertisement -

Ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας, Ειδικός Ερευνητής Ηλεκτρονικών Εγκλημάτων, Αντιστράτηγος ΕΛ.ΑΣ ε.α κ. Μανώλης Σφακιανάκης, ο οποίος μέσα από την τεράστια εμπειρία του, ανέδειξε τους μεγάλους κινδύνους που κρύβονται μέσα από την χρήση του διαδικτύου. Χαρακτηριστική ήταν η φράση του «το έγκλημα μεταλλάσσεται επικίνδυνα, από παραδοσιακό έχει μεταλλαχτεί σε ηλεκτρονικό». Όπως τόνισε «η ζημία από ηλεκτρονικές απάτες κατ΄ έτος στη χώρα μας ξεπερνά τα 400 εκατ. ευρώ», πραγματοποιώντας την πρόβλεψη πως «η νέα φτωχοποίηση θα γίνει από το διαδίκτυο».

Εξίσου σημαντικές ήταν οι επισημάνσεις που πραγματοποίησε κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο Financial Lines Manager, AIG και Μέλος της Επιτροπής Αστικής Ευθύνης της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (Ε.Α.Ε.Ε.) κ. Κωνσταντίνος Βούλγαρης. Όπως υπογράμμισε «Η ασφάλιση των Διαδικτυακών & Ηλεκτρονικών κινδύνων δεν είναι απλά ένα ασφαλιστικό προϊόν, είναι ένα εργαλείο Risk Management, παρέχοντας όχι μόνο αποζημιώσεις, αλλά κυρίως υπηρεσίες αντιμετώπισης κρίσης». Ο κ. Βούλγαρης συμφώνησε με τον κ. Σφακιανάκη δηλώνοντας και ο ίδιος πως «μετατοπίζεται το έγκλημα από τον πραγματικό στον ηλεκτρονικό κόσμο», ενώ πραγματοποίησε παρουσίαση αναδεικνύοντας, τις συνέπειες για την επιχείρηση από τους διαδικτυακούς κινδύνους (Cyber Risks), τα αίτια για τα οποία πραγματοποιούνται οι διαδικτυακές απάτες, και τους κινδύνους που κρύβονται πίσω από αυτές, δίνοντας ένα σαφές πλάνο για τις παροχές ασφαλιστικής κάλυψης που υπάρχουν.
Την εκδήλωση χαιρέτισε και η Γενική Διευθύντρια Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (Ε.Α.Ε.Ε.) κα Ελίνα Παπασπυροπούλου μέσα από ένα βίντεο που απέστειλε και το οποίο παρουσιάστηκε.

Σχετικά με το θέμα της εκδήλωσης η κα Σπυροπούλου ανάφερε «αν και τα οφέλη από την ψηφιοποίηση είναι προφανή και αναμφισβήτητα, η αυξανόμενη εξάρτηση από τις ψηφιακές τεχνολογίες οδηγεί αναπόφευκτα σε αύξηση των κινδύνων ψηφιακής ασφάλειας και σε ανάλογη αύξηση του ηλεκτρονικού εγκλήματος». Πρόσθεσε πως η ασφαλιστική βιομηχανία φαίνεται ότι είναι σε θέση να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο και στον τομέα αυτόν.

Το «παρών» στη εκδήλωση έδωσαν βουλευτές, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος επαγγελματιών. Η επιτροπή Εργασιακών, Νομικών, Ασφαλιστικών και Τραπεζικών Θεμάτων υπό την διοργανωτική εποπτεία της οποία πραγματοποιήθηκε η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελείτε από: Πρόεδρος: Ματίνα Σιώχου Μέλη: Κωνσταντίνος Λάσκος, Άννα Νικηφορίδου, Ιορδάνης Σιδηρόπουλος και Θεόδωρος Αγγελίδης.

Πηγή: www.voria.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

The Cyber Boardroom Strategy: Η Νέα Στρατηγική Επιταγή για την Ψηφιακή Ηγεσία

Η καθολική εξάρτηση από την τεχνολογία μετατρέπει την κυβερνοασφάλεια από ζήτημα του τμήματος IT σε επιχειρηματικό στρατηγικό κίνδυνο

Ευχές της ΕΑΕΕ για το 2026 με έμφαση στην Υγεία, στην Ασφάλεια και στην Ευημερία

Το μήνυμα της ΕΑΕΕ αναδεικνύει τον κομβικό ρόλο της ιδιωτικής ασφάλισης στη σύγχρονη κοινωνία, ιδιαίτερα σε μια περίοδο αυξημένων προκλήσεων

Ανοιχτό webinar της Experto Crede Consulting για την ΤΝ στην Ιδιωτική Ασφάλιση

Το διαδικτυακό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 14/1/2026 με εισηγήτρια τη Μ. Χαμπάκη και ελεύθερη συμμετοχή

Kaspersky: Οι μισοί από τους κωδικούς που παραβιάστηκαν το 2025 είχαν ήδη διαρρεύσει

Απαντώντας στην αυξανόμενη ανάγκη για ισχυρή ασφάλεια, η βιομηχανία στρέφεται ολοένα και περισσότερο προς λύσεις νέας γενιάς, όπως τα Passkeys

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Safe Deal: Ένα επιτραπέζιο δώρο με αξία ζωής!

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και φρέσκα εγχειρήματα της χρονιάς, με την υπογραφή της Στέλλας Ζουλινάκη, επικεφαλής της Feel Safe Insurance Agents

Το «My Interasco Customer Portal» απλοποιεί τη διαχείριση ασφαλιστηρίων

Με ένα μόνο κλικ, οι πελάτες μπορούν να έχουν συγκεντρωτική ενημέρωση, να παρακολουθούν την επιβράβευσή τους, αλλά και να μειώνουν τη χρήση χαρτιού

Υδρόγειος Ασφαλιστική: Ένας Δεκέμβριος προσφοράς, αλληλεγγύης και γιορτινής χαράς

Η εταιρεία αποχαιρέτησε το 2025 επιβεβαιώνοντας έμπρακτα τη δέσμευσή της στη στήριξη της κοινωνίας και των ευάλωτων ομάδων

Euroins Greece: Χριστουγεννιάτικες ευχές με έμφαση στην ασφάλεια και στον άνθρωπο

Στο ζεστό μήνυμά της προς το κοινό η εταιρεία προβάλλει αξίες που αποκτούν ιδιαίτερη σημασία την εορταστική περίοδο

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

ΓΕΜΗ: Παράταση ενός μήνα στις επιχειρήσεις για ολοκλήρωση εκκρεμοτήτων

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Ανάπτυξης και οι υφυπουργοί Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

The Cyber Boardroom Strategy: Η Νέα Στρατηγική Επιταγή για την Ψηφιακή Ηγεσία

Η καθολική εξάρτηση από την τεχνολογία μετατρέπει την κυβερνοασφάλεια από ζήτημα του τμήματος IT σε επιχειρηματικό στρατηγικό κίνδυνο

Κυκλοφόρησε ο νέος ετήσιος Οδηγός Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης

Ένα χρήσιμο εργαλείο για τον κλάδο, με όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για τη νέα χρονιά

Safe Deal: Ένα επιτραπέζιο δώρο με αξία ζωής!

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και φρέσκα εγχειρήματα της χρονιάς, με την υπογραφή της Στέλλας Ζουλινάκη, επικεφαλής της Feel Safe Insurance Agents