back to top
28.8 C
Athens
Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2025

Η ιδιωτική ασφάλιση δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως έξοδο, αλλά ως επένδυση

Εκδήλωση με το άκρως ενδιαφέρον θέμα «κυβερνοασφάλεια και προστασία επιχειρήσεων» και πολύ σημαντικούς ομιλητές, διοργάνωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (Ε.Ε.Θ.), με πρωτοβουλία της επιτροπής Εργασιακών, Νομικών, Ασφαλιστικών και Τραπεζικών Θεμάτων, τιμώντας την Ημέρα Ιδιωτικής Ασφάλισης.

Ο Πρόεδρος του ΕΕΘ κ. Μιχάλης Ζορπίδης ανοίγοντας τον κύκλο των χαιρετισμών, τόνισε πως η ιδιωτική ασφάλιση δεν πρέπει να εκλαμβάνετε ως έξοδο, αλλά ως επένδυση. Παράλληλα, δήλωσε πως οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές είναι από τους μεγαλύτερους κλάδους επαγγελματιών που εκπροσωπεί και στηρίζει πάντα το Επιμελητήριο, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα ασφάλισης των επιχειρήσεων, ώστε να είναι οχυρωμένες απέναντι σε κακόβουλες ενέργειες στο διαδίκτυο.

- Advertisement -

Από την πλευρά της και στο ίδιο μήκος κλίματος, η πρόεδρος της επιτροπής κα Ματίνα Σιώχου, αναφέρθηκε στη αύξηση των ακραίων καιρικών φαινομένων, γεγονός που καθιστά απαραίτητη την ιδιωτική ασφάλιση. Επισήμανε τον στόχο της επιτροπής για πλήρη ενημέρωση των επαγγελματιών, μελών του Επιμελητηρίου, για τους κινδύνους που κρύβονται στο διαδίκτυο, γεγονός που αναδεικνύει και σε αυτή την περίπτωση την αναγκαιότητα θωράκισης μέσα ασφαλιστική κάλυψη.

Η κ. Σιώχου αναφερόμενη στην Ημέρα Ιδιωτικής Ασφάλισης τόνισε, πως συμβάλει στην ανάδειξη του θεσμού και της αξίας του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή.

- Advertisement -

Ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας, Ειδικός Ερευνητής Ηλεκτρονικών Εγκλημάτων, Αντιστράτηγος ΕΛ.ΑΣ ε.α κ. Μανώλης Σφακιανάκης, ο οποίος μέσα από την τεράστια εμπειρία του, ανέδειξε τους μεγάλους κινδύνους που κρύβονται μέσα από την χρήση του διαδικτύου. Χαρακτηριστική ήταν η φράση του «το έγκλημα μεταλλάσσεται επικίνδυνα, από παραδοσιακό έχει μεταλλαχτεί σε ηλεκτρονικό». Όπως τόνισε «η ζημία από ηλεκτρονικές απάτες κατ΄ έτος στη χώρα μας ξεπερνά τα 400 εκατ. ευρώ», πραγματοποιώντας την πρόβλεψη πως «η νέα φτωχοποίηση θα γίνει από το διαδίκτυο».

Εξίσου σημαντικές ήταν οι επισημάνσεις που πραγματοποίησε κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο Financial Lines Manager, AIG και Μέλος της Επιτροπής Αστικής Ευθύνης της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (Ε.Α.Ε.Ε.) κ. Κωνσταντίνος Βούλγαρης. Όπως υπογράμμισε «Η ασφάλιση των Διαδικτυακών & Ηλεκτρονικών κινδύνων δεν είναι απλά ένα ασφαλιστικό προϊόν, είναι ένα εργαλείο Risk Management, παρέχοντας όχι μόνο αποζημιώσεις, αλλά κυρίως υπηρεσίες αντιμετώπισης κρίσης». Ο κ. Βούλγαρης συμφώνησε με τον κ. Σφακιανάκη δηλώνοντας και ο ίδιος πως «μετατοπίζεται το έγκλημα από τον πραγματικό στον ηλεκτρονικό κόσμο», ενώ πραγματοποίησε παρουσίαση αναδεικνύοντας, τις συνέπειες για την επιχείρηση από τους διαδικτυακούς κινδύνους (Cyber Risks), τα αίτια για τα οποία πραγματοποιούνται οι διαδικτυακές απάτες, και τους κινδύνους που κρύβονται πίσω από αυτές, δίνοντας ένα σαφές πλάνο για τις παροχές ασφαλιστικής κάλυψης που υπάρχουν.
Την εκδήλωση χαιρέτισε και η Γενική Διευθύντρια Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (Ε.Α.Ε.Ε.) κα Ελίνα Παπασπυροπούλου μέσα από ένα βίντεο που απέστειλε και το οποίο παρουσιάστηκε.

Σχετικά με το θέμα της εκδήλωσης η κα Σπυροπούλου ανάφερε «αν και τα οφέλη από την ψηφιοποίηση είναι προφανή και αναμφισβήτητα, η αυξανόμενη εξάρτηση από τις ψηφιακές τεχνολογίες οδηγεί αναπόφευκτα σε αύξηση των κινδύνων ψηφιακής ασφάλειας και σε ανάλογη αύξηση του ηλεκτρονικού εγκλήματος». Πρόσθεσε πως η ασφαλιστική βιομηχανία φαίνεται ότι είναι σε θέση να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο και στον τομέα αυτόν.

Το «παρών» στη εκδήλωση έδωσαν βουλευτές, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος επαγγελματιών. Η επιτροπή Εργασιακών, Νομικών, Ασφαλιστικών και Τραπεζικών Θεμάτων υπό την διοργανωτική εποπτεία της οποία πραγματοποιήθηκε η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελείτε από: Πρόεδρος: Ματίνα Σιώχου Μέλη: Κωνσταντίνος Λάσκος, Άννα Νικηφορίδου, Ιορδάνης Σιδηρόπουλος και Θεόδωρος Αγγελίδης.

Πηγή: www.voria.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

ΣΕΜΑ: Δυναμική παρουσία και ενίσχυση των μεσιτών ασφαλίσεων στη Βόρεια Ελλάδα

«Όσο περισσότεροι είμαστε τόσο ισχυρότεροι γινόμαστε» τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος Κ. Αλφιέρης στο πλαίσιο εκδήλωσης στο ΕΕΘ

ΣΕΜΑ: Με ξεχωριστή παρουσία στο Περίπτερο 2, Stand 22 της ΔΕΘ και ειδική εκδήλωση για τους μεσίτες της Βόρειας Ελλάδας

O ΣEMA υποδέχεται επισκέπτες, επαγγελματίες και φορείς, αναδεικνύοντας τον σημαντικό ρόλο των μεσιτών ασφαλίσεων στην οικονομία και την κοινωνία

Kaspersky: Πάνω από τους μισούς υπολογιστές εξακολουθούν να λειτουργούν με Windows 10

Πολλά τα κενά ασφαλείας, καθώς μόλις το 33% των χρηστών έχουν αναβαθμίσει τις συσκευές τους του στην πιο πρόσφατη έκδοση του λειτουργικού

Το μέλλον της εργασίας και η σχέση του με την ασφάλιση

Τα ασφαλιστικά προϊόντα πρέπει να προσαρμοστούν σε νέες πραγματικότητες, καλύπτοντας την επαγγελματική ευθύνη και την ασφάλεια των ψηφιακών υποδομών

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

MEGA Brokers: Επεκτείνει δυναμικά το αποτύπωμά της στη Β. Ελλάδα με την εξαγορά της ΚΑΛΥΨΗ ΙΚΕ

H MEGA Brokers ενδυναμώνει περαιτέρω το δίκτυό της και ενισχύει την παρουσία της στις τοπικές κοινωνίες

ΣΕΜΑ: Δυναμική παρουσία και ενίσχυση των μεσιτών ασφαλίσεων στη Βόρεια Ελλάδα

«Όσο περισσότεροι είμαστε τόσο ισχυρότεροι γινόμαστε» τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος Κ. Αλφιέρης στο πλαίσιο εκδήλωσης στο ΕΕΘ

Η κοινή ημερίδα ΕΑΕΕ-ΣΑΕΚ για την Οδηγία ELD ανέδειξε την περιβαλλοντική σημασία της χρηματοοικονομικής ασφάλειας

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, το ευρωπαϊκό πρόγραμμα LIFE PROFILE και το ψηφιακό εργαλείο SAFER IT Tool

Υψηλός Δείκτης Φερεγγυότητας 402,51% για την ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική

Το γεγονός, σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Ν. Μακρόπουλο, δημιουργεί τις καλύτερες προϋποθέσεις για περαιτέρω ανάπτυξη σε Ελλάδα και εξωτερικό

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Το μήνυμα Ανδρουλάκη από τη ΔΕΘ: Αυστηρότερη εποπτεία και εφαρμογή κανόνων

Στην ομιλία του έκανε επίσης λόγο για «εξωφρενικές» αυξήσεις, που πλήττουν την κοινωνική δικαιοσύνη και την πρόσβαση σε ποιοτική υγειονομική φροντίδα

MEGA Brokers: Επεκτείνει δυναμικά το αποτύπωμά της στη Β. Ελλάδα με την εξαγορά της ΚΑΛΥΨΗ ΙΚΕ

H MEGA Brokers ενδυναμώνει περαιτέρω το δίκτυό της και ενισχύει την παρουσία της στις τοπικές κοινωνίες

Υπόθεση Novartis: Ένοχοι δύο πρώην προστατευόμενοι μάρτυρες για ψευδείς καταθέσεις

Ποινές φυλάκισης 25 και 33 μηνών με αναστολή επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, διαφοροποιούμενο από την εισαγγελική πρόταση

ΣΕΜΑ: Δυναμική παρουσία και ενίσχυση των μεσιτών ασφαλίσεων στη Βόρεια Ελλάδα

«Όσο περισσότεροι είμαστε τόσο ισχυρότεροι γινόμαστε» τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος Κ. Αλφιέρης στο πλαίσιο εκδήλωσης στο ΕΕΘ

Η κοινή ημερίδα ΕΑΕΕ-ΣΑΕΚ για την Οδηγία ELD ανέδειξε την περιβαλλοντική σημασία της χρηματοοικονομικής ασφάλειας

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, το ευρωπαϊκό πρόγραμμα LIFE PROFILE και το ψηφιακό εργαλείο SAFER IT Tool