Τάκης Βασιλόπουλος, Ελένη Κορδάτου, Ειρήνη Σπηλιοπούλου, Γιάννης Κιτριλάκης, Κάκια Κεχρή, Ελένη Νικολιδάκη, Δημήτρης Παπαπασχάλης, Ανδρέας Νικολάου, Διονύσης Ακτήπης, Γκέλυ Γερασιμίδου, Μαρία Φιλιππαίου, Βασίλης Βολονάκης, Πάνος Δημητρίου, Σωτήρης Γουγούσης, Μαρία Λαμπροπούλου, Γιώργος Ζερβουδάκης, Ηλίας Ρήγας

Όλα όσα έγιναν στο δείπνο γνωριμίας της Generali με τα μέλη του ΣΕΜΑ

Δείπνο γνωριμίας για τα μέλη του φορέα παρέθεσε η Διοίκηση της εταιρείας με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων εν όψει της νέας παραγωγικής περιόδου. 

Μία λαμπερή βραδιά διοργάνωσε στις 25 Οκτωβρίου 2022 η Generali για τα μέλη του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (Σ.Ε.Μ.Α.), προκειμένου να τους παρουσιάσει τον νέο ενιαίο οργανισμό που προέκυψε μετά την πρόσφατη εξαγορά. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στον πολυχώρο Ble Pavillion στον Άλιμο, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις, να συζητήσουν τις εξελίξεις στον ασφαλιστικό χώρο και να ενισχύσουν τις μεταξύ τους σχέσεις συνεργασίας.  

To κλίμα ήταν ιδιαιτέρως ευχάριστο, με τον αριθμό των συνδαιτημόνων να ξεπερνά κατά πολύ τις προσδοκίες, προσδίδοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις συζητήσεις που ακολούθησαν κατά τη διάρκεια της βραδιάς. Ο C.E.O. της Generali κ. Πάνος Δημητρίου αφού ευχαρίστησε, τον πρόεδρο του Σ.Ε.Μ.Α. κ. Μιχάλη Τζωρτζωρή για την πρόσκληση και τα μέλη του συνδέσμου για τη θετική τους ανταπόκριση, έκανε μια μικρή αναδρομή στην πορεία της Generali και στο άλμα ανάπτυξης που έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια επιβεβαιώνοντας τις στρατηγικές επιλογές της εταιρείας. 

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Δημητρίου δήλωσε: «Η Generali αποτελεί έναν οργανισμό που στα 190 και πλέον χρόνια λειτουργίας του -135 από αυτά και στην Ελλάδα- έχει αποδείξει ότι επιλέγει να πορεύεται σταθερά με όραμα και στρατηγική. Σε αυτή τη διαδρομή ο σκοπός μας παραμένει ένας: να προσφέρουμε καινοτόμες, αξιόπιστες και προσωποποιημένες ασφαλιστικές λύσεις στους ασφαλισμένους μας. Γι’ αυτό και εργαζόμαστε μεθοδικά και με συνέπεια. Η επιτυχημένη ολοκλήρωση της συγχώνευσης μετά την πρόσφατη εξαγορά ήταν αποτέλεσμα πολύμηνης προετοιμασίας, λεπτομερούς σχεδιασμού και αξιοποίησης της τεχνογνωσίας όλων των ανθρώπων μας. Τα αποτελέσματα της παραγωγής μας δικαιώνουν όχι μόνο ως προς τα νούμερα αλλά κυρίως ως προς τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, κάτι που μας γεμίζει ιδιαίτερη ικανοποίηση. Επομένως, η πρωτιά θέλει κόπο αλλά και τρόπο: τον τρόπο της Generali.  Ωστόσο, οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν θα μπορούσαν να προχωρήσουν χωρίς την δική σας ουσιαστική συμβολή. Η σημερινή μας συνάντηση είναι ξεχωριστή, καθώς μετά την απομόνωση της πανδημίας είναι πολύ αισιόδοξο να βρισκόμαστε με επαγγελματίες που πιστεύουν στην αξία της ασφάλισης και επιθυμούν να συμμετάσχουν ενεργά στην δημιουργία ενός σύγχρονου ασφαλιστικού περιβάλλοντος. Ζήσαμε μεγάλες αλλαγές τα τελευταία δύο χρόνια σε όλα τα επίπεδα. Ακόμη και τα πιο ευφάνταστα σενάρια κινδύνου δεν θα μπορούσαν να έχουν προβλέψει όλα όσα αντιμετωπίσαμε. Το γεγονός ότι είμαστε εδώ λέει πολλά για εμάς ως οργανισμό και για εσάς ως επαγγελματίες. Αυτή δεν είναι απλώς μια στιγμή ευκαιρίας αλλά μια στιγμή Ιστορίας που μπορεί να καθορίσει το μέλλον μέσα από αυτή την νεοαποκτηθείσα ανθεκτικότητα που μας έφερε εδώ».

Πάνος Δημητρίου

Τα όσα είπε ο κ. Δημητρίου, συμπλήρωσε με τη σειρά του ο κ. Γιώργος Ζερβουδάκης, Chief Sales Officer της Generali, παρουσιάζοντας τα παραγωγικά στοιχεία του νέου οργανισμού για το πρώτο 9μηνο του 2022 υπογραμμίζοντας ιδιαιτέρως το ισορροπημένο ανάπτυγμα του χαρτοφυλακίου της εταιρείας συνολικά. «Ο τρόπος με τον οποίο διευρύνεται το χαρτοφυλάκιο της Generali δείχνει ότι πέρα από την ισορροπία υπάρχει και ένας σαφής ασφαλιστικός προσανατολισμός. Αυτή η αντίληψη επηρεάζει δομικά τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούμε, επενδύοντας ταυτόχρονα σε όλους τους τομείς εργασιών μας και συνεκτιμώντας την βαρύτητα του καθενός ανάλογα με τις απαιτήσεις και τις προοπτικές του κάθε πεδίου. Ταυτόχρονα όμως εξηγεί -και αυτό είναι από μόνο του ένα success story- το  πώς η εταιρεία, εν μέσω integration, κατάφερε να αυξήσει την παραγωγή της ανεξαρτήτως της εξαγοράς. Πιστεύουμε, πραγματικά, ότι η ενίσχυση της συνεργασίας μας έχει πολλά να προσφέρει στους ασφαλισμένους μας και είμαστε εδώ για να αναζητήσουμε μαζί τους δρόμους και τις ευκαιρίες για το μέλλον».

Λαμβάνοντας, με τη σειρά του, τον λόγο ο κ. Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Chief Insurance Officer της Generali, μίλησε αναλυτικά για τις υλοποιήσεις που απαιτήθηκαν κατά τη διάρκεια του πρόσφατου integration, την συντονισμένη προσπάθεια που κατέβαλαν οι άνθρωποι του οργανισμού και τον σχεδιασμό για την χρονιά που έρχεται. Ο κ. Βασιλόπουλος στάθηκε ιδιαίτερα στην προετοιμασία που είχε γίνει προ της εξαγοράς η οποία επέτρεψε την άμεση ανταπόκριση στις απαιτήσεις της δημιουργίας ενός νέου ενιαίου οργανισμού, εντός ενός πολύ πιεστικού χρονοδιαγράμματος. Η επιτυχία του όλου εγχειρήματος βασίστηκε στις άμεσες και αξιολογικές αποφάσεις της Διοίκησης, με κυριότερη την άμεση κατάρτιση νέου οργανογράμματος με στόχο την κάλυψη όλων των θέσεων και την αποφυγή λειτουργικού κενού κατά την διαδικασία της συνένωσης, στην εξαιρετική συνεργασία μεταξύ των στελεχών -παλαιών και νέων-, και ασφαλώς στην προσπάθεια δημιουργίας μιας νέας κοινής εταιρικής κουλτούρας. 

Σε αυτό το πλαίσιο, ιδιαίτερα σε ότι αφορά το κομμάτι των ασφαλιστικών εργασιών δημιουργήθηκαν νέες ομάδες για τη στήριξη των αναγκών του νέου σχήματος ενώ, ταυτόχρονα, νέα και έμπειρα στελέχη της αγοράς εντάχθηκαν στο δυναμικό της εταιρείας με στόχο την περεταίρω υποστήριξη των ομάδων και τη διασφάλιση της σταθερής εξυπηρέτησης των Συνεργατών της Generali. Ταυτόχρονα, τα αντανακλαστικά που επέδειξαν οι άνθρωποι του οργανισμού στην περίοδο που ακολούθησε τη συνένωση και η υψηλή τεχνογνωσία τους, οδήγησαν στη συγκράτηση του χαρτοφυλακίου, την ανανέωση των συνασφαλιστηρίων και των μεγάλων λογαριασμών σε ποσοστό σχεδόν 100%.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Βασιλόπουλος μίλησε και για τους στόχους που έχει θέσει η εταιρεία για την επόμενη χρονιά η οποία όπως προβλέπεται κρύβει προκλήσεις και απρόβλεπτα γεγονότα λόγω της μεταβλητότητας του παγκόσμιου περιβάλλοντος. Ο σχεδιασμός εστιάζει σε τέσσερα σημεία που συνδέονται με τη διατήρηση της ισορροπίας του χαρτοφυλακίου, τη στενή παρακολούθησή του με σκοπό το εντοπισμό νέων ευκαιριών και την συνεπή και συνετή διαχείριση του οργανισμού που θα του παρέχει την δυνατότητα ανάληψης νέων κινδύνων.

«Η νέα Generali είναι ένας δυναμικός οργανισμός που συγκεντρώνει όλα τα επιχειρηματικά στοιχεία που τον καθιστούν άκρως ανταγωνιστικό και όλα τα ανθρωποκεντρικά χαρακτηριστικά που τον κάνουν να ξεχωρίζει και επομένως να ηγείται στον τομέα της ασφάλισης. Ασφαλώς υπάρχουν πολλά ακόμη να γίνουν. Το αναγνωρίζουμε και επιδιώκουμε συνεχώς να είμαστε σε επαφή με εσάς, τους Συνεργάτες μας που βρίσκεστε σε συνεχή επαφή με τους ασφαλισμένους. Η πληροφόρηση που μας δίνετε και η πολύτιμη εμπειρία σας είναι ο ασφαλέστερος οδηγός για τη δημιουργία ενός ασφαλιστικού περιβάλλοντος υψηλού επιπέδου».  

Μιχάλης Τζωρτζωρής

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Μ.Α. κ. Μιχάλης Τζωρτζωρής αφού ανταπέδωσε τις ευχαριστίες, μίλησε για την σημασία της συνεργασίας στον ασφαλιστικό χώρο: «Οι συνεχείς ανακατατάξεις και η αβεβαιότητα που δημιούργησε σε παγκόσμιο επίπεδο η πανδημία και ο πόλεμος στη γειτονική μας περιοχή, μάς βάζουν αναπόφευκτα στη διαδικασία να σκεφτούμε ότι η ασφάλεια είναι μια δυναμικά μεταβαλλόμενη έννοια που δεν εξαρτάται μόνο από τον συνδυασμό και την παροχή καλύψεων αλλά και τη δυνατότητα του επαγγελματία συμβούλου να αντιληφθεί την ανάγκη που έχει ο ασφαλισμένος του. Ο Σ.Ε.Μ.Α. καταβάλλει διαρκώς προσπάθεια και στηρίζει τα μέλη του με στόχο τη συνεχή εξέλιξή τους προκειμένου να είναι συνεχώς ενήμεροι και καταρτισμένοι ώστε να μπορούν, όχι απλώς να ανταποκριθούν, αλλά να βρίσκονται πάντοτε στην πρώτη γραμμή. Η Generali είναι μια εταιρεία που ηγείται με το παράδειγμά της και την συνεπή της πορεία και είναι τιμή για εμάς μια συνεργασία με έναν οργανισμό που δεν εφησυχάζει αλλά επιδιώκει να προχωρά συνεχώς με γνώμονα την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου».

 

Διαβάστε επίσης:

Generali: Ένα ταξίδι, μία ομιλία και ο πρωταθλητισμός

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*