Swiss Re: 3+1 γεγονότα που οδήγησαν σε καθαρή ζημία 285 εκατ. δολ.

Καθαρή ζημία 285 εκατομμυρίων δολαρίων για τους πρώτους εννέα μήνες του 2022 ανέφερε η Swiss Re- έναντι 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων καθαρών εσόδων την ίδια περίοδο πέρυσι.

Τα αποτελέσματα συνδέονται με την καθαρή ζημία 442 εκατομμυρίων δολαρίων που είχε ο όμιλος το τρίτο τρίμηνο του έτους, πτώση που οφείλεται κυρίως σε σημαντικά χαμηλότερα επενδυτικά αποτελέσματα, μεγάλες απαιτήσεις από φυσικές καταστροφές ύψους 2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ καθώς και reserves 283 εκατομμυρίων δολαρίων α’ τριμήνου που σχετίζονται με τον πόλεμο στην Ουκρανία, όπως ανέφερε ο αντασφαλιστικός όμιλος.

«Οι πρώτοι εννέα μήνες του τρέχοντος έτους χαρακτηρίστηκαν από μια σειρά γεγονότων που επηρέασαν τις χρηματοοικονομικές επιδόσεις της Swiss Re: από την αναταραχή στις χρηματοπιστωτικές αγορές, την αύξηση των απαιτήσεων για φυσικές καταστροφές, τον αυξανόμενο πληθωρισμό και τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ενώ o η Property&Casualties Re (P&C Re) επηρεάστηκε σημαντικά από αυτούς τους παράγοντες, όλες οι υπόλοιπες είχαν καλή απόδοση και βρίσκονται σε καλό δρόμο για να επιτύχουν τους οικονομικούς στόχους τους για το 2022», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Swiss Re, Christian Mumenthaler.

Ο όμιλος (αντ)ασφάλισης ανέφερε ότι τα αποτελέσματα της P&C Re επηρεάστηκαν από τις αξιώσεις φυσικών καταστροφών στο τρίτο τρίμηνο, ενώ η Life&Health Re και Corporate Solutions συνέχισαν να παρέχουν ισχυρά αποτελέσματα.

Έτσι, η P&C Re ανέφερε καθαρή ζημία 283 εκατομμυρίων USD για τους πρώτους εννέα μήνες του 2022, σε σύγκριση με καθαρά έσοδα 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων την ίδια περίοδο το 2021. Οι απαιτήσεις για μεγάλες φυσικές καταστροφές ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων USD την περίοδο ήταν υψηλότερες από του αναμενομένου και αφορούσαν κυρίως τον τυφώνα Ian, τις πλημμύρες στην Αυστραλία και τη Νότια Αφρική, τις χαλαζοπτώσεις στη Γαλλία καθώς και μια σειρά από άλλα μικρότερα γεγονότα σε όλο τον κόσμο. Η παραγωγή καθαρών ασφαλίστρων αυξήθηκε ελαφρά στα 16,6 δισ. USD, υποστηριζόμενη από τις συνεχείς βελτιώσεις τιμών, ενώ ο combined ratio διαμορφώθηκε στο 106,1% για τους πρώτους εννέα μήνες του 2022 λόγω σημαντικών απωλειών από φυσικές καταστροφές και του οικονομικού πληθωρισμού.

Η L&H Re ανέφερε καθαρά έσοδα 221 εκατομμυρίων USD για τους πρώτους εννέα μήνες του 2022, σε σύγκριση με καθαρή ζημία 32 εκατομμυρίων USD για τους πρώτους εννέα μήνες του 2021, καθώς οι απαιτήσεις που σχετίζονται με την COVID-19 μειώθηκαν από 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ σε 608 εκατ. δολάρια. Τα καθαρά ασφάλιστρα και τα έσοδα από προμήθειες παρέμειναν σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητα στα 11,2 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ για τους πρώτους εννέα μήνες του 2022 σε σύγκριση με την περίοδο του προηγούμενου έτους. Η L&H Re βρίσκεται σε καλό δρόμο για την επίτευξη του στόχου για καθαρά έσοδα περίπου 300 εκατομμυρίων USD για το 2022.

Η Corporate Solutions ανέφερε καθαρά έσοδα 356 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ τους πρώτους εννέα μήνες του έτους, σε σύγκριση με 425 εκατομμύρια δολάρια την προηγούμενη αντίστοιχη περίοδο. Το συνεχιζόμενο σταθερό αποτέλεσμα επιβεβαιώνει τη βελτιωμένη ανθεκτικότητα της επιχείρησης που επιτεύχθηκε παρά τα reserves που σχετίζονται με τον πόλεμο της Ουκρανίας και τις μεγάλες απώλειες από φυσικές καταστροφές ύψους 187 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ. Η παραγωγή καθαρών ασφαλίστρων αυξήθηκε κατά 4,6% στα 4,1 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ για τους πρώτους εννέα μήνες του 2022, ενώ ο combined ratio διαμορφώθηκε στο 93,1% για τους πρώτους εννέα μήνες του 2022.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*