back to top
16.9 C
Athens
Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2025

Swiss Re: 3+1 γεγονότα που οδήγησαν σε καθαρή ζημία 285 εκατ. δολ.

Καθαρή ζημία 285 εκατομμυρίων δολαρίων για τους πρώτους εννέα μήνες του 2022 ανέφερε η Swiss Re- έναντι 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων καθαρών εσόδων την ίδια περίοδο πέρυσι.

Τα αποτελέσματα συνδέονται με την καθαρή ζημία 442 εκατομμυρίων δολαρίων που είχε ο όμιλος το τρίτο τρίμηνο του έτους, πτώση που οφείλεται κυρίως σε σημαντικά χαμηλότερα επενδυτικά αποτελέσματα, μεγάλες απαιτήσεις από φυσικές καταστροφές ύψους 2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ καθώς και reserves 283 εκατομμυρίων δολαρίων α’ τριμήνου που σχετίζονται με τον πόλεμο στην Ουκρανία, όπως ανέφερε ο αντασφαλιστικός όμιλος.

- Advertisement -

«Οι πρώτοι εννέα μήνες του τρέχοντος έτους χαρακτηρίστηκαν από μια σειρά γεγονότων που επηρέασαν τις χρηματοοικονομικές επιδόσεις της Swiss Re: από την αναταραχή στις χρηματοπιστωτικές αγορές, την αύξηση των απαιτήσεων για φυσικές καταστροφές, τον αυξανόμενο πληθωρισμό και τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ενώ o η Property&Casualties Re (P&C Re) επηρεάστηκε σημαντικά από αυτούς τους παράγοντες, όλες οι υπόλοιπες είχαν καλή απόδοση και βρίσκονται σε καλό δρόμο για να επιτύχουν τους οικονομικούς στόχους τους για το 2022», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Swiss Re, Christian Mumenthaler.

Ο όμιλος (αντ)ασφάλισης ανέφερε ότι τα αποτελέσματα της P&C Re επηρεάστηκαν από τις αξιώσεις φυσικών καταστροφών στο τρίτο τρίμηνο, ενώ η Life&Health Re και Corporate Solutions συνέχισαν να παρέχουν ισχυρά αποτελέσματα.

- Advertisement -

Έτσι, η P&C Re ανέφερε καθαρή ζημία 283 εκατομμυρίων USD για τους πρώτους εννέα μήνες του 2022, σε σύγκριση με καθαρά έσοδα 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων την ίδια περίοδο το 2021. Οι απαιτήσεις για μεγάλες φυσικές καταστροφές ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων USD την περίοδο ήταν υψηλότερες από του αναμενομένου και αφορούσαν κυρίως τον τυφώνα Ian, τις πλημμύρες στην Αυστραλία και τη Νότια Αφρική, τις χαλαζοπτώσεις στη Γαλλία καθώς και μια σειρά από άλλα μικρότερα γεγονότα σε όλο τον κόσμο. Η παραγωγή καθαρών ασφαλίστρων αυξήθηκε ελαφρά στα 16,6 δισ. USD, υποστηριζόμενη από τις συνεχείς βελτιώσεις τιμών, ενώ ο combined ratio διαμορφώθηκε στο 106,1% για τους πρώτους εννέα μήνες του 2022 λόγω σημαντικών απωλειών από φυσικές καταστροφές και του οικονομικού πληθωρισμού.

Η L&H Re ανέφερε καθαρά έσοδα 221 εκατομμυρίων USD για τους πρώτους εννέα μήνες του 2022, σε σύγκριση με καθαρή ζημία 32 εκατομμυρίων USD για τους πρώτους εννέα μήνες του 2021, καθώς οι απαιτήσεις που σχετίζονται με την COVID-19 μειώθηκαν από 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ σε 608 εκατ. δολάρια. Τα καθαρά ασφάλιστρα και τα έσοδα από προμήθειες παρέμειναν σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητα στα 11,2 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ για τους πρώτους εννέα μήνες του 2022 σε σύγκριση με την περίοδο του προηγούμενου έτους. Η L&H Re βρίσκεται σε καλό δρόμο για την επίτευξη του στόχου για καθαρά έσοδα περίπου 300 εκατομμυρίων USD για το 2022.

Η Corporate Solutions ανέφερε καθαρά έσοδα 356 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ τους πρώτους εννέα μήνες του έτους, σε σύγκριση με 425 εκατομμύρια δολάρια την προηγούμενη αντίστοιχη περίοδο. Το συνεχιζόμενο σταθερό αποτέλεσμα επιβεβαιώνει τη βελτιωμένη ανθεκτικότητα της επιχείρησης που επιτεύχθηκε παρά τα reserves που σχετίζονται με τον πόλεμο της Ουκρανίας και τις μεγάλες απώλειες από φυσικές καταστροφές ύψους 187 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ. Η παραγωγή καθαρών ασφαλίστρων αυξήθηκε κατά 4,6% στα 4,1 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ για τους πρώτους εννέα μήνες του 2022, ενώ ο combined ratio διαμορφώθηκε στο 93,1% για τους πρώτους εννέα μήνες του 2022.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Netcompany: VERÁ, μια κομβικής σημασίας IT λύση για την Ευρωπαϊκή Άμυνα και Ανθεκτικότητα

Η πλατφόρμα παρέχει σε πραγματικό χρόνο προειδοποιήσεις και αναλύσεις για γρήγορη και αποτελεσματική λήψη αποφάσεων σε περίπτωση κρίσης

Τα γκάζια και τα χειρόφρενα των ασφαλιστών

Ο Ανασφάλιστος διερωτάται γιατί η κυβέρνηση δεν εφαρμόζει τον νόμο που ψήφισε...

Νέα μηνύματα για τους underwriters ασφαλίσεων ζωής και υγείας

Τι δείχνουν τα μοντέλα της Swiss Re για την ευρεία χρήση φαρμάκων απώλειας βάρους GLP-1

H Εθνική Ασφαλιστική αλλάζει το κλίμα… μέσα μας για τις φυσικές καταστροφές

Με νέα καμπάνια και microsite, η εταιρεία συμβάλλει στην πρόληψη και στη διαμόρφωση ασφαλιστικής συνείδησης

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η επάνοδος της Groupama

Τη στρατηγική της εταιρείας για επιστροφή στην κερδοφορία εντός διετίας παρουσίασε ο νέος CEO Hassène Feki

Οι τοπ 10 μεσίτες (αντ)ασφαλίσεων στον κόσμο

AON Reinsurance Solutions και Marsh McLennan κερδίζουν την πρωτιά βάσει εσόδων

Απλούστερη και πιο ουσιαστική αναφορά βιωσιμότητας ζητούν οι Ευρωπαίοι ασφαλιστές

Insurance Europe και CFO Forum τονίζουν ότι χρειάζεται ένα πλαίσιο πρακτικά εφαρμόσιμο και ταυτόχρονα συμβατό με τα διεθνή πρότυπα

Τα μη τραπεζικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στο στόχαστρο της ΕΚΤ

Η C. Lagarde επισήμανε ότι επενδυτικά κεφάλαια, ασφαλιστικές εταιρείες και συνταξιοδοτικά ταμεία ευνοούνται σε σχέση με τις τράπεζες

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ανανέωση δυνάμεων στην ΕΕΑΕ – Η Πρόεδρος Δήμητρα-Ιωάννα Λύχρου αποχωρεί αφήνοντας ισχυρή κληρονομιά

Οι εκλογές ανέδειξαν νέα πρόσωπα, με ισχυρή παρουσία της γυναικείας και δεύτερης γενιάς ασφαλιστικής διαμεσολάβησης

Το 1ο Cyprus Forum Athens, με συνδιοργάνωση ΣΚΕΕ, έρχεται 14/10 στην Πρεσβεία της Κύπρου

Η εκδήλωση φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως κόμβος διαλόγου και συνεργασίας για επαγγελματίες και ηγέτες γνώμης των δύο χωρών

Εθελοντική αιμοδοσία στον ΕΔΟΕΑΠ – Μια πράξη αγάπης και ζωής

Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, σε συνεργασία με το Νοσοκομείο «Ελπίς», στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Οργανισμού

Το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία ανάμεσα στα κορυφαία της Ευρώπης

Σύμφωνα με την ψηφοφορία αναγνωστών του Condé Nast Traveller για τα Readers’ Choice Awards 2025

Εγκύκλιος για την εποχική γρίπη – Συστάσεις για εμβολιασμό και πρόληψη ενόψει της περιόδου 2025/2026

Συνολικά πέρυσι 196 ασθενείς νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ, ενώ καταγράφηκαν 86 θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη