back to top
11.6 C
Athens
Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2026

Ένα φροντιστηριακό πρόγραμμα για υποψήφιους ασφαλιστικούς πράκτορες

σε περιβάλλον σύγχρονης ψηφιακής εκπαίδευσης, webinar,

 ή φυσικής τάξης, κατά την επιλογή σας

- Advertisement -

Δευτέρα και Τρίτη, 28 και 29 Νοεμβρίου 2022, 10:00 – 16:00

Ανακεφαλαίωση Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2022, 12:00 – 16:00 

- Advertisement -

(Θέματα SOS, Qs & As, Οδηγίες Επιτυχίας στις Εξετάσεις)

 

Αναλυτική Περιγραφή και Θεματολογία

Το Φροντιστηριακό Πρόγραμμα Προετοιμασίας Απόκτησης Πιστοποιητικού Επαγγελματικών Γνώσεων Ασφαλιστικού Πράκτορα, διάρκειας είκοσι (20) εκπαιδευτικών ωρών, προσφέρει τη δυνατότητα στους ενδιαφερομένους να συμμετάσχουν στις Εξετάσεις Πιστοποίησης του Σαββάτου, 3 και της Κυριακής, 4 Δεκεμβρίου 2022, στην Αθήνα και του Σαββάτου, 10 Δεκεμβρίου 2022, στη Θεσσαλονίκη, να προετοιμασθούν επαρκώς, να εκπαιδευθούν πλήρως στα θεματικά αντικείμενα και στην ύλη των εξετάσεων, να συμμετάσχουν σε αντίστοιχα test προσομοίωσης, να εγκλιματισθούν στο πλαίσιο και τις απαιτήσεις των εξετάσεων και να πολλαπλασιάσουν, με τον τρόπο αυτό, τις πιθανότητες επιτυχίας τους και απόκτησης του Πιστοποιητικού Ασφαλιστικού Πράκτορα, σε συμφωνία με τις προδιαγραφές της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια του Φροντιστηριακού Προγράμματος, θα αναπτυχθεί λεπτομερώς η εξεταστέα ύλη, θα επισκοπηθούν και θα απαντηθούν τεκμηριωμένα οι ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής που τις συνθέτουν και θα συζητηθούν οι ενδεδειγμένες τεχνικές που συμβάλουν στην άριστη ανταπόκριση των νέων Ασφαλιστικών Πρακτόρων στις απαιτήσεις των εξετάσεων πιστοποίησής τους. Οι εκπαιδευτικές εισηγήσεις, οι εκπαιδευτικές σημειώσεις, τα test αυτοαξιολόγησης γνώσεων και οι «εικονικές» εξετάσεις σε περιβάλλον προσομοίωσης, όπως, απεριόριστα παρέχονται στην ψηφιακή πλατφόρμα του Ινστιτούτου διασφαλίζουν άριστες δυνατότητες των συμμετεχόντων στο Φροντιστηριακό Πρόγραμμα να επιτύχουν υψηλές επιδόσεις και να διασφαλίσουν, έτσι, άριστες δυνατότητες απόκτησης του Πιστοποιητικού Ασφαλιστικού Πράκτορα που απαιτείται, προς τον σκοπό άσκησης του επαγγέλματος. 

Σημειώνουμε ότι το Φροντιστηριακό Πρόγραμμα προβλέπει, κατά την τελευταία εκπαιδευτική ημέρα του, διεξοδική ανακεφαλαίωση της εξεταστέας ύλης, συζήτηση θεμάτων SOS και ειδικές οδηγίες διαχείρισης των επικείμενων εξεταστικών απαιτήσεων. 

Σε ποιους απευθύνεται

Το Φροντιστηριακό Πρόγραμμα απευθύνεται σε:

  1. Υποψήφιους Ασφαλιστικούς Πράκτορες που ενδιαφέρονται, κατόπιν συμμετοχής τους στις σχετικές εξετάσεις Πιστοποίησης, να αποκτήσουν το Πιστοποιητικό Ασφαλιστικού Πράκτορα και να ασκήσουν, έτσι, ασφαλιστική διαμεσολάβηση.
  2. Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές που δεν ανανέωσαν την άδεια άσκησης επαγγέλματος και επιθυμούν, επομένως, να την αποκτήσουν ξανά, δια της επιτυχούς συμμετοχής τους στις εξετάσεις Πιστοποίησης Ασφαλιστικών Πρακτόρων.
  3. Στελέχη ασφαλιστικών επιχειρήσεων και εταιρειών ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, που έχουν υποχρεώσεις πιστοποίησής τους, στο πλαίσιο των προβλέψεων του Νόμου 4583/2018. 
  4. Στελέχη Τραπεζών που, ομοίως, έχουν υποχρεώσεις πιστοποίησής τους, στο πλαίσιο άσκησης ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, ως εκ των καθηκόντων τους.  

Σκοπός Φροντιστηριακού Προγράμματος 

Κύριος σκοπός του Φροντιστηριακού Προγράμματος είναι η εισαγωγή των συμμετεχόντων στα θεματικά αντικείμενα της ασφάλισης και, κυρίως, η άρτια προετοιμασία και εκπαιδευτική υποστήριξή τους, εν όψει των εξετάσεων Πιστοποίησης Ασφαλιστικών Πρακτόρων του Σαββάτου, 3 και της Κυριακής, 4 Δεκεμβρίου 2022, στην Αθήνα και του Σαββάτου, 10 Δεκεμβρίου 2022, στη Θεσσαλονίκη.

Εκπαιδευτικές Σημειώσεις   

Οι συμμετέχοντες στο Φροντιστηριακό Πρόγραμμα θα έχουν στη διάθεσή τους πλήρες set ηλεκτρονικών εκπαιδευτικών σημειώσεων, παρουσιάσεων power point, ασκήσεων κατανόησης και test αυτοαξιολόγησης γνώσεων, καθώς και πλαίσιο «εικονικών» εξετάσεών τους σε περιβάλλον προσομοίωσης, που διευκολύνουν την επιτυχή ανταπόκρισή τους στις εξετάσεις Πιστοποίησης Ασφαλιστικών Πρακτόρων. 

Εισηγήτρια Φροντιστηριακού Προγράμματος

κα Μαρία Παπαδάτου, Σύμβουλος Ασφαλιστικής Τεχνικής, διαθέτουσα υψηλή εξειδίκευση επί θεμάτων Θεσμικής Εκπαίδευσης και Ασφαλιστικών Πιστοποιήσεων, Κλάδων Ασφαλιστικής Δραστηριότητας και Ασφαλιστικής Κανονιστικής Συμμόρφωσης. Η κα Παπαδάτου είναι Μαθηματικός, απόφοιτος του Τμήματος Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με αναλογιστική εξειδίκευση και μεταπτυχιακές σπουδές Τραπεζικής Διοικητικής. Διετέλεσε επί μακρόν Διευθύντρια Ομαδικών Ασφαλίσεων, καθώς και Διευθύντρια Ανάπτυξης Ασφαλιστικών Προϊόντων και Διαδικασιών μεγάλων Ασφαλιστικών Ομίλων και Τραπεζών. Ειδικότερα, των Ομίλων GROUPAMA Ασφαλιστική, ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ και ΕΘΝΙΚΗ Ασφαλιστική, καθώς και INTERAMERICAN. Διαθέτει πλούσια αναλογιστική και ασφαλιστική εμπειρία, ιδιαιτέρως στους Τομείς Ασφαλίσεων Ζωής και Υγείας, Συνταξιοδοτικών Ασφαλίσεων, Ομαδικών Ασφαλίσεων και Bancassurance, κατά τη διαδρομή της σε θέσεις ευθύνης των εν λόγω Ομίλων και Τραπεζών. Είναι Τακτική Εισηγήτρια του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών στις ως άνω θεματικές ενότητες του Εκπαιδευτικού του Προγράμματος και στις ενότητες Θεσμικής Εκπαίδευσης και Ασφαλιστικών Πιστοποιήσεων, Κλάδων Ασφαλιστικής Δραστηριότητας και Κανονιστικής Συμμόρφωσης.

Πληροφορίες 

Επιπλέον πληροφορίες και λεπτομερέστερη ενημέρωση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λαμβάνουν  επικοινωνώντας με τις Υπηρεσίες του Ινστιτούτου (αρ. τηλ. 210 9219660 & 210 9219684, e-mail: eiasinfo@eias.gr, www.eias.gr).

Κόστος Συμμετοχής

εξατομικευμένες συμμετοχές: €150

  • πολλαπλές συμμετοχές (άνω των τριών): €120

Αιτήσεις Συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2022.

Δυνατότητα Διεξαγωγής σε Ενδοεπιχειρησιακό Περιβάλλον

Το Φροντιστηριακό Πρόγραμμα μπορεί να διεξαχθεί και σε ενδοεπιχειρησιακό περιβάλλον ενδιαφερομένων Εταιρειών, αρκεί ο αριθμός των συμμετοχών να το επιτρέπει. 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

ΕΑΕΕ – ΕΙΑΣ: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την ασφαλιστική απάτη με εισηγητή τον Πάνο Μαζαράκη

Ένα νέο ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την πρόληψη, την αποτροπή και την αντιμετώπιση της ασφαλιστικής απάτης υλοποιούν

ΕΙΑΣ: Φροντιστηριακό πρόγραμμα για τις εξετάσεις πιστοποίησης ασφαλιστικών πρακτόρων

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών ενισχύει την προετοιμασία των υποψηφίων που θα συμμετάσχουν στις εξετάσεις Πιστοποίησης Επαγγελματικών Γνώσεων Ασφαλιστικών Πρακτόρων

NN Hellas: Ταξίδια επιβράβευσης σε Μαρακές και Βιετνάμ για τους κορυφαίους συνεργάτες της

Η ασφαλιστική δημιουργεί προϋποθέσεις για μακροχρόνιες σχέσεις εμπιστοσύνης με τους συνεργάτες αλλά και τους ασφαλισμένους της

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Αλ. Σαρρηγεωργίου: Οι καλά εκπαιδευμένοι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές δεν αντικαθίστανται από την τεχνητή νοημοσύνη

Τον καθοριστικό ρόλο των συντονιστών στην προσέλκυση, την εκπαίδευση και την ανάπτυξη νέων ασφαλιστικών διαμεσολαβητών ανέδειξε ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών

Συντάξεις, δημογραφικό και ασφαλιστική αγορά: Το σενάριο της Κομισιόν για την Ελλάδα έως το 2080

Μια ιδιαίτερα απαιτητική εικόνα για το δημογραφικό μέλλον της Ελλάδας και τις προοπτικές του ασφαλιστικού συστήματος αποτυπώνουν

Generali: Ψηφιακή πρόσβαση σε γιατρούς όλο το 24ωρο μέσω του My e-Doctor

Τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης σε γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, σε 24ωρη βάση και ανεξάρτητα από το σημείο στο οποίο βρίσκεται ο ασφαλισμένος

Το Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης φιλοξενεί στις 25 και 26 Νοεμβρίου στην Αθήνα το COB DPO Event 2026 

Στην Αθήνα μεταφέρεται στις 25 και 26 Νοεμβρίου 2026 ο διεθνής διάλογος για την προστασία προσωπικών δεδομένων και τις τεχνολογικές εξελίξεις που επηρεάζουν

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

Αλ. Σαρρηγεωργίου: Οι καλά εκπαιδευμένοι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές δεν αντικαθίστανται από την τεχνητή νοημοσύνη

Τον καθοριστικό ρόλο των συντονιστών στην προσέλκυση, την εκπαίδευση και την ανάπτυξη νέων ασφαλιστικών διαμεσολαβητών ανέδειξε ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Επένδυση στη γνώση για τους ασφαλιστές του μέλλοντος

Την ανάγκη διαρκούς εκπαίδευσης και αναβάθμισης των επαγγελματιών της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, προκειμένου να ανταποκριθούν

Οι ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ, ποιο στοιχείο τις καθόρισε και οι ομοιότητες με την ελληνική πραγματικότητα

Μπορεί το αποτέλεσμα των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ να σήμανε ουσιαστικά το πολιτικό τέλος του Ντόναλντ Τραμπ, όμως δύσκολα μπορεί να υποστηρίξει κάποιος

Με τη χορηγική στήριξη της Groupama Ασφαλιστικής οι νέες ευρωπαϊκές διακρίσεις του Κωνσταντίνου στο Ju Jitsu

Δύο μετάλλια, ένα χρυσό και ένα χάλκινο, κατέκτησε ο Κωνσταντίνος στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ju Jitsu 2026, με την Groupama Ασφαλιστική

Έρευνα Kaspersky: Διαφορετικές ψηφιακές απειλές αντιμετωπίζει κάθε επαγγελματικός κλάδος

Πρόσφατη έρευνα* της Kaspersky σε εργαζομένους από 14 επαγγελματικούς κλάδους δείχνει ότι τα ποσοστά περιστατικών κυβερνοασφάλειας