Φόβοι για απώλειες ρεκόρ στις ασφαλιστικές από τον τυφώνα Ian στη Φλόριντα

Ένα από τους ισχυρότερους τυφώνες που έχει πλήξει την περιοχή της Φλόριντα στις ΗΠΑ εδώ και χρόνια αποτελεί ο τυφώνας Ian. Κατά τις εκτιμήσεις δε αναλυτών της GlobalData είναι πιθανό να προκαλέσει ζημιές δισεκατομμυρίων δολαρίων, γεγονός που θα ασκήσει πιέσεις στις ασφαλίστικες εταιρείες.

«Σε συνδυασμό με τις ζημιές που έχουν καταγραφεί από τις αρχές του έτους, ο τυφώνας Ian είναι πιθανό να επιφέρει στις ασφαλιστικές εταιρείες τις μεγαλύτερες απώλειες που έχουν υποστεί από το 2017 τουλάχιστον, όταν μια σειρά καταστροφικών τυφώνων και δασικών πυρκαγιών έπληξαν τη χώρα. Εκείνη τη χρονιά, οι απώλειες στον κλάδο ασφάλισης πυρός και φυσικών κινδύνων έφτασαν σχεδόν τα 25 δισεκατομμύρια δολάρια, με το loss ratio να υπερβαίνει το 90%», αναφέρει από τη πλευρά του ο Benjamin Hatton, Associate Insurance Analyst στην GlobalData.

Σύμφωνα με τα στοιχεία πάντως τα ακαθάριστα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα στις ΗΠΑ για ασφάλιση πυρός και φυσικών κινδύνων ξεπέρασαν τα 58 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020, ποσό υπερδιπλάσιο από εκείνο της Ιαπωνίας, που ήταν δεύτερη στην κατάταξη.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*