back to top
26.1 C
Athens
Τρίτη 23 Ιουνίου 2026

ΤτΕ: Αυξήθηκαν καταθέσεις και δάνεια τον Ιούνιο 2022

Αύξηση κατά 721 εκατ. ευρώ παρουσίασαν τον Ιούνιο του 2022, οι καταθέσεις των νοικοκυριών και των ιδιωτικών μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων, έναντι μείωσης κατά 336 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητος στο 4,1% από 4,0% τον προηγούμενο μήνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα αυξήθηκαν κατά 2 δισ. ευρώ έναντι αύξησης κατά 1,311 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής αυξήθηκε σε 6,9% από 6,3% τον προηγούμενο μήνα. Αύξηση κατά 2,000 δισ. ευρώ παρουσίασαν, τον Ιούνιο του 2022, οι καταθέσεις των επιχειρήσεων, έναντι αύξησης κατά 1.647 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής αυξήθηκε σε 16,2% από 14,3% τον προηγούμενο μήνα. Ειδικότερα, οι καταθέσεις των MXE αυξήθηκαν κατά 2.442 εκατ. ευρώ, έναντι αύξησης κατά 1,488 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Οι καταθέσεις των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων μειώθηκαν κατά 443 εκατ. ευρώ, έναντι αύξησης κατά 159 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

- Advertisement -

Στο σκέλος των χορηγήσεων o ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης του ιδιωτικού τομέα αυξήθηκε σε 4,5% από 3,3% τον προηγούμενο μήνα. Η μηνιαία καθαρή ροή της συνολικής χρηματοδότησης προς τον ιδιωτικό τομέα ήταν θετική κατά 2.059 δισ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 577 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα (αναθεωρημένα στοιχεία).

Πιο αναλυτικά, η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις, τον Ιούνιο του 2022, ήταν θετική κατά 1.976 δισ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 589 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής αυξήθηκε σε 10,0% από 7,8% τον προηγούμενο μήνα. Ειδικότερα, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων (ΜΧΕ) αυξήθηκε σε 9,7% από 7,3% τον προηγούμενο μήνα.

- Advertisement -

Η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησής τους ήταν θετική κατά 1.856 δις. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 764 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων μειώθηκε σε 12,2% από 12,4% τον προηγούμενο μήνα. Η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησής τους ήταν θετική κατά 119 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 175 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Θετική κατά 2 εκατ. ευρώ ήταν η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τους ιδιώτες και τα ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα τον Ιούνιο του 2022, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 35 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα (αναθεωρημένα στοιχεία). Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησής τους παρέμεινε αμετάβλητος στο -2,1%.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η αναγκαιότητα ολοκλήρωσης του θεσμικού πλαισίου για την ουσιαστική ανάπτυξη του 2ου Πυλώνα Ασφάλισης

Όσα συζητήθηκαν στο 3ο πάνελ του 7ου Συνεδρίου Επαγγελματικής Ασφάλισης – #ocin26

Γ. Στουρνάρας, ΤτΕ: Τα ΤΕΑ αναμένεται να αποκτήσουν πολύ μεγαλύτερο ρόλο τα επόμενα χρόνια

Η βασική διαπίστωση είναι ότι οι δημόσιες συντάξεις, από μόνες τους, δύσκολα θα μπορούν στο μέλλον να εξασφαλίσουν επαρκή ποσοστά αναπλήρωσης για τους εργαζομένους, επεσήμανε ο διοικητής της TτΕ

Αυξημένο κατά 0,5% το ενεργητικό των ΤΕΑ το α΄ τρίμηνο 2026

Διαμορφώθηκε στα 2.859 εκατ. ευρώ, έναντι 2.846 εκατ. ευρώ το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Πώς προστατεύω το αυτοκίνητό μου από φωτιά;

Χρήσιμες συμβουλές από το Pricefox για την προστασία του οχήματός σου κατά την αντιπυρική περίοδο

EAEE: Πάνω από 13.000 περιπτώσεις ασφαλιστικής απάτης εξακριβώθηκαν τη διετία 2023-2024

Τα νούμερα αποτυπώνουν τη συνεχή αναβάθμιση των μηχανισμών πρόληψης και αντιμετώπισης – Πώς διαμορφώνονται ανά κλάδο

Δ. Μπατζής: Private Equity, the missing piece in your portfolio

Ομιλία του Head of Southern CEE Countries, Schroders, στο 7ο Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης – #ocin26

Θ. Μυλωνάς: International institutional investment management and pension funds

Ομιλία του Επικεφαλής Wealth Management, Eurobank, και CEO, Eurobank Private Bank Luxembourg στο #ocin26

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Νόσος Alzheimer: Διαθέσιμη στην Ελλάδα η πρώτη εξέταση αίματος για τον αποκλεισμό της νόσου

Η Elecsys® pTau181 της Roche Diagnostics Hellas αποτελεί ένα νέο, λιγότερο επεμβατικό εργαλείο που μπορεί να επιταχύνει τη διαγνωστική διαδικασία

Πώς προστατεύω το αυτοκίνητό μου από φωτιά;

Χρήσιμες συμβουλές από το Pricefox για την προστασία του οχήματός σου κατά την αντιπυρική περίοδο

7o Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης: Η Επαγγελματική Ασφάλιση στο επίκεντρο της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για τις Αποταμιεύσεις και τις Επενδύσεις

Το #ocin26 επιβεβαίωσε ότι η Επαγγελματική Ασφάλιση αποτελεί πλέον κρίσιμο πυλώνα για τη συνταξιοδοτική επάρκεια, την αποταμίευση, τις επενδύσεις και, τελικά, την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας

NN Volunteer Week 2026: Με ευρεία συμμετοχή των εργαζομένων η εβδομάδα εθελοντικής προσφοράς της NN Hellas

Οι φετινές δράσεις επιβεβαίωσαν ότι ο εθελοντισμός αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εταιρικής κουλτούρας

Τα τελευταία πολεμικά νέα από τα Lloyd’s

Κοινοπρακτικό σχήμα με την Chubb επικεφαλής για την αύξηση των καλύψεων θαλασσίων πολεμικών κινδύνων επί των διερχομένων πλοίων στα Στενά του Ορμούζ