Νέα έρευνα για τη μακροχρόνια COVID-19 στα παιδιά

Περίπου ένα στα 10 παιδιά, που χρειάστηκαν νοσηλεία λόγω COVID-19, ανέφεραν συμπτώματα μακροχρόνιου COVID-19 90 ημέρες αργότερα, σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη σε 8 χώρες και δημοσιεύτηκε στο JAMA Network Open.

Η αρχική νοσηλεία για πάνω από 48 ώρες, 4 ή περισσότερα συμπτώματα κατά την αρχική επίσκεψη στα επείγοντα και η ηλικία 14 ετών ή μεγαλύτερη συσχετίστηκαν με μακρά COVID-19. Τα πιο επίμονα αναφερόμενα συμπτώματα στα παιδιά ήταν κόπωση ή αδυναμίαβήχαςδυσκολία στην αναπνοή ή δύσπνοια.

«Διαπιστώσαμε ότι σε ορισμένα παιδιά, η νόσηση με COVID-19 σχετίζεται με την αναφορά επίμονων συμπτωμάτων μετά από 3 μήνες», δήλωσε ο κύριος ερευνητής Stephen Freedman, από την ιατρική Σχολή Ιατρικής Cumming στο Πανεπιστήμιο του Κάλγκαρι. «Τα αποτελέσματά μας υποδεικνύουν ότι απαιτείται κατάλληλη καθοδήγηση και παρακολούθηση, ειδικά για παιδιά υψηλού κινδύνου για μακροχρόνιο COVID».

Η μελέτη περιελάμβανε 1.884 παιδιά με COVID-19 που είχαν παρακολούθηση 90 ημερών. Μακροχρόνια COVID-19 βρέθηκε σε σχεδόν 10% των νοσηλευόμενων παιδιών και 6% εκείνων, που εξήλθαν από τα επείγοντα.

περισσότερα στο virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*