Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση: Πρωτοβουλίες που στηρίζουν τους επαγγελματίες και πεδίο ευκαιριών για νέες εργασίες

του Βάιου Κρόκου

Η άνθιση της τεχνολογίας και οι υπηρεσίες που προσφέρει σε όλα τα επίπεδα της καθημερινότητας επηρεάζουν σημαντικά χρόνο με το χρόνο και το κλάδο της ασφάλισης.

Το ίδιο ισχύει και όσον αφορά το τομέα της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης που – σε κάθε περίπτωση – συνεχίζει να αποτελεί τη “ραχοκοκαλιά” της ασφαλιστικής βιομηχανίας, παρά τις όποιες “φωνές” ακούγονται κατά καιρούς πως οι νέες τεχνολογίες μπορούν να αντικαταστήσουν τον ασφαλιστή.

Ναι, ο σύγχρονος ασφαλιστής (για να έχει πραγματικό μέλλον) πρέπει να είναι περαιτέρω καταρτισμένος τεχνολογικά, με ολιστική προσέγγιση, κατέχοντας ρόλο πραγματικού σύμβουλου δίπλα στις ανάγκες και τους φόβους – πολλές φορές – των ασφαλισμένων που καλούνται να λάβουν σημαντικές αποφάσεις για τη ζωή, την υγεία και το μέλλον τους.

Αναντίρρητα όμως, ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής παραμένει κρίσιμος και αναγκαίος για μια σειρά αναγκών.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως παρά τις σημαντικές και – αναγκαίες – τεχνολογικές εξελίξεις και λύσεις που προσφέρονται, μόλις σχεδόν το 11% των Ελλήνων αγοράζει την ασφάλεια του online, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα των Digital News Report και Focus Bari. Και φυσικά τη μερίδα του λέοντος κατέχει, ως γνωστόν, η Ασφάλιση Αυτοκινήτου. Απήχηση έχουν και οι Ταξιδιωτικές Ασφαλίσεις σε επίπεδο direct πωλήσεων.

Απο εκεί και έπειτα

Με αυτά τα δεδομένα και υπό το πρίσμα της ανάγκης για συμβουλή, εξειδίκευση και ανάλυση των αναγκών από τους ειδικούς, το πεδίο νέων εργασιών για τους ασφαλιστές παραμένει σημαντικό και πολλές φορές μεγαλύτερο από ότι σήμερα, αν αναλογιστεί κανείς κλάδους ασφάλισης για τους οποίους υπάρχουν προσδοκίες περαιτέρω ανάπτυξης.

Όπως έχουν επισημάνει στελέχη του κλάδου, ο ρόλος του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή παραμένει αναγκαίος στην εξυπηρέτηση, ενημέρωση και εκπλήρωση των προσδοκιών που έχει ένας πελάτης – ασφαλισμένος.

Είτε αναφερόμαστε σε ευαίσθητους τομείς όπως ο κλάδος Υγείας, η χάραξη ενός συνταξιοδοτικού πλάνου, είτε άλλους τομείς με εξειδίκευση αγροτικές ασφαλίσεις, corporate ασφαλίσεις, επαγγελματικές ευθύνες, Εγγυήσεις ή άλλες Γενικές Λοιπές Καλύψεις.

Διαμεσολάβηση: Συνεχίζονται οι δράσεις σε θεσμικό επίπεδο

Τούτων λεχθέντων, οι πρωτοβουλίες που έχουν γνώμονα την εκπαίδευση, τη στήριξη και την εξωστρέφεια του επαγγέλματος ενός ασφαλιστή είναι πάντα χρήσιμες και αναγκαίες. Σε τελευταία νέα:

Η Ένωση Συντονιστών Ασφαλιστικών Πρακτόρων Ελλάδος (ΕΣΑΠΕ) www.esape.gr,  στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων της,  με σκοπό να εμπλουτίσει τις γνώσεις των συμμετεχόντων και να διευρύνει, με νέα ερεθίσματα, τον ηγετικό ρόλο των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, και η GAMA Global Hellas www.gamahellas.com,  θα πραγματοποιήσουν το 9ο Συνέδριό τους (υπό την αιγίδα της GAMA Global www.gamaglobal.org ),  με Επιφανείς Ομιλητές,  την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022, live streaming και διαζώσης.

διαβάστε αναλυτικά: Λίγες μέρες πριν το 9ο Συνέδριο ΕΣΑΠΕ – Gama Global Hellas: Αυτοί είναι οι βασικοί ομιλητές

Επίσης, με σταθερά βήματα το ΕΕΑ ενισχύει τις σχέσεις με την αγορά της Κύπρου ανοίγοντας νέες προοπτικές στην συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών τόσο σε επίπεδο ασφαλιστικής διαμεσολάβησης και εργασιών στην ιδιωτική ασφάλιση όσο και ευρύτερα σε επίπεδο επιχειρηματικότητας.

Όπως μεταδίδει το eea.gr, μια ακόμη εποικοδομητική προσπάθεια έγινε με την επίσημη συμμετοχή του προέδρου του ΕΕΑ κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου και του Γενικού Γραμματέα και προέδρου της Επιτροπής Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης κ. Δημήτρη Γαβαλάκη στο 7ο  Συνέδριο του Παγκύπριου Συνδέσμου Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών ΠΣΕΑΔ το οποίο είχε ως θέμα: “Διασφαλίζοντας το Μέλλον”.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*